AirPods Pro: Έφτασαν με level up σε design και specs!

Περίληψη: Τα AirPods της Apple μόλις έγιναν καλύτερα! Η Apple ανακοίνωσε τα AirPods Pro, που διαθέτουν νέο design και προηγμένα χαρακτηριστικά. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά...

Η κατηγορία των true wireless ακουστικών δημιουργήθηκε ουσιαστικά από την Apple με τα πρώτα AirPods. Από την ανακοίνωσή τους μέχρι σήμερα τα ακουστικά της Apple είχαν γνωρίσει ελάχιστες αλλαγές με το design να παραμένει ίδιο όλα αυτά τα χρόνια. Με τα AirPods Pro, που μόλις ανακοινώθηκαν, όμως, τα ακουστικά της Apple αλλάζουν σχεδιασμό και δέχονται σημαντικές αναβαθμίσεις.

Ο νέος σχεδιασμός επιτρέπει στα AirPods Pro να εφαρμόζουν καλύτερα στο αυτί, καθώς διαθέτουν tips από σιλικόνη. Μάλιστα τα ακουστικά έχουν τη δυνατότητα να... καταλάβουν και να σου προτείνουν ποιο μέγεθος eartip σου ταιριάζει χάρη στο «Ear Tip Fit Test». Πρόκειται για μια λειτουργία που χρησιμοποιεί τα μικρόφωνα των ακουστικών, για να εντοπίσει ποιο μέγεθος προσφέρει την καλύτερη ποιότητα και απομόνωση ήχου.

Το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικό των Apple AirPods Pro, ωστόσο, είναι σίγουρα το Active Noise Cancellation. Η λειτουργία αυτή ακυρώνει κάθε εξωτερικό θόρυβο επιτρέποντας να φτάνει στο αυτί σου μόνο ό,τι παίζει από τα ακουστικά. Αυτό σημαίνει πως, ακόμα και σε ένα θορυβώδες περιβάλλον, οι ενοχλητικοί εξωτερικοί ήχοι δεν θα αλλοιώνουν την εμπειρία ακρόασης. Η Apple έχει προβλέψει και για την περίπτωση που θέλεις να ακούς τους θορύβους του περιβάλλοντος (όταν οδηγείς για παράδειγμα). Τα Apple AirPods Pro μπορούν να ρυθμιστούν σε λειτουργία «Transparency mode», που επιτρέπει την ταυτόχρονη ακρόαση μουσικής και ήχων του περιβάλλοντος.

Εναλλακτικά, μπορείς να απενεργοποιήσεις τελείως τη λειτουργία Active Noise Cancelling και να κερδίσεις αυτονομία. Συγκεκριμένα, τα νέα AirPods προσφέρουν 4,5 ώρες χρήσης με μία φόρτιση ή 5 ώρες, αν δεν χρησιμοποιείς ANC. Με τη θήκη φόρτισης η αυτονομία φτάνει μέχρι και τις 24 ώρες. Η θήκη μπορεί να φορτίσει ασύρματα ή μέσω της θύρας lightning που ενσωματώνει.

Τα Apple AirPods Pro μόλις ανακοινώθηκαν από την Apple και σύντομα θα τα βρεις στα καταστήματα Public και στο public.gr. Αν έχεις ήδη AirPods, δες έξυπνα tips για να τα εκμεταλλευτείς στο έπακρο!