MWC 2022: Τι είδαμε την 2η μέρα του event

Περίληψη: Ο Τίμος Κουρεμένος μας μιλάει για όσα είδε και τον εντυπωσίασαν κατά την 2η μέρα του φετινού MWC.

Οι περιπλανήσεις μας στο εκθεσιακό κέντρο της Βαρκελώνης συνεχίστηκαν για μία ακόμα μέρα. Με το MWC να έχει βρει πια τους κανονικούς του ρυθμούς, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από πρώτο χέρι mobile προτάσεις κάθε είδους, από smartphones και tablets μέχρι laptops. Ελάτε να δούμε αυτά που ξεχωρίσαμε.

 

Lenovo

Η στάση μας στον χώρο της Lenovo πήρε πολύ περισσότερο χρόνο απ’ όσο αρχικά υπολογίζαμε και αιτία γι’ αυτό ήταν οι πολυάριθμες, ολοκαίνουριες συσκευές της εταιρείας.

Την αρχή έκανε το ThinkPad X13s το οποίο μας εντυπωσίασε με τον υβριδικό του χαρακτήρα. Αποτελεί προϊόν της συνεργασίας της Lenovo με την Qualcomm και στην ουσία πρόκειται για ένα Windows 11 laptop με επεξεργαστή Snapdragon 8xc Gen 3. Είναι εξαιρετικά λεπτό και απίστευτα αθόρυβο, απόρροια του συστήματος ψύξης χωρίς ανεμιστήρα που διαθέτει. Η δε μπαταρία του φτάνει έως και τις 28 ώρες (!) αυτονομίας ενώ προσφέρεται και 5G συνδεσιμότητα για μία πραγματικά all-connected εμπειρία.

Στη συνέχεια, δοκιμάσαμε τα ThinkBook 14s Yoga Gen 2 και ThinkBook 13s Gen 4 i, δύο μοντέλα που έκλεψαν την παράσταση χάρη στην premium κατασκευή τους. Το σώμα τους είναι από ανοδιωμένο αλουμίνιο ενώ η οθόνη τους διαθέτει ουσιαστικά ανύπαρκτο πλαίσιο, προσφέροντας υπέροχες εμπειρίες θέασης.

Παραμένοντας σε ευέλικτες επιλογές, εξαιρετικά μας φάνηκαν και τα Lenovo IdeaPad Flex 5i και IdeaPad Flex 5, δύο convertible μοντέλα στις 14 και τις 16 ίντσες με προαιρετική γραφίδα Lenovo E-color -αμφότερα ιδανικά για γραφίστες και δημιουργικούς χρήστες. Πολύ βολικό βρήκαμε το Lenovo IdeaPad Duet 5i με την αποσπώμενη οθόνη 12 ιντσών που προσφέρει εμπειρίες χρήσης προσαρμοσμένες στα «θέλω» του κάθε χρήστη.

Όσο για τα ThinkPad X1 Extreme Gen 5, είναι ένα πραγματικό «τέρας» παραγωγικότητας. Ενσωματώνει επεξεργαστές Intel Core 12ης γενιάς και οι top εκδόσεις του έρχονται με κάρτες γραφικών NVIDIA GeForce RTX, διπλούς SSD συνολικής χωρητικότητας 8 TB και 64 GB DDR5 RAM για ασυναγώνιστες επιδόσεις σε περιβάλλον Windows 11 Pro.

Προσθήκες είχαμε και στη σειρά ThinkPad T με τα «φρεσκαρισμένα» ThinkPad T14s Gen 3 και T14 Gen 3 καθώς επίσης και το ολοκαίνουριο ThinkPad T16. Θα τα προτιμήσεις για τις οθόνες 16:10 με χαμηλές εκπομπές ακτινοβολίας μπλε φωτός, τη συνδεσιμότητα Wi-Fi 6E και τις τεχνολογίες Dolby Audio και Dolby Voice για ασύγκριτες τηλεδιασκέψεις.

Για τους gamers, η Lenovo έφερε μαζί της στο MWC τα IdeaPad Gaming 3i και IdeaPad Gaming 3, δύο νέες σειρές gaming laptops στις 15 και τις 16 ίντσες αντίστοιχα. Αυτό που παρατηρήσαμε στα συγκεκριμένα μοντέλα, ήταν το τελευταίας γενιάς σύστημα ψύξης τους με θερμικά στοιχεία που εγγυώνται αθόρυβο παιχνίδι με τα settings στο high.

Τα ThinkPad P14s Gen 3 και P16 Gen 1, τέλος, είναι τα φορητά workstations που ολοκληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη γκάμα της Lenovo. Είναι εφοδιασμένα με επεξεργαστές Intel Core και επαγγελματικά γραφικά NVIDIA T550, διαθέτουν πιστοποίηση ISV και έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν τα πιο απαιτητικά προγράμματα -από AutoCAD, μέχρι SolidWorks.

 

Nokia

Τρεις ήταν οι νέες συσκευές που αποκάλυψε στη Βαρκελώνη η Nokia: το C2 2nd Edition, το C21 και το C21 Plus.

Το Nokia C2 2nd Edition αποτελεί μία βελτιωμένη έκδοση του έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερα πετυχημένου περυσινού μοντέλου. Προσφέρει μία ταχύτατη εμπειρία χρήσης μέσα από μία οθόνη 5,7 ιντσών με ανάλυση FWVGA ενώ υποστηρίζει αναγνώριση προσώπου για άμεσο ξεκλείδωμα με απόλυτη ασφάλεια. Ενσωματώνει τετραπύρηνο επεξεργαστή και θα διατεθεί σε εκδόσεις 1GB/32GB και 2GB/32GB. H τιμή του; Μόλις €79.

Το Nokia C21 διαθέτει μεγάλη οθόνη 6,5 ιντσών με ανάλυση HD+, οκταπύρηνο επεξεργαστή και 2GB/3GB RAM -ανάλογα με την έκδοση που θα επιλέξει κανείς. Τρέχει Android 11 Go Edition, ξεκλειδώνει με χρήση δακτυλικού αποτυπώματος ενώ ενσωματώνει μπαταρία 3000 mAh για αυτονομία που καλύπτει ολόκληρη τη μέρα.

Το Nokia C21 Plus, τέλος, υιοθετεί παρόμοιο design με το C21 έχοντας την ίδια οθόνη, ωστόσο έρχεται με μεγαλύτερης ανάλυσης κάμερα (13 MP έναντι 8 MP), επιλογή για ακόμα περισσότερη RAM έως και 4 GB και μπαταρία που στην ακριβότερη/ισχυρότερη έκδοσή του αγγίζει σε χωρητικότητα τα 5050 mAh.

Η Nokia παρουσίασε ακόμα και τα WHP-101, ένα σετ ασύρματων ακουστικών κλειστού τύπου με οδηγούς 40 χιλ. και μπαταρία 800 mAh για 60 ώρες χρήσης που συνδέονται μέσω Bluetooth 5.2. Είναι συμβατά με Alexa και Google Assistant και η τιμή τους στις ΗΠΑ εντοπίζεται στα $49 μόλις.

 

POCO

Η POCO είναι γνωστή για τις all-around συσκευές της, οπότε στο MWC δε θα μπορούσε να μας δείξει κάτι διαφορετικό. Τα POCO X4 Pro 5G και POCO M4 Pro ήταν οι δύο καινούριες της προτάσεις και, πίστεψέ μας, έκλεψαν κι οι δυο τους την παράσταση!

Το POCO X4 Pro 5G ενσωματώνει χαρακτηριστικά ναυαρχίδας, όντας σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες ακόμα και των πλέον απαιτητικών. Διαθέτει οθόνη AMOLED στα 120 Hz, επεξεργαστή Snapdragon με 5G συνδεσιμότητα, κύρια κάμερα 108 MP και λειτουργία ταχείας φόρτισης 67 W, εγγυώμενο σπουδαία απόδοση.

Όσο για το POCO M4 Pro, τοποθετείται στη mid-range κατηγορία, διαθέτοντας SoC MediaTek Helio G96 με οκταπύρηνο επεξεργαστή, 8 GB RAM, οθόνη AMOLED με ρυθμό ανανέωσης που φτάνει τα 90 Hz, κύρια κάμερα 64 MP, διπλά ηχεία για απολαυστικό streaming βίντεο και μουσικής καθώς επίσης και ταχεία φόρτιση 33 W.