Samsung Galaxy S10: Δες τι νέο φέρνει το One UI 2.0!

Περίληψη: Η αναβάθμιση σε Android 10 και One UI 2.0 για τα Samsung Galaxy S10 είναι πολύ κοντά. Η Samsung έκανε διαθέσιμη την Beta έκδοση και μάθαμε τι νέο έρχεται...

Η Google έκανε επίσημο το Android 10 στις αρχές του Σεπτεμβρίου και από τότε οι κατασκευαστές προετοιμάζουν τις δικές τους εκδόσεις για τις συσκευές τους. Η Samsung εργάζεται επάνω στο One UI 2.0, την επόμενη έκδοση λειτουργικού της, το οποίο θα βασίζεται στο Android 10. Οι πρώτες συσκευές που θα πάρουν την αναβάθμιση φαίνεται πως θα είναι αυτές της οικογένειας Galaxy S10, καθώς ξεκίνησε ήδη η διανομή της Beta έκδοσης για αυτές. Ας δούμε τι αλλαγές θα φέρει στις Samsung συσκευές το ανανεωμένο One UI 2.0.

Η πρώτη αλλαγή είναι στις pop-up ειδοποιήσεις. Όταν είσαι σε full screen mode, παίζοντας ένα παιχνίδι ή βλέποντας ένα βίντεο και λάβεις κάποια ειδοποίηση, θα εμφανιστεί στην οθόνη σου μια κάρτα με πληροφορίες, που καταλαμβάνει πολύ μεγάλο μέρος της οθόνης, μπλοκάροντας τα όσα βλέπεις. Με το One UI 2.0 η κάρτα αυτή έγινε πολύ μικρότερή και λιγότερο ενοχλητική. Κάτι παρόμοιο συνέβη και με τη μπάρα προσαρμογής της έντασης, η οποία μίκρυνε αισθητά! 

Έξυπνες αλλαγές έρχονται και στο Dark Mode, το οποίο θα προσαρμόζεται στη δική σου συσκευή. Το βελτιωμένο dark mode θα τροποποιεί τη φωτεινότητα των εικόνων, τα κείμενα και τα χρώματα στην οθόνη, με σκοπό την πιο άνετη χρήση του smartphone το βράδυ και τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Εξυπνότερη γίνεται και η lock screen, όπου τα στοιχεία του UI ανταποκρίνονται στην εικόνα που έχεις ορίσει!

Μια ακόμα σημαντική προσθήκη είναι αυτή του Focus Mode στο Digital Wellbeing. Με το Focus Mode μπορείς να βάλεις εφαρμογές σε «παύση», για να αποφύγεις τη διάσπαση της προσοχής σου, όταν χρειάζεται να συγκεντρωθείς σε οτιδήποτε άλλο εκτός από το κινητό σου. Το Focus Mode είναι ένα χαρακτηριστικό που εισήγαγε η Google και δεν είναι αποκλειστικό των Samsung smartphone με One UI 2.0. - οπότε περιμένουμε να το δούμε σε όλα τα Android smartphone με τη νέα έκδοση του Android!

Αν έχεις κι εσύ Samsung Galaxy S10 και ανυπομονείς να δοκιμάσεις το Android 10 και το One UI 2.0, τότε θα πρέπει να γραφτείς στο Beta πρόγραμμα της Samsung. Επειδή όμως η Beta μπορεί να είναι ασταθής, εμείς θα σου προτείναμε να περιμένεις λίγο ακόμα μέχρι να φτάσει η επίσημη έκδοση του update στη συσκευή σου!