Work from home: 3 τρόποι για να απογειώσεις την παραγωγικότητά σου

Περίληψη: Πώς μπορεί να γίνει πιο παραγωγική η εργασία από το σπίτι; Μελάνια Office Log, εργονομικά αξεσουάρ, καλό internet, όλα κάνουν το work from home πιο αποδοτικό.

Υβριδική εργασία, work from home, ψηφιακοί νομάδες. Για τους περισσότερους από εμάς αυτές οι λέξεις μπήκαν πολύ πρόσφατα στο λεξιλόγιό μας. Αλλά δεν πρόκειται να βγουν ποτέ μιας και η νέα εργασιακή πραγματικότητα έχει εδραιωθεί για τα καλά. Είτε είσαι «team γραφείο» είτε «team remote» όμως, μικρή σημασία έχει. Αυτό που μετράει είναι να μπορείς να δουλεύεις το ίδιο αποδοτικά όπου κι αν βρίσκεσαι. Παρακάτω θα δούμε πώς μπορείς να εξασφαλίσεις με έξυπνο τρόπο την μέγιστη παραγωγικότητα στο home office σου. Από προϊόντα Office Log για οικονομικές εκτυπώσεις μέχρι tips για καλύτερο internet, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους η δουλειά από το σπίτι μπορεί να γίνει και πιο άνετα και πιο παραγωγικά.

Προϊόντα Office Log για οικονομικότερες εκτυπώσεις

Όταν δουλεύεις στο γραφείο υπάρχει συνήθως ένας επαγγελματικός εκτυπωτής για τις ανάγκες όλων. Στο σπίτι όμως δεν αξίζει να έχεις το ίδιο μηχάνημα αφού οι εκτυπώσεις θα είναι λιγότερες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεσαι εκτυπωτή όμως. Πώς θα εξασφαλίσεις ποιοτική αλλά ταυτόχρονα οικονομική εκτύπωση στο σπίτι λοιπόν; Την απάντηση δίνουν τα μελάνια και toner Office Log!

Επιλέγοντάς τα μπορείς να ρίξεις το κόστος εκτύπωσης έως και 35% αν έχεις inkjet εκτυπωτή. Για laser εκτυπωτή η εξοικονόμηση είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς τα toner Office Log μπορούν να μειώσουν το κόστος εκτύπωσης στο μισό! Τα μελάνια είναι ανακατασκευασμένα, δηλαδή χρησιμοποιούν το γνήσιο περίβλημα, οπότε σχεδόν εκμηδενίζεται η περίπτωση ασυμβατότητας. Κι όταν ο όγκος εκτύπωσης μπορεί να φτάσει έως και τις 1.400 σελίδες (με toner) ή τις 630 σελίδες (με cartridge), τότε η εκτύπωση στο σπίτι γίνεται εξαιρετικά προσιτή και έτσι δεν είναι ανάγκη να επιστρέψεις στο γραφείο για να εκτυπώσεις ό,τι χρειάζεσαι.

Η εργονομία σε βοηθά να δουλέψεις πιο ξεκούραστα

Το επόμενο βήμα για τη δημιουργία ενός οικιακού γραφείου που κάνει την εργασιακή σου καθημερινότητα καλύτερη είναι η εργονομία. Η καρέκλα, το ποντίκι, ακόμα και το ύψος της οθόνης, όλα παίζουν ρόλο στην κούραση που νιώθεις καθημερινά. Καιρός να την μειώσεις στον ελάχιστο βαθμό! Ξεκίνα από την καρέκλα γραφείου. Επίλεξε μία καρέκλα με σωστή υποστήριξη για την πλάτη και η οποία σου επιτρέπει να ρυθμίσεις το ύψος της αλλά και το ύψος, τη θέση και τη γωνία των μπράτσων. Χωρίς να το καταλάβεις, η στάση του σώματός σου θα βελτιωθεί και θα νιώθεις λιγότερο κουρασμένος.

Έπειτα ρύθμισε το ύψος της οθόνης. Κοιτώντας ευθεία μπροστά από τη θέση που κάθεσαι, το βλέμμα σου θα πρέπει να ευθυγραμμίζεται με την κορυφή του monitor. Δεν έχεις monitor και δουλεύεις μόνο με το laptop; Τότε επιβάλλεται να αποκτήσεις μία εξωτερική οθόνη. Τέλος, τα περιφερειακά που χρησιμοποιείς όλη την ώρα, δηλαδή το ποντίκι και το πληκτρολόγιο, συμβάλουν επίσης στην κούραση. Άλλαξέ τα με εργονομικά μοντέλα, έτσι ώστε η καταπόνηση από τις συνεχόμενες επαναλαμβανόμενες κινήσεις να μειωθεί.

Καλύτερο internet, λιγότεροι πονοκέφαλοι

Είναι προφανές ότι για να μπορείς να δουλεύεις από το σπίτι χρειάζεσαι σταθερό και γρήγορο internet. Πέρα από την ταχύτητα του προγράμματος που έχεις επιλέξει από τον πάροχο της υπηρεσίας, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την εμπειρία του internet στο σπίτι. Το πρώτο είναι η τοποθέτηση του router. Αυτό πρέπει να βρίσκεται σε όσο το δυνατόν πιο κεντρικό σημείο στο σπίτι και όχι στην πρώτη διαθέσιμη πρίζα. Έτσι θα έχεις τη μέγιστη δυνατή κάλυψη. Αν ούτε αυτό είναι αρκετό για να φτάσει το internet σε κάθε γωνία του σπιτιού, τι κάνεις; Σε αυτή την περίπτωση η καλύτερη λύση είναι να επενδύσεις σε ένα σύστημα Mesh Wi-Fi. Η τεχνολογία αυτή δημιουργεί ένα μεγαλύτερο πεδίο κάλυψης μέσω πολλαπλών access points και έτσι μπορεί να φτάσει πολύ πιο μακριά από ένα router. Το laptop σου, όμως, δεν αποσυνδέεται από το ένα access point για να συνδεθεί στο επόμενο. Το mesh δίκτυο είναι ενιαίο και η μετάβαση από το ένα access point στο άλλο γίνεται απρόσκοπτα.

Ένα laptop μπορεί να είναι -θεωρητικά- το μόνο που χρειάζεσαι για να δουλέψεις από το σπίτι, αλλά αν θες να βελτιώσεις την παραγωγικότητά σου τότε πρέπει να προσέξεις μερικούς ακόμα τομείς. Τα μελάνια Office Log, η εργονομία του οικιακού σου γραφείου, η ποιότητα του δικτύου, είναι όλα απαραίτητα για να δουλεύεις πιο ξεκούραστα και αποδοτικά.