12η Διαδικτυακή Διημερίδα "Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη"

Περίληψη: Το Public συμμετέχει ως αργυρός χορηγός στην διημερίδα "Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη" που διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα–Λιναρδάτου

Η τεχνολογία στην εκπαίδευση έκανε άλματα τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς η πανδημία ανάγκασε τους πάντες να περάσουν σε μια εποχή με απομακρυσμένη διδασκαλία μέσα από υπολογιστή, tablet ή smartphone, χρησιμοποιώντας on-line εργαλεία. Κι όμως, κάποιοι είχαν αγκαλιάσει και χρησιμοποιήσει τις σύγχρονες τεχνολογίες από πιο πριν, εκμεταλλευόμενοι όλα όσα η πληροφορική είχε να προσφέρει. Τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα–Λιναρδάτου είχαν βάλει τις σύγχρονες τεχνολογίες στην εκπαιδευτική διαδικασία από πολύ νωρίς και γι' αυτό είναι αναγνωρισμένα ως ένα ίδρυμα το οποίο χαρακτηρίζεται από την πρωτοπορία του στην εκτεταμένη χρήση υπερσύγχρονων τεχνολογιών. Μάλιστα, για τις καινοτομίες που έχουν υιοθετήσει, τους έχει απονεμηθεί επί επτά συναπτά έτη η κορυφαία διάκριση "Microsoft Showcase School", η οποία έχει απονεμηθεί σε μόλις τέσσερις εκπαιδευτικούς οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα! Ταυτοχρόνως, διαθέτουν τον μεγαλύτερο αριθμό πιστοποιημένων εκπαιδευτικών με 98 Microsoft Innovative Expert Educators, 11 Trainers, 3 Fellows, 1 Skype Master Teacher καθώς και τον πρώτο Minecraft Mentor στην Ελλάδα.

Το Σχολείο έχει υιοθετήσει μια ανοικτή φιλοσοφία και δε διστάζει να μοιράζεται με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα την εμπειρία του και τις προόδους που σημειώνει σε όλους τους τομείς της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αυτή η φιλοσοφία αποτελεί και την πηγή της διημερίδας "Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη" την οποία διοργανώνει, έχοντας keynote speakers από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, περιλαμβάνοντας μεγάλο αριθμό hands-on workshops, ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις αλλά και συμμετοχή των πιο σημαντικών εταιρειών οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο των Νέων Τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

Ένας στόχος της διαδικτυακής διημερίδας για φέτος είναι να δοθεί βήμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους εκπαιδευτές, είτε αυτοί δραστηριοποιούνται στον δημόσιο είτε τον ιδιωτικό τομέα, είτε προέρχονται από την εγχώρια είτε από τη διεθνή κοινότητα, ώστε να παρουσιάσουν τη δουλειά τους αλλά και να καταθέσουν τις προτάσεις τους με στόχο τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου. Επίσης, στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο, να ανταλλάξουν ιδέες και να δουν πρακτικά, μέσω των live workshops, το πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις τεχνολογίες αυτές στη δική τους διδακτική διεργασία.

Η συμμετοχή στη διημερίδα είναι δωρεάν για τους ενδιαφερόμενους και περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στην ιστοσελίδα των εκπαιδευτηρίων. Το Public, αρωγός σε κάθε τέτοια προσπάθεια, είναι Αργυρός Χορηγός της διημερίδας "Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη", στηρίζοντας εμπράκτως την αναβάθμιση της εκπαίδευσης σε όλους τους τομείς.