«Think Pig» για σκέψεις αυθόρμητες και αυθεντικές!

Περίληψη: Όχι άλλα ροζ συννεφάκια, όχι άλλες κλισέ εκφράσεις, όχι άλλο στερεοτυπικό χιούμορ. Κάπως έτσι πρέπει...

Όχι άλλα ροζ συννεφάκια, όχι άλλες κλισέ εκφράσεις, όχι άλλο στερεοτυπικό χιούμορ. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν οι Αθηνά Αλεξιάδου και Μαριλένα Βαϊνανίδη, κατά κόσμον Think Pig, πριν ξεκινήσουν να φτιάχνουν είδη για το σπίτι με ευφάνταστα λογότυπα, που σαρκάζουν τη γκρίνια και διακωμωδούν τα γυναικεία στερεότυπα - και όχι μόνο!

Kούπες , σουβέρ, πιάτα και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί έμοιαζαν να κρυφοκοιτούν μέσα στις πιο βαθιές σκέψεις μας και να αποτυπώνουν πάνω τους αυτό που συνήθως διστάζουμε να ομολογήσουμε. Τις λύπες, τις χαρές, τα άγχη, την αγάπη και, φυσικά, τα νεύρα μας!

«Think Pig» το ονόμασαν όλο αυτό. «Σκέψου γουρουνίσια», δηλαδή. Ούτε Think big, ούτε think pink.«Είναι ένα λογοπαίγνιο που είναι πολύ πιο κοντά στη δική μας λογική και αμέσως μας κόλλησε», δηλώνουν χαρακτηριστικά οι δύο κοπέλες, θέλοντας να δείξουν τον αυθορμητισμό, την ειλικρίνεια, το «λέω αυτό που αισθάνομαι, ρε αδερφέ» στο κάτω κάτω.

Το κόκκινο κορίτσι αγαπάει τις γάτες, τη μουσική και τη βροχή. Το ροζ κορίτσι αγαπάει τους σκύλους, τη φωτογραφία και τον ήλιο. Και τα δύο κορίτσια έχουν νεύρα ‒ το κόκκινο λίγο παραπάνω. Και τα δύο κορίτσια ειναι drama queens ‒ το ροζ λίγο παραπάνω. Και τα δύο κορίτσια πιστεύουν ότι οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι γιατί νομίζουν πως είναι σπουδαίοι ενώ όλοι θα πεθάνουμε. Και τα δύο κορίτσια προσπαθούν να βρουν τη χαρά της ζωής ενώ όλοι θα πεθάνουμε. Μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα από το βιβλίο εδώ.

«Απενοχοποιούν την γκρίνια και τα νεύρα διακωμωδώντας τα γυναικεία στερεότυπα», έγραψε το «Κ» της Καθημερινής, για να προσθέσει το popaganda. gr «αντί για Think Pink, προτείνουν να Think Pig… Σαρκάζουν άδολα, λιτά και απέριττα τη χαρά της καθημερινότητας».