BYGGLEK / LEGO και IKEA κάνουν το συμμάζεμα... παιχνίδι!

Περίληψη: Τα κουτιά αποθήκευσης είναι ίσως η πιο πρακτική λύση για το συμμάζεμα του παιδικού δωματίου. LEGO και IKEA αποφάσισαν να κάνουν τη διαδικασία άκρως διασκεδαστική δημιουργώντας τα BYGGLEK! Πάμε να μάθουμε περισσότερα...

Εκ πρώτης όψης LEGO και IKEA είναι δύο εταιρείες που δεν έχουν πολλά κοινά. Μοιράζονται μεν «καταγωγή» από τη Σκανδιναβία, ωστόσο η πρώτη εξειδικεύεται στα δημιουργικά παιχνίδια και η δεύτερη στα έπιπλα. Αυτό όμως δεν τις εμπόδισε να συνεργαστούν για τη δημιουργία της σειράς BYGGLEK.

Τι ακριβώς είναι τα BYGGLEK; Μια συλλογή από παιχνιδιάρικα κουτιά αποθήκευσης, που, όχι, δεν χρειάζονται συναρμολόγηση όπως τα κλασικά σετ LEGO, αν αυτό φαντάζεσαι. Η κατασκευή τους είναι στιβαρή. Αυτό που τα ξεχωρίζει είναι ότι διαθέτουν επιφάνεια συμβατή με τα τουβλάκια LEGO. Η επιφάνεια αυτή καλύπτει τόσο το καπάκι του κουτιού όσο και τη βάση, οπότε μπορείς να στοιβάξεις τα κουτιά σαν τουβλάκια LEGO ή να στηρίξεις επάνω τους τα παιχνίδια που δεν θες να κρύψεις στο εσωτερικό!

Video Duration
0:38


Ο σχεδιαστής της LEGO Rasmus Buch Løgstrup δήλωσε πως τα BYGGLEK δεν είναι απλώς κουτιά αλλά το σημείο όπου το παιχνίδι και η αποθήκευση συναντιώνται. Οι γονείς θα βρουν σε αυτά έναν χρήσιμο σύμμαχο για το ευκολότερο συμμάζεμα του παιδικού δωματίου ενώ τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν και να δημιουργήσουν ακόμα και την ώρα που τακτοποιούν το δωμάτιό τους!

Τα BYGGLEK θα κυκλοφορήσουν σε 4 εκδόσεις με διαφορετικά μεγέθη και πλήθος κουτιών για να επιλέξεις. Ένα από τα σετ θα συνοδεύεται και από τα κλασικά LEGO τουβλάκια. Όλα τα κουτιά της συλλογής θα είναι συμβατά με υπάρχοντα αλλά και μελλοντικά παιχνίδια LEGO. Για να τα κάνεις δικά σου θα πρέπει να περιμένεις μέχρι τον Οκτώβριο, όταν θα κυκλοφορήσουν επίσημα στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ανακοίνωση από IKEA και LEGO.