Μένουμε σπίτι: Επιτραπέζια για όλους, παιχνίδια για τους μικρούς!

Περίληψη: Τα παιχνίδια είναι η πηγή της χαράς! Διαλέξαμε τα αγαπημένα μας για τις ώρες που τα παιδιά βρίσκονται εντός σπιτιού αλλά και ωραίες προτάσεις για όλη την οικογένεια!

Γονείς και παιδιά συνήθως ρίχνουν όλη την προσοχή τους στο ημερήσιο πρόγραμμα: δουλειά και σχολείο αντίστοιχα, υποχρεώσεις, εξωσχολικές δραστηριότητες... και ο ελεύθερος χρόνος; Πόσο εύκολο είναι να εξασφαλίσουν καθημερινά λίγες ποιοτικές ώρες για να παίξουν μαζί; Γιατί, ας το παραδεχτούμε, υπάρχει πιο δημιουργική απασχόληση από το παιχνίδι; Τώρα, που οι συνθήκες μας οδηγούν να περνάμε περισσότερες ώρες στο σπίτι, ας εκμεταλλευτούμε την κατά τα άλλα δύσκολη συγκυρία. Ξεχωρίσαμε τα αγαπημένα μας παιχνίδια από τα «ράφια» του public.gr για μικρούς και μεγάλους. Ξεκινάμε; 

Παιχνίδια για αγόρια 

Ας κάνουμε την αρχή με τα παιχνίδια για αγόρια και τα all time αγαπημένα τους LEGO και Playmobil. Η φιγούρα LEGO Άβαταρ Κάι έρχεται από την πολύ δημοφιλή σειρά κινουμένων σχεδίων Ninjago, που σίγουρα βλέπει ή έχει δει το παιδί σου. Η φιγούρα Playmobil Θεός Άρης, από την άλλη, μας έρχεται από την αρχαία Ελλάδα και δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ταξιδέψουν εκεί με τη φαντασία και τα παιχνίδια τους. Άλλη μεγάλη αδυναμία των αγοριών είναι η σειρά Gormiti, που ζωντανεύει με τις ομώνυμες φιγούρες δράσης.

Παιχνίδια για κορίτσια

Συνεχίζουμε με τα κορίτσια, τα οποία θέλουν κι αυτά... τα LEGO τους! Ο LEGO κύβος παιχνιδιού της Μία μεταμορφώνεται με μία κίνηση σε ιατρείο μικρών ζώων και ξεκινάει το παιχνίδι. Φροντίδα ζητάνε και τα Μίνι Κλαψουλίνια, τα μωράκια που κλαίνε... μαγικά δάκρυα! Μάζεψέ τα όλα για να φτιάξεις την πιο αξιολάτρευτη κουκλοπαρέα. Και πάμε στις πολυαγαπημένες Barbie, με τις οποίες κάθε κορίτσι μπορεί να γίνει αυτό που ονειρεύεται. Όπως η κούκλα Barbie Career Γιατρός!

Προσχολικά παιχνίδια

Για τα πιο μικρά παιδιά θα σου προτείναμε ένα παιχνίδι προσχολική ηλικίας, με το οποίο μπορούν να μάθουν παίζοντας. Ο Τάρανδος ο μουσικούλης μαθαίνει στα μωρά τους αριθμούς, τα χρώματα και πολλά ακόμα με τη βοήθεια διασκεδαστικής μουσικής. Μέσα από τη μουσική ένα μωρό μπορεί να μάθει επίσης τον συγχρονισμό, με τη βοήθεια του Ρούλη του Τυμπανούλη. Εκπαιδευτικό χαρακτήρα έχουν και οι κύβοι στοίβαξης classic, οι οποίοι βοηθούν τα μωρά να εξοικειωθούν με τον κόσμο γύρω τους, φέρνοντάς τα σε επαφή με διάφορα σχέδια, αριθμούς και μεγέθη.

Επιτραπέζια παιχνίδια

Η ώρα του παιχνιδιού είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τους μεγάλους να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους. Οπότε, αντί για ένα παιχνίδι με το οποίο θα διασκεδάσουν μόνο αυτά, διασκεδάστε όλοι παρέα με ένα επιτραπέζιο. Ένα πανεύκολο αλλά τρομερά διασκεδαστικό επιτραπέζιο είναι το «Στο κεφάλι το ‘χω», με το οποίο μπορούν να διασκεδάσουν ακόμα και παιδιά 7 ετών. Για ακόμα μικρότερες ηλικίες έχουμε τη «Λιχούδα Γιαγιά», την οποία δεν πρέπει με τίποτα να ξυπνήσεις όταν πας να πάρεις ένα από τα μπισκότα της.

Θες παιχνίδια για πιο... γερά νεύρα; Έφτασε «Η ώρα της αλήθειας», που θα τεστάρει το πόσο ειλικρινείς είστε. Τέλος το «Obscurio» βασίζεται στη συνεργασία που πρέπει να επιδείξετε, για να καταφέρετε να φτάσετε στη λύση του μυστηρίου. Προσοχή, όμως, και εδώ κάποιος μπορεί να μη λέει την αλήθεια...

Αφού τα είδες όλα, λοιπόν, ποιο παιχνίδι θα διαλέξεις για τα μικρά και μεγάλα παιδιά της ζωής σου; Όποιο κι αν σου αρέσει, κάνε το δικό σου στο public.gr και γέμισε με χαρά τις κοινές σας ώρες στο σπίτι!