Τσικνοπέμπτη με τις Publicistas moms: Ιδέες και συνταγές για όλους

Περίληψη: Πλησιάζει η Τσικνοπέμπτη 2023! Οι Publicistas moms είναι και πάλι εδώ με έξυπνες, γρήγορες και εύκολες συνταγές για να απολαύσουν όλοι τη φετινή Τσικνοπέμπτη.

Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει για ακόμα μία χρονιά. Οι μυρωδιές από τα κρέατα επάνω στις ψησταριές θα αρχίσουν να γεμίζουν την ατμόσφαιρα μέσα στην ημέρα και τα πιρούνια θα «πάρουν φωτιά» μόλις είναι έτοιμα όλα τα λαχταριστά ψητά που ετοιμάζονται. Με το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης να στήνεται λοιπόν, εμπιστευόμαστε ξανά Publicistas Moms, που μας ετοίμασαν μερικές έξυπνες, πρωτότυπες και πεντανόστιμες συνταγές για την ημέρα! Τι φαγητά μας προτείνουν οι Publicistas Moms για την Τσικνοπέμπτη 2023 λοιπόν; Πάμε να δούμε!

Τσικνοπέμπτη 2023 – Συνταγές… αλλιώς από τις Publicistas moms

Κάθε Τσικνοπέμπτη υπάρχουν κάποια «must have» και με αυτό αναφερόμαστε φυσικά στα κρέατα που θα ψήσεις στη σχάρα. Από μοσχαρίσιες μπριζόλες μέχρι χωριάτικα λουκάνικα, πολλά είναι τα κρέατα που διεκδικούν και φέτος μία θέση στην ψησταριά και στο τραπέζι σου. Επειδή αυτό εννοούνται όμως, σήμερα δεν θα μιλήσουμε για τα κρέατα που θα ψήσεις φέτος, αλλά θα δούμε μερικές ιδέες για διαφορετικά πιάτα.

Ξεκινάμε με μία ιδέα που θα λατρέψουν τα παιδία: τυλιχτά σουβλάκια! Η συνταγή είναι της @mamasnpapas.gr η οποία προτείνει πίτες καλαμποκιού για τη συγκεκριμένη παρασκευή. Για το κρέας επέλεξε κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε λωρίδες, μαριναρισμένο με μουστάρδα και μέλι. Το προετοίμασε στο τηγάνι και έπειτα δημιούργησε τα σουβλάκια. Προσθέτοντας στην πίτα το κρέας, τη sauce και τα λαχανικά που προτιμά, ετοίμασε πολύ εύκολα τυλιχτά σουβλάκια στο σπίτι.

Και μιας και μιλήσαμε για sauce, κάθε τραπέζι την Τσικνοπέμπτη χρειάζεται το τζατζίκι του. Η διαδικασία για να το φτιάξεις στο σπίτι είναι πανεύκολη και πολύ γρήγορη. Όπως μας δείχνει και η @mamasou.gr στο Instagram, το μόνο που χρειάζεται είναι να ανακατέψεις σε 500 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι λίγο σκόρδο, λάδι, τριμμένο αγγουράκι, ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Βάλε και μερικές ελίτσες από πάνω και έτοιμο το τζατζίκι!

Μία ακόμα συνταγή που δεν απαιτεί κάρβουνα και τσίκνα προετοίμασε η @ant_zou, η οποία έφτιαξε μία πανεύκολη χοιρινή τηγανιά. Με τη συνταγή της θα απολαύσεις πεντανόστιμο κρέας ακόμα κι αν δεν έχεις χώρο για ψησταριά στο σπίτι. Εκτός από το κρέας, θα χρειαστείς ακόμα 6 υλικά για να φτιάξεις κι εσύ τη συνταγή που βλέπεις.

Από το τραπέζι δεν πρέπει να λείπει και η σαλάτα φυσικά! Αυτό μας υπενθύμισε η @busymama.gr με την πολύ λαχταριστή σαλάτα που ανέβασε στο προφίλ της. Μαζί με τα φρεσκοκομμένα λαχανικά συνδύασε cranberries, κριτσίνια καρότου, αυγά και ντοματίνια. Μετά πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι, λάδι και σως από κέτσαπ, μουστάρδα και μαγιονέζα και ανακάτεψε καλά. Το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του!

Τσικνοπέμπτη με vegan συνταγές

Μιας και πολύ σύντομα μετά την Τσικνοπέμπτη ξεκινούν οι απόκριες, η @ioanna_limperopoulou είχε την ιδέα να φτιάξει ένα πιτόγυρο που φόρεσε… αποκριάτικη στολή! Τι είναι αυτό; Μεξικάνικα fajitas με μανιτάρια, πολύχρωμες πιπεριές, κρεμμύδι και κρέμα αβοκάντο! Ναι, καλά κατάλαβες, η συνταγή αυτή είναι vegan, οπότε μπορούν όλοι να την απολαύσουν, ασχέτως διατροφικών προτιμήσεων. Κι αυτή δεν είναι η μόνη vegan συνταγή για την Τσικνοπέμπτη που προετοίμασαν οι Publicistas Moms!

H @constantina_craftingcooking άναψε τη φωτιά και ξεκίνησε από νωρίς το barbecue. Μιας και δεν καταναλώνει κρέας όμως, αυτό που έβαλε στα κάρβουνα να ψηθεί είναι vegan σουβλάκια! Για να τα φτιάξει απλά προμηθεύτηκε ξύλινα «καλαμάκια» και κάρφωσε επάνω τους τα αγαπημένα της λαχανικά. Έπειτα από λίγα λεπτά στην ψησταριά, τα vegan σουβλάκια είναι έτοιμα για να τα ευχαριστηθούν όλοι.

Την ίδια ιδέα για vegan συνταγή για την Τσικνοπέμπτη είχε και η Ματίνα από το @mamamouse_gr. Η προετοιμασία είναι πολύ απλή. Απλά κόβεις τα λαχανικά της αρεσκείας σου στο μέγεθος που θες, τα περνάς σε κάθε «καλαμάκι» κι έπειτα τα ψήνεις. Όπως θα δεις και στο βίντεό της, μπορείς να προετοιμάσεις τα vegan σουβλάκια ακόμα και στο φούρνο κι όχι απαραίτητα στα κάρβουνα. Ψήσε και μερικές πιτούλες και σέρβιρε τα σουβλάκια που μόλις ετοίμασες για να φάνε όλοι ζεστά.

Είτε είσαι vegan είτε όχι, στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης πρέπει να υπάρχουν τηγανητές πατάτες! Επειδή σύντομα έρχεται το καλοκαίρι όμως, η @paschalina_atmatzidou έχει τη λύση για να γίνουν οι πατάτες πιο διαιτητικές. Αντί για τηγανητές, τις προετοίμασε στο φούρνο. Ξεκίνα όπως συνήθως, καθαρίζοντας και κόβοντας σε λωρίδες τις πατάτες. Μετά κάλυψέ τες με λάδι, ρίγανη και αλάτι και άπλωσέ τες σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Μέσα σε λίγα λεπτά θα έχεις νόστιμες, τραγανές πατάτες χωρίς να τις τηγανίσεις.

Τα απαραίτητα κάθε Τσικνοπέμπτης

Επειδή Τσικνοπέμπτη έχουμε όμως και το ψήσιμο κρέατος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ημέρας, δεν γίνεται να ξεχάσουμε και τα απαραίτητα κάθε ψήστη. Όλα ξεκινούν από την ψησταριά. Αν έχεις λίγο χώρο για ψήσιμο, τότε διάλεξε μία ψησταριά κήπου με μικρή διάμετρο, όπως η Weber Original Kettle E-5710. Έχεις περισσότερο χώρο; Τότε εξοπλίσου με την εξαιρετική ψησταριά υγραερίου Napoleon F425SIBPGT-GR 16600W. Η χρήση υγραερίου θα σε απαλλάξει από τον έντονο καπνό, ενώ οι μαντεμένιες σχάρες είναι ιδανικές για οτιδήποτε κι αν θες να ψήσεις. Φυσικά, κάθε καλός ψήστης θέλει και τα κατάλληλα εργαλεία. Μην ξεχάσεις, λοιπόν, να φορέσεις την ποδιά σου και να έχεις πάντα δίπλα σου ένα σετ εργαλείων BBQ.

Τώρα λοιπόν είσαι έτοιμος για την Τσικνοπέμπτη 2023. Έχεις τις συνταγές, έχεις τα εργαλεία, ξεκίνα το ψήσιμο!