Αποκλειστική συνεργασία Netflix και David Fincher για 4 χρόνια!

Περίληψη: Μεγάλη...μεταγραφή για το Netflix, το οποίο εξασφάλισε αποκλειστική συνεργασία με τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη David Fincher για τα επόμενα 4 χρόνια!

Η συνεργασία David Fincher και Netflix κρατάει χρόνια. Ο σκηνοθέτης μεγάλων κινηματογραφικών επιτυχιών, όπως το The Girl with the Dragon Tattoo, το Se7en και το The Social Network, έχει αναλάβει διάφορα projects στη streaming πλατφόρμα από το 2013 και μετά.

Η αρχή έγινε με το House of Cards, στο οποίο ο David Fincher υπήρξε σκηνοθέτης των δύο πρώτων επεισοδίων και μετά παραγωγός. Έπειτα είχε ενεργό ρόλο και στην αγαπημένη από κοινό και κριτικούς σειρά Mindhunter. Απροσδόκητο hit για το Netflix ήταν και η animated ανθολογική σειρά Love, Death + Robots, στην οποία ο David Fincher ήταν παραγωγός. Μετά από αυτές τις πολύ επιτυχημένες συνεργασίες, η κοινή πορεία των δύο θα έρθει ακόμα πιο... κοντά, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Fincher.

Video Duration
2:49


Ο αμερικανός σκηνοθέτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό περιοδικό Première, αποκάλυψε πως συμφώνησε να συνεργαστεί κατά αποκλειστικότητα με το Netflix για ένα διάστημα 4 ετών. Η κίνηση αυτή κάθε άλλο παρά απροσδόκητη είναι, καθώς όλα τα τελευταία project του David Fincher περιλαμβάνουν με κάποιο τρόπο το Netflix. Ακόμα και η νεότερη δουλειά του, η βιογραφική ταινία Mank, έγινε με τη συνεργασία του Netflix, το οποίο έχει αναλάβει τη διανομή της. Η ταινία κυκλοφόρησε πρόσφατα στους κινηματογράφους ενώ τον Δεκέμβριο θα κάνει πρεμιέρα στις τηλεοράσεις μας μέσα από τη streaming πλατφόρμα. Η τελευταία δημιουργία του David Fincher, που δεν είχε την εμπλοκή του Netflix, ήταν το Gone Girl του 2014, έκτοτε τον έχουμε δει μόνο σε παραγωγές της streaming υπηρεσίας.

Η κίνηση αυτή, από μεριάς Netflix, ακολουθεί μια σειρά από παρόμοιες συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της αμερικανικής βιομηχανίας του θεάματος. Τα τελευταία χρόνια το Netflix έχει υπογράψει αποκλειστικές συνεργασίες με τους David Benioff και Dan Weiss, δημιουργούς του Game of Thrones, και τη Shonda Rhimes, δημιουργό του Grey’s Anatomy. Η συνεργασία με τον David Fincher μοιάζει να είναι ακόμα μεγαλύτερου βεληνεκούς από τις προηγούμενες και φαίνεται πως θα δυναμώσει κι άλλο την παρουσία του Netflix στο γρήγορα μεταβαλλόμενο τοπίο των streaming υπηρεσιών!