Enola Holmes / Το Netflix μας συστήνει τη μικρή αδερφή του Sherlock

Περίληψη: Η νεότερη ταινία Holmes δεν θα έχει τον Sherlock ως πρωταγωνιστή αλλά… την αδερφή του, Enola Holmes, και έρχεται τον Σεπτέμβριο στο Netflix!

Ένας από τους διασημότερους -αν όχι ο πλέον ονομαστός- ντετέκτιβ της παγκόσμιας λογοτενίας είναι ο Sherlock Holmes. Ο ιδιαίτερα παρατηρητικός και διορατικός χαρακτήρας που δημιούργησε ο Arthur Conan Doyle έχει συναρπάσει εκατομμύρια αναγνώστες και έχει μεταφερθεί ουκ ολίγες φορές στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη.

Η νεότερη ταινία Holmes, όμως, δεν θα έχει τον Sherlock ως πρωταγωνιστή αλλά… την αδερφή του, Enola Holmes! Ίσως να σκέφτεσαι ότι ο Sherlock δεν έχει μικρότερη αδερφή, καθώς στα έργα του Doyle δεν αναφέρεται κάτι σχετικό. Πράγματι ο χαρακτήρας της Enola δεν προέρχεται από τα δικά του κείμενα - δημιουργός των ιστοριών της Enola Holmes είναι η αμερικανή συγγραφέας Nancy Springer, η οποία έχει γράψει μια σειρά από βιβλία για τον χαρακτήρα της.

Video Duration
2:44


Από αυτή τη σειρά βιβλίων φαίνεται ότι εμπνεύστηκε το Netflix και αποφάσισε να δημιουργήσει την ταινία Enola Holmes. Στο cast της ταινίας βρίσκουμε τη Millie Bobby Brown (Stranger Things) στον πρωταγωνιστικό ρόλο ενώ τον Sherlock υποδύεται ο Henry Cavill (Superman, The Witcher). Η ταινία θα γίνει διαθέσιμη στην streaming πλατφόρμα στις 23 Σεπτεμβρίου και το πρώτο trailer της μόλις κυκλοφόρησε.

Η πλοκή της ταινίας βασίζεται στο πρώτο βιβλίο της σειράς με τίτλο «The Case of the Missing Marquess». Η 14χρονη Enola Holmes ξυπνά ένα πρωινό και βρίσκει ότι η μητέρα της έχει εξαφανιστεί. Αμέσως αποφασίζει να την αναζητήσει αλλά τα αδέρφια της έχουν διαφορετική άποψη. Sherlock και Mycroft θέλουν να εξασφαλίσουν ότι η Enola θα μείνει εσώκλειστη σε σχολείο, ώστε να προσπαθήσουν εκείνοι να εντοπίσουν τη μητέρα τους. Η Enola αποδεικνύεται το ίδιο έξυπνη και σκληρή με τα μεγάλα της αδέρφια. Θα καταφέρει να ξεφύγει από τα σχέδιά τους, για να αναζητήσει η ίδια την λύση του μυστηρίου... Περισσότερα στην οθόνη μας!