2021 Recap / Οι μεγαλύτερες gaming κυκλοφορίες της χρονιάς!

Περίληψη: Το 2021 κυκλοφόρησαν εκατοντάδες (ίσως χιλιάδες) νέα video games. Μπορεί να μην τα δοκιμάσαμε όλα, αλλά από όσα παίξαμε επιλέξαμε τα αγαπημένα μας.

Τώρα που πλησιάζουμε στο κλείσιμο του 2021 είπαμε να κάνουμε μία αναδρομή στη χρονιά που φεύγει. Πρώτα είδαμε τις σημαντικότερες τεχνολογικές ανακοινώσεις της χρονιάς και σήμερα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για gaming. Πέρσι κυριάρχησαν οι ανακοινώσεις των next-gen κονσολών, PlayStation 5 και Xbox Series X|S, οπότε φέτος η προσοχή στράφηκε στα παιχνίδια που ανακοινώθηκαν μέσα στη χρονιά. Ποια ήταν τα καλύτερα του 2021;

2021 - Top PlayStation Games

Για τις κονσόλες της Sony, τα δύο κορυφαία παιχνίδια που παίξαμε φέτος ήρθαν σε αποκλειστικότητα στο PS5. Το πρώτο είναι το Deathloop. Ο λόγος που μας κέρδισε είναι το πρωτότυπο gameplay του, το οποίο μας έβαλε σε έναν χρονικό βρόγχο από τον οποίο έπρεπε να αποδράσουμε, αλλά και το σκηνικό του νησιού, το οποίο εξερευνήσαμε εκτενώς κάθε φορά που έπρεπε να επαναλάβουμε τον βρόγχο. Το δεύτερο κορυφαίο PS5 game είναι το Ratchet & Clank: Rift Apart. Το παιχνίδι εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες της κονσόλας της Sony και προσφέρει μία περιπέτεια η οποία είναι εξαιρετικά διασκεδαστική και ξεχωρίζει για τα υπέροχα γραφικά της.

Video Duration
2:30

Τα καλύτερα Xbox Games της χρονιάς

Στο «στρατόπεδο» του Xbox, έπρεπε να φτάσουμε στους τελευταίους μήνες της χρονιάς για να έρθουν οι μεγάλες ανακοινώσεις. Και εδώ δύο παιχνίδια είναι αυτά που έκλεψαν τις εντυπώσεις περισσότερο από κάθε άλλο μέσα στο 2021. Το Forza Horizon 5 μας πήγε στους δρόμους του Μεξικό και μας επέτρεψε να οδηγήσουμε δεκάδες αμάξια στα πανέμορφα τοπία του παιχνιδιού, προσφέροντας μας μία απολαυστική εμπειρία οδήγησης. Το Δεκέμβριο αφήσαμε για λίγο την οδήγηση για να θυμηθούμε τα παλιά, δηλαδή το Halo. Η εμπειρία του ολοκαίνουργιου Halo Infinite θα φανεί οικεία στους παλιούς παίκτες της σειράς και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό. Μετά από μερικές αδιάφορες κυκλοφορίες, το Halo επέστρεψε δυναμικά.

Nintendo Switch - Οι κυκλοφορίες του 2021 που ξεχώρισαν

Στον κόσμο της Nintendo, οι first-party τίτλοι συγκέντρωσαν για ακόμα μία χρονιά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Μακράν η πιο πολυαναμενόμενη κυκλοφορία της χρονιάς ήταν το νέο Metroid. Ευτυχώς, το νέο παιχνίδι δεν απογοήτευσε τις μεγάλες προσδοκίες του κοινού. Το Metroid Dread χρησιμοποιεί τη γνώριμη συνταγή του 2D side scroller, αλλά αλλάζει το σενάριο. Τώρα η Samus είναι κυνηγημένη και προσπαθεί να αποφύγει τους εχθρούς και να ανακαλύψει τι συμβαίνει στον πλανήτη ZDR.

Video Duration
2:52

Cross platform παιχνίδια

Φυσικά, μέσα στο 2021 παίξαμε και παιχνίδια που δεν έγιναν διαθέσιμα αποκλειστικά σε μόνο μία κονσόλα, αλλά κυκλοφόρησαν σε πολλές πλατφόρμες. Μεταξύ αυτών, τρία ήταν εκείνα που μας κέρδισαν περισσότερο από κάθε άλλο τη χρονιά που φεύγει. Το πρώτο ήταν το Marvel’s Guardian of the Galaxy, το οποίο αποτέλεσε μία πολύ ευχάριστη έκπληξη. Μετά από τις προηγούμενες, σχετικά αποτυχημένες προσπάθειες της Marvel να κατακτήσει (και) το χώρο του gaming, δεν περιμέναμε να απολαύσουμε το Guardians of the Galaxy τόσο πολύ. Μπορεί το σύστημα μάχης να ήταν μέτριο, αλλά η ιστορία μας αντάμειψε και με το παραπάνω. Αντίθετα, από το Resident Evil Village περιμέναμε πολλά. Ευτυχώς, ούτε εδώ απογοητευτήκαμε. Το νέο Resident Evil κατάφερε να μας τρομάξει περισσότερο από κάθε άλλο παιχνίδι της σειράς, κάτι το οποίο φυσικά και εκτιμήσαμε, αφού έχουμε να κάνουμε με ένα horror game.

Μακράν η μεγαλύτερη έκπληξη της χρονιάς, όμως, ήταν το It Takes Two. Σε ένα gaming τοπίο όπου η έννοια του multiplayer συνεπάγεται σύνδεση online, ένα τόσο εφευρετικό τοπικό co-op παιχνίδι ήταν μία ευχάριστη (και ευπρόσδεκτη) διαφοροποίηση από τα συνηθισμένα. Το It Takes Two είναι ένα platformer χωρίς single player mode. Παίζεται μόνο με δύο παίκτες και μοιράζεσαι την οθόνη με τον συμπαίκτη σου. Για να φτάσεις στο τέλος κάθε επιπέδου η στενή συνεργασία είναι απολύτως απαραίτητη. Η ιστορία, τα γραφικά, οι δυνατότητες των χαρακτήρων και τα πανέξυπνα επίπεδα που απαιτούν άριστη συνεργασία είναι μεταξύ των highlights του παιχνιδιού. Αν το επιθυμείς υπάρχει και δυνατότητα για online παιχνίδι, αλλά η μαγεία του It Takes Two κρύβεται στο τοπικό co-op.

Συμφωνείς με τις επιλογές μας; Ήταν αυτά τα κορυφαία games της χρονιάς ή μήπως ξεχώρισες κάτι διαφορετικό μέσα στο 2021;