Tα 5 πιο hot games που κυκλοφορούν τον Σεπτέμβριο

Περίληψη: Ο Σεπτέμβριος θα είναι πολύ «δυνατός» gaming μήνας, με σημαντικές κυκλοφορίες για όλες τις πλατφόρμες. Πάμε να δούμε τις 5 σημαντικότερες από αυτές!

Η σεζόν ξεκινάει με τις καλύτερες προοπτικές φέτος και ο Σεπτέμβριος είναι ο πρώτος μήνας με πολλά και σημαντικά videogames. Η αγορά πέρασε αρκετά δύσκολα 2,5 χρόνια και φαίνεται πως τα studios έχουν μπει σε ρυθμούς, έτσι ώστε να βγαίνουν στην αγορά συνεχώς νέα παιχνίδια. Πάμε λοιπόν να ρίξουμε μια ματιά στα πιο σημαντικά και hot games που έρχονται μέσα στις επόμενες ημέρες και θα λειτουργήσουν ως πρόγευμα για αυτά που θα ακολουθήσουν μέχρι και το καλοκαίρι του 2023 σε PC και κονσόλες τωρινής και προηγούμενης γενιάς.

The Last of Us Part 1 (PS5)

Κυκλοφορία: 01/09/22

Το The Last of Us θεωρείται (και όχι τυχαία) ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στο είδος των action adventures. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2013 για το PS3 και ακολούθησε αργότερα μια επανέκδοσή του για το PS4, το καλοκαίρι του 2014. Η ιστορία θέλει τον Joel στο επίκεντρο των γεγονότων, μετά από μια σημαντική απώλεια για την οικογένειά του και μια πανδημία που μετατρέπει ανθρώπους σε επιθετικά τέρατα. Ο τίτλος προσφέρει δράση από οπτική τρίτου προσώπου και οι παίκτες καλούνται να χρησιμοποιήσουν τεχνικές stealth, τα όπλα και τις σφαίρες που τους προσφέρονται με σύνεση, αλλά και τα χέρια τους για να αντιμετωπίσουν τους πάντες και τα πάντα. Ο ήρωας καλείται να συνοδεύσει ένα νεαρό κορίτσι με το όνομα Ellie και να διασχίσουν μαζί την χώρα των ΗΠΑ που βρίσκεται σε ένα σκηνικό post-apocalyptic. Η έκδοση του PS5 φέρνει ακόμη περισσότερες βελτιώσεις, καλύτερα γραφικά, χρησιμοποιεί την νεότερη έκδοση της μηχανής γραφικών της ομάδας ανάπτυξης και εκμεταλλεύεται τα διάφορα χαρακτηριστικά της νεότερης κονσόλας, όπως τον δίσκο SSD, αλλά και τις ιδιαίτερες λειτουργίες του χειριστηρίου DualSense. Στη χώρα μας το παιχνίδι κυκλοφορεί με ελληνικό εξώφυλλο, ελληνικό μενού, ελληνικούς υπότιτλους, αλλά και για πρώτη φορά με ελληνικές φωνές.

Video Duration
1:31

LEGO Brawls (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch)

Κυκλοφορία: 02/09/22

Τα παιχνίδια LEGO έχουν μακρά πορεία στο χώρο των videogames και γενικά ξεχωρίζουν γιατί απευθύνονται σε μικρές και μεγάλες ηλικίες, φέρνοντας τους κλασικούς χαρακτήρες-τουβλάκια σε μια μεγάλη ποικιλία περιβάλλοντος. Το Lego Brawls είναι το νεότερο game του LEGO Group και κυκλοφορεί σε συνεργασία με την Bandai Namco Entertainment, αλλά και την ομάδα ανάπτυξης Red Games. Χρησιμοποιεί την μηχανή γραφικών Unity και το είδαμε για πρώτη φορά στο Apple Arcade τον Σεπτέμβριο του 2019 για κινητά iPhone και tablet iPad. Ο τίτλος έρχεται πλέον και σε PC με λειτουργικό Windows, αλλά και τις τωρινές και προηγούμενης γενιάς κονσόλες της Sony και της Microsoft. Ανήκει στην κατηγορία των mobile platform fighters με multiplayer μάχες 4-vs-4 και στόχο την κατάκτηση του κέντρου της πίστας που θα πρέπει να πάρει το χρώμα της ομάδας σου. Πέραν των μαχών, ο τίτλος προσφέρει ακόμη χαρακτηριστικά party και training και κάθε συμμετέχοντας μπορεί να σχεδιάσει τον χαρακτήρα του και να του δώσει τα δικά του όπλα και power-ups.

Video Duration
1:20

NBA 2K23 (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch)

Κυκλοφορία: 09/09/22

Η σειρά NBA 2K δίνει ετήσιο ραντεβού με τους gamers πάντα κοντά στα μέσα Σεπτεμβρίου και κάτι τέτοιο θα ισχύσει και φέτος. Το NBA 2K23 είναι η φετινή έκδοση στη δημοφιλή σειρά εξομοίωσης μπάσκετ και αναμένεται στις 9 Σεπτεμβρίου για υπολογιστές και όλες τις κονσόλες τωρινής και προηγούμενης γενιάς. Στο εξώφυλλο της βασικής έκδοσης θα βρούμε τον Devin Booker, ενώ θα κυκλοφορήσουν και δύο συλλεκτικές (MJ Edition και Championship Edition) με τον θρύλο του NBA, Michael Jordan, να τις συνοδεύει. Πέραν των κλασικών βελτιώσεων που βλέπουμε πάντα από σεζόν σε σεζόν, το παιχνίδι θα φέρει και τα Jordan Challenges, όπου οι παίκτες θα κληθούν να ζήσουν 15 μοναδικές στιγμές από την καριέρα του MJ και να τα βγάλουν πέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ακόμη, θα δουν ανανεωμένο το MyTEAM, θα έχουν καλύτερο έλεγχο με τη μπάλα και πιο εύκολη κίνηση στο χώρο, αλλά και πολλούς νέους μηχανισμούς για καλύτερη οργάνωση της επίθεσης και της άμυνάς τους.

Video Duration
2:00

Splatoon 3 (Nintendo Switch)

Κυκλοφορία: 09/09/22

Η σειρά Splatoon κατάφερε να κερδίσει στην πορεία των ετών το κοινό της Nintendo και με την τρελή εμπορική πορεία του Nintendo Switch, κάθε νέο παιχνίδι φαίνεται πως έχει εξασφαλισμένη την επιτυχία. Όπως ισχύει για όλα τα μέρη της σειράς, οι παίκτες πρέπει να παίξουν σε αγώνες online multiplayer και σε περιβάλλον competitive, να χωριστούν σε ομάδες και να βάψουν όσο μεγαλύτερο μέρος της κάθε πίστας με το χρώμα τους. Το gameplay στη φετινή έκδοση δεν διαφέρει ιδιαίτερα από τα προηγούμενα games που λειτουργούν στη λογική δράσης τρίτου προσώπου. Οι παίκτες μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα Inklings και Octolings και να αξιοποιήσουν τα όπλα, τις κινήσεις, αλλά και τις μεταμορφώσεις κάθε ήρωα. Όλα τα όπλα από τα προηγούμενα games επιστρέφουν φέτος, ενώ έχουμε και πάλι το Regular Battle online multiplayer mode που ονομάζεται Turf War. Οι φανατικοί θα μπορέσουν ακόμη να ασχοληθούν με τα μηνιαία challenges, ενώ για όσους θέλουν να ταιριάξουν και την κονσόλα τους στα χρώματα του παιχνιδιού, από τα τέλη Αυγούστου είναι διαθέσιμη μια ειδική θεματική έκδοση του Nintendo Switch OLED για το Splatoon 3.

Video Duration
31:58

FIFA 23 (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch)

Κυκλοφορία: 30/09

Όπως και το NBA 2K, και το FIFA δίνει κάθε χρόνο ραντεβού με τους φίλους των αθλητικών games τον Σεπτέμβριο. Η σειρά της EA Sports είναι φέτος σε κομβικό σημείο, κυρίως γιατί από του χρόνου θα αλλάξει και ονομασία. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η EA Sports και η FIFA πήραν διαζύγιο και έτσι τα FIFA games από του χρόνου θα κυκλοφορούν με την ονομασία EA Sports FC. Από την άλλη, η FIFA θα βρει άλλους συνεργάτες για να συνεχίσει το franchise. Σε ό,τι αφορά το φετινό game, το παιχνίδι θα υποστηρίζει cross-play, όλα τα κλασικά modes, πολλά πρωταθλήματα και ομάδες. Στα του τεχνικού τομέα, θα αξιοποιεί την Hypermotion 2, ένα σύστημα που έχει μάθει τις κινήσεις πραγματικών παικτών και μπορεί να δημιουργήσει πάνω από 6.000 μοναδικά animations, έτσι ώστε η δράση να αποδίδεται όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται. Τέλος, στο παιχνίδι θα υπάρχει mode και για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ανδρών και Γυναικών που έρχεται τους επόμενους μήνες στο Κατάρ.

Video Duration
11:33