Μέσα στο 2021 το next-gen update για Cyberpunk 2077 και Witcher 3

Περίληψη: Οι αναβαθμισμένες εκδόσεις των Cyberpunk 2077 και Witcher 3 για PlayStation 5 και Xbox Series X ίσως κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Το νεότερο παιχνίδι της CD Projekt Red, Cyberpunk 2077, κυκλοφόρησε πέρσι σε κονσόλες και PC λαμβάνοντας μεικτές αντιδράσεις. Παρότι το παιχνίδι είχε πολλά θετικά στοιχεία, τα bugs και τα προβλήματα απόδοσης αποδείχθηκαν αποτρεπτικός παράγοντας για να το απολαύσει κανείς πλήρως. Έτσι η CDPR, μετά την κυκλοφορία του Cyberpunk 2077 επικεντρώθηκε στη διόρθωση των προβλημάτων του νέου παιχνιδιού. Σαν αποτέλεσμα, άλλα projects έμειναν πίσω. Ένα από αυτά ήταν και η δημιουργία next-gen εκδόσεων για το Cyberpunk 2077 και το The Witcher 3.

Αυτή τη στιγμή, το Cyberpunk είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν την ημέρα της κυκλοφορίας του, κάτι που έφερε και την επιστροφή του στο PlayStation Store. Οπότε η CDPR μπορεί να αφιερώσει πλέον περισσότερο χρόνο σε άλλα projects. Το πρώτο από αυτά θα είναι η δημιουργία των next-gen εκδόσεων για τα Cyberpunk 2077 και The Witcher 3, όπως είχε υποσχεθεί. Οι νέες εκδόσεις αναμένεται να κυκλοφορήσουν στα τέλη του 2021.

Οι next-gen versions των δύο παιχνιδιών θα είναι σχεδιασμένες αποκλειστικά γύρω από τις δυνατότητες των PlayStation 5 και Xbox Series X. Στη νέα γενιά κονσολών, τα Cyberpunk 2077 και The Witcher 3 θα προσφέρουν ακόμα καλύτερα γραφικά και βελτιωμένη εμπειρία gameplay. Στο next-gen update του The Witcher 3 θα προσφέρονται επίσης και νέα αντικείμενα, τα οποία είναι εμπνευσμένα από την σειρά Witcher στο Netflix.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται απευθείας από την CD Projekt Red, ως μέρος της ανακοίνωσης των πιο πρόσφατων οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας. Κατά την παρουσίαση, η CDPR δεν δεσμεύτηκε ως προς την ημερομηνία κυκλοφορίας των next-gen versions των δύο παιχνιδιών και αναφέρει πως η περίοδος «late 2021» είναι ο στόχος της για την διαθεσιμότητα των νέων εκδόσεων. Οπότε, δεν αποκλείεται να δούμε την κυκλοφορία αυτή να καθυστερεί, αν υπάρξουν προβλήματα στην ανάπτυξη. Για την ταχύτερη επίτευξη του στόχου της όμως, η CDPR δεν αναπτύσσει μόνη της και τις δύο εκδόσεις. Η Πολωνική εταιρία έχει αναθέσει το project του next-gen update για το The Witcher 3 στην Saber Interactive, με την CD Projekt Red να αφοσιώνεται στο Cyberpunk 2077.