Sony PS5: Live το επίσημο site και πρώτες δηλώσεις για την τιμή!

Περίληψη: Έχουμε λογότυπο, ξέρουμε (περίπου) ημερομηνία κυκλοφορίας και επιδόσεις. Τι να περιμένουμε στο κομμάτι της τιμής και των games;

Οι σελίδες στο ημερολόγιό μας, όσο πλησιάζουμε προς την κυκλοφορία του PS5, ολοένα μειώνονται. Aν και βρισκόμαστε ακόμη αρκετούς μήνες μακριά, έχουμε κάποια νέα στοιχεία. Η ιαπωνική εταιρεία ξεκίνησε να ενημερώνει όλες τις επίσημες σελίδες της για το PS5, ανοίγοντας τη σχετική ενότητα, όπου και θα μπαίνουν όλες οι πληροφορίες για το σύστημα, τα περιφερειακά και τα παιχνίδια του. Κάτι τέτοιο συνέβη και για την ελληνική αγορά, όπου στο playstation.com/el-gr/explore/ps5/ μπορείτε να βρείτε ήδη ένα πρώτο μήνυμα από την Sony και να εγγραφείτε στο ειδικό newsletter!

Σε ό,τι αφορά την τιμή της κονσόλας, η πρόσφατη ενημέρωση επενδυτών από την πλευρά της εταιρείας έφερε στο φως της δημοσιότητας μερικές πρώτες δηλώσεις. Αρχικά, ο CFO της εταιρείας, Hiroki Totori, δήλωσε πως ακόμη υπολογίζονται αρκετές παράμετροι. Μία από αυτές είναι το κόστος ανάπτυξης, ενώ θα μετρήσει αρκετά και το κόστος παραγωγής. Ωστόσο η Sony δεν προβαίνει ακόμη σε κάποια ανακοίνωση, μετρώντας προφανώς και τα του ανταγωνισμού. Με την Microsoft, πάντως, να φαίνεται πως θα ανοίξει τα χαρτιά της για την τιμή του Xbox Series X στην Ε3 2020, δεν βλέπουμε τη Sony να... βιάζεται να μιλήσει γι' αυτό το θέμα!

Στο μεταξύ δύο πολύ ενδιαφέρουσες φήμες, που ήρθαν στη δημοσιότητα, αφορούν σε παιχνίδια. Η πρώτη αναφέρει πως η Insomniac εργάζεται πάνω σε ένα νέο Ratchet & Clank, για να το βγάλει στο λανσάρισμα του PS5, και η δεύτερη πως ήδη η Sony εργάζεται πάνω στο remake του MediEvil 2. Προς το παρόν τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει επιβεβαιωθεί, οπότε μέχρι νεωτέρας μείνετε συντονισμένοι στο blog μας!