Vinyl for All και τον Αύγουστο: 4 επικοί δίσκοι σε τιμή-έκπληξη!

Περίληψη: Η αγάπη για τη μουσική είναι καθολικό φαινόμενο, και δεν υπάρχει τίποτα που να την...

Η αγάπη για τη μουσική είναι καθολικό φαινόμενο, και δεν υπάρχει τίποτα που να την εκφράζει καλύτερα από τους δίσκους βινυλίου. Ένα μέσο που φαινομενικά είχε πεθάνει, έχει επανέλθει δυναμικά. Η αγάπη κάθε μουσικόφιλου για τον αυθεντικό ήχο της βελόνας έχει κάνει το βινύλιο ξανά ένα σημαντικό κομμάτι της μουσικής εμπειρίας.

Το Public αγαπάει κάθε είδος μουσικής και στηρίζει έμπρακτα το βινύλιο. Ο Αύγουστος έχει κι αυτός Vinyl 4 All, που σημαίνει πως τέσσερις σημαντικοί δίσκοι θα γίνουν δικοί σου σε τιμή που δεν θα βρεις πουθενά αλλού στην αγορά.

Ξεκινάμε με τους Clutch, την ιστορική ροκ μπάντα από το Μέριλαντ της Αμερικής, με σχεδόν 30 χρόνια παρουσίας στο χώρο. Το 2013 κυκλοφόρησε ο δέκατος δίσκος τους με τίτλο «Earth Rocker». Ένας δίσκος με τον χαρακτηριστικό ήχο των Clutch ο οποίος έχει ωριμάσει περισσότερο από ποτέ. Το σημαντικότερο όμως σε αυτόν το δίσκο είναι η επιστροφή στην ενέργεια του παρελθόντος. Οι Clutch, με το «Earth Rocker» σώπασαν με εκκωφαντικό τρόπο όσους πίστεψαν ότι είχαν πια χάσει τον δυναμισμό τους.

Μία ακόμα παλιότερη εποχή της rock, αρκετά πριν την grunge φάση των ‘90s, εκπροσωπούν οι Chicago. Η μπάντα που ξεχώρισε για τις rock μπαλάντες της είναι ενεργή μέχρι και σήμερα και έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα πιο επιτυχημένα σε πωλήσεις συγκροτήματα. Όλες τις μεγάλες επιτυχίες της πρώτης εποχής τους θα τις βρεις συγκεντρωμένες στον ένατο δίσκο του «Chicago IX: Chicago’s Greatest Hits».

Λίγα χρόνια πριν οι Chicago ξεκινήσουν την πορεία τους στη rock, ένας άλλος καλλιτέχνης θα χάραζε το δικό του δρόμο στην μουσική. Ο Otis Redding δεν ήταν ο πρώτος τραγουδιστής που διέπρεψε στη soul σκηνή, αλλά ήταν ένας από τους σημαντικότερους. Ήταν όμως και ιδιαίτερα άτυχος καθώς το νήμα της ζωής του κόπηκε πρόωρα τον Δεκέμβριο του 1967 μετά από ένα αεροπορικό δυστύχημα. Είχε όμως προλάβει να ηχογραφήσει τόσο υλικό που ακόμα και μετά το θάνατό του δεν σταμάτησαν οι κυκλοφορίες δίσκων. Το «Dock Of The Bay Sessions» κυκλοφόρησε το 2018 και περιλαμβάνει 12 από τις καλύτερες ηχογραφήσεις του Otis Redding από τους τελευταίους μήνες της ζωής του.

Βορειότερα της Αμερικής, στον Καναδά, ο Neil Young ξεκίνησε κι αυτός να ασχολείται με τη Rock. Δεν άργησε να ξεχωρίσει για το ταλέντο του, και σύντομα ήρθε κι αυτός στην Αμερική και το Λος Άντζελες. Το ιδιαίτερο στυλ παιξίματος της ηλεκτρικής κιθάρας τού χάρισε το παρατσούκλι του «Νονού της grunge». Ο πέμπτος του δίσκος, «On The Beach», που συγκαταλέγεται σήμερα μεταξύ των κορυφαίων των ‘70s, περικλείει σε 8 μόλις τραγούδια το μοναδικό του ταλέντο.

Οι τέσσερεις Vinyl 4 All δίσκοι του Αυγούστου μπορούν να γίνουν δικοί σου στην προνομιακή τιμή των 14,99€. Μην χάσεις λοιπόν την ευκαιρία να συμπληρώσεις την συλλογή σου με μερικούς από τους σημαντικότερους μουσικούς δίσκους των περασμένων δεκαετιών.

Video Duration
91:14