A better you: 10 βιβλία για να «γυρίσουμε σελίδα»

Περίληψη: Είτε τα ονομάσουμε «βιβλία αυτοβελτίωσης», είτε... προσωπικής ανάπτυξης, τα βιβλία που μας βοηθούν να γινόμαστε...

Είτε τα ονομάσουμε «βιβλία αυτοβελτίωσης», είτε... προσωπικής ανάπτυξης, τα βιβλία που μας βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι υπάρχουν σχεδόν από τη στιγμή που ο άνθρωπος ξεκίνησε να γράφει. Έγιναν αγαπημένα αναγνώσματα περί τα τέλη του 20ού αιώνα, εποχή όπου κυκλοφόρησαν σημαντικές εκδόσεις του είδους βασισμένες τόσο την επιστήμη της ψυχολογίας, όσο και τη διάθεση του σύγχρονου ανθρώπου να θέτει στόχους, να τους πετυχαίνει και να τους ξεπερνά.

Στο Public ο Μάρτιος, η αρχή της άνοιξης, είναι αφιερωμένος σε αυτά τα αναγνώσματα, που μπορούν να γίνουν πολύτιμα εργαλεία για τον καθένα μας. Ιδού, λοιπόν, 10 βιβλία που ξεχωρίσαμε στα οποία αξίζει να επενδύσουμε τον χρόνο μας: από συμβουλές για να βελτιώσουμε το σώμα και τη διατροφή μας, αλλά και όλα όσα θα μας χαρίσουν αίσθημα ευεξίας και πληρότητας.

Ο γνωστός και αγαπημένος Jamie Oliver στα «5 υλικά» προσφέρει στο κοινό του 130 ολοκαίνουργιες συνταγές, οι οποίες βασίζονται σε απίστευτους συνδυασμούς μόλις 5 υλικών! Ένα βιβλίο με μεγάλη ποικιλία διατροφικών επιλογών που καλύπτουν όλες τις γευστικές απαιτήσεις.

Στο «Άλλαξε ζωή και σώμα σε 42 ημέρες», η Βίκυ Χατζηβασιλείου και ο Χάρης Παπαδόπουλος προσφέρουν στον αναγνώστη ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα διατροφής με... κβαντικά μυστικά και συμβουλές για μεγαλύτερη ευεξία.

Η Ευαγγελία Ντεμίρη, μέσα από τις σελίδες του «Souldiet Soulcooking» μοιράζεται μαζί μας πολύτιμες συμβουλές διατροφής, καθώς και θρεπτικές, γρήγορες και εύκολες συνταγές, ακόμα και για κάποιον αρχάριο στην κουζίνα.

Πώς επιδρά η διαλειμματική νηστεία στη φυσιολογία μας, αλλά και σε διάφορες νόσους (καρκίνος, σακχαρώδης διαβήτης, μεταβολικό σύνδρομο κλπ.) και στο φαινόμενο της γήρανσης; Θα το μάθουμε στο κατατοπιστικό συλλογικό έργο «Διαλειμματική νηστεία και αποφυγή νόσων».

Λαχταράτε συχνά σπιτικές παραδοσιακές πίτες με απλά, αγνά υλικά; Θα τις βρείτε όλες στο «Πίτες από χέρι» του Κωστή Κωστάκη, μαζί με όλα τα κόλπα για την επιτυχία τους! 

Ώρα για ένα δώρο στον εαυτό σας! «Το Δώρο» του Στέφανου Ξενάκη μάς θυμίζει, μέσα από μια σειρά καθημερινών ιστοριών, πως η ίδια η ζωή είναι τελικά ένα δώρο, μια αλληλουχία θαυμάτων που όλοι μας βιώνουμε - αλλά συχνά ξεχνάμε να δούμε...

Υπάρχει κάποιος…δανέζικος τρόπος για να περνάμε καλά; Η απάντηση κρύβεται στο hygge (προφέρεται χου-γκα), που σημαίνει συναίσθημα ευεξίας και εσωτερικής πληρότητας. Στο «Βιβλίο του Hygge» του Δανού Meik Wiking θα ανακαλύψουμε και εμείς τα μικρά αλλά σημαντικά μυστικά του.

Πώς μπορούμε να βρούμε τη χαρά μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο πόνο και ανώφελα βάσανα; Αυτό είναι το ερώτημα που απαντούν οι βραβευμένοι με Νόμπελ Ειρήνης παγκόσμιοι ηγέτες, Δαλάι Λάμα και Ντέσμοντ Τούτου. «Το βιβλίο της χαράς» μάς δείχνει πώς κατάφεραν να ανακαλύψουν τη γαλήνη, το κουράγιο και τη χαρά στη ζωή.

«Το βιβλίο των πέντε κύκλων» του Miyamoto Mushashi (ο θρυλικότερος ίσως σαμουράι πολεμιστής στην ιστορία) χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πιο οξυδερκή και διεισδυτικά κείμενα στρατηγικής σκέψης που γράφτηκαν ποτέ. Μάθημα ζωής για εκείνον που επιθυμεί να κατακτήσει τη σοφία της ζωής και τη νίκη στους καθημερινούς αγώνες της.

Ποιο είναι τελικά το μυστικό εκείνο που έγινε κατανοητό από μεγάλες ιστορικές μορφές, όπως ήταν ο Πλάτωνας, ο Γαλιλαίος, ο Μπετόβεν, ο Έντισον, ο Κάρνεγκι, ο Αϊνστάιν, καθώς και από άλλους σπουδαίους στοχαστές; Διαβάζοντας το «The secret-Το μυστικό» της Rhonda Byrne θα διαπιστώσετε ποιοι είστε πραγματικά και με ποιον τρόπο θα γίνετε ό,τι θελήσετε!

Καλές αναγνώσεις!