Apple Watch SE: 4+1 λόγοι για να το επιλέξεις

Περίληψη: Για πρώτη φορά η Apple παρουσίασε δύο smartwatch στην ίδια γενιά. Πάμε να δούμε τους λόγους για τους οποίους αξίζει να επιλέξεις το Apple Watch SE (εκτός της τιμής)!

Στο Time Flies event γνωρίσαμε την έκτη γενιά του Apple Watch, η οποία βελτιώθηκε σημαντικά στο hardware. Η Apple, όμως, δεν έμεινε μόνο στην ανακοίνωση του Apple Watch Series 6 και παρουσίασε ένα ακόμα ρολόι, το οποίο θα κυκλοφορήσει παράλληλα και θα είναι οικονομικότερο. Το Apple Watch SE θα είναι σύντομα εδώ, οπότε ας δούμε τους λόγους για τους οποίους αξίζει την προσοχή μας!

Όλα ξεκινούν από την τιμή, η οποία θα είναι αρκετά χαμηλότερη από αυτή του Apple Watch Series 6. Αυτό, όμως, από μόνο του δεν είναι αρκετό. Τα προηγούμενα χρόνια η Apple συνέχιζε την παραγωγή παλαιότερων μοντέλων, τα οποία ήταν πιο οικονομικά από τη νεότερη γενιά, για να καλύψει όσους αναζητούσαν μια πιο προσιτή λύση. Γι’ αυτό και η Apple δεν βασίζεται μόνο στην τιμή για να κάνει το Watch SE μια πιο ενδιαφέρουσα πρόταση.

Όπως έκανε και με το iPhone SE πριν μερικούς μήνες, η Apple συνδύασε χαρακτηριστικά και design από παλαιότερα και σύγχρονα μοντέλα για τη δημιουργία του Apple Watch SE. Το νέο οικονομικό ρολόι της εταιρίας θα λέγαμε πως είναι ένα κράμα Series 3, Series 5 και Series 6.

Ο βασικός του «ρόλος» είναι να αντικαταστήσει το Apple Watch Series 3 και, σε σύγκριση με αυτό, το Watch SE είναι σημαντικά βελτιωμένο. Αρχικά διαθέτει μεγέθη 40 και 44mm, όπως και τα νεότερα μοντέλα. Επιπλέον το Apple Watch SE εξοπλίζεται με το Apple S5 SoC άρα είναι σημαντικά γρηγορότερο από το Series 3 και προσφέρει περίπου την ίδια απόδοση με το Series 5.

Μερικά ακόμα χαρακτηριστικά που βρίσκουμε και στο Apple Watch SE και στα Series 5 και 6 είναι το W3 chip για σύνδεση με αξεσουάρ, όπως τα AirPods και ο δεύτερης γενιάς οπτικός αισθητήρας για μέτρηση καρδιακών παλμών. Το Apple Watch SE διαθέτει ένα χαρακτηριστικό που δεν υπάρχει σε κανένα προηγούμενο μοντέλo: το always-on αλτίμετρο, το οποίο το βρίσκεις μόνο στο Watch SE και το Series 6.

Συνολικά το Apple Watch SE είναι αρκετά καλύτερο από το Apple Watch Series 3πολύ κοντά σε χαρακτηριστικά και επιδόσεις με το Apple Watch Series 5 και κατά πολύ φθηνότερο. Βρείτε το διαθέσιμο για προπαραγγελία στο public.gr!