Apple Watch Series 6 miniguide / Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Περίληψη: Το νέο Apple Watch Series 6 ήταν αναμφίβολα ο πρωταγωνιστής του Time Flies event. Ας δούμε αναλυτικά τι νέο φέρνει στον κόσμο των smartwatch!

Ο «βασιλιάς» στην κατηγορία των smartwatch είναι χωρίς αμφιβολία το Apple Watch. Το ρολόι της Apple προσφέρει μια τεράστια γκάμα χαρακτηριστικών άσκησης και υγείας, που το έχουν αναδείξει ως την κορυφαία επιλογή μεταξύ των περισσότερων καταναλωτών. Η Apple, θέλοντας να διατηρήσει αυτή την ηγετική της θέση, βελτίωσε ακόμα περισσότερο το ρολόι της στη νέα του έκδοση. Στο Time Flies event ανακοίνωσε το Apple Watch Series 6, το οποίο φέρνει αναβαθμίσεις στα specs και νέες σχεδιαστικές πινελιές. Πάμε να το γνωρίσουμε αναλυτικά.

Ξεκινάμε από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, εκεί όπου ο αισθητήρας μέτρησης οξυγόνου είναι αυτό που ξεχωρίζει. Το Series 6 μπορεί να μετρήσει την ποσότητα οξυγόνου στο αίμα χάρη σε ένα συνδυασμό πληροφοριών από πράσινα, κόκκινα και υπέρυθρα LED που βρίσκονται στο κάτω μέρος του ρολογιού. Μέσα σε 15 δευτερόλεπτα -από τη στιγμή που θα το ζητήσεις- μπορείς να έχεις μέτρηση με απόλυτη ακρίβεια. Επίσης το Apple Watch Series 6 μετρά περιοδικά μέσα στην ημέρα τα ποσοστά οξυγόνου για να σου παρέχει αναλυτική εικόνα στο Health app.

Στον τομέα των επιδόσεων, το Apple Watch Series 6 είναι έως και 20% ταχύτερο από τον προκάτοχό του. Αυτό οφείλεται στο νέο Apple S6 SoC, το οποίο βασίζεται στον A13 Bionic του iPhone 11. Το νέο chip προσφέρει καλύτερες επιδόσεις χωρίς να θυσιάσει την αυτονομία, η οποία έχει παραμείνει στα ίδια επίπεδα με το Apple Watch Series 5. Το SoC του Apple Watch Series 6 θα είναι το πρώτο που θα εξοπλίζεται και με το U1 chip, που επιτρέπει τον εύκολο εντοπισμό του ρολογιού από άλλες Apple συσκευές. Βελτιωμένη είναι και η οθόνη, η οποία είναι έως και 2,5 φορές πιο φωτεινή.

Σχεδιαστικά οι αλλαγές έρχονται με τη μορφή νέων χρωμάτων και bands. Το σχήμα και το μέγεθος της συσκευής δεν άλλαξε σε σχέση με το Series 5. Το επόμενο smartwatch της Apple θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμο σε Product (RED) χρώμα ενώ ντεμπούτο με το Series 6 κάνει και το μπλε χρώμα. Το Apple Watch Series 6 φέρνει επίσης και τα νέα solo λουράκια. Τα συγκεκριμένα bands δεν έχουν σημείο κουμπώματος και αποτελούνται από ένα ενιαίο κομμάτι. Υπάρχουν δύο εκδόσεις, τα solo loops και τα braided solo loops. Τα πρώτα είναι φτιαγμένα από σιλικόνη και τα δεύτερα είναι υφασμάτινα. Και τα δύο επεκτείνονται για να τα φορέσεις και διατίθενται σε ένα μεγάλο εύρος μεγεθών.

Μαζί με το Apple Watch Series 6 η Apple παρουσίασε και τη συνδρομητική υπηρεσία Fitness+, μέσω της οποία έχεις πρόσβαση σε βίντεο ασκήσεων, στα οποία σου παρέχονται οδηγίες άσκησης από επαγγελματίες γυμναστές. Το νέο Apple Watch θα κυκλοφορήσει με προεγκατεστημένο το WatchOS 7, το οποίο φέρνει πολλές νέες δυνατότητες όχι μόνο στο Series 6, αλλά και σε όλα τα συμβατά ρολόγια.

Για όλα τα νεότερα μείνε συντονισμένος στο Public Blog!