Γιατί Marketplace; / Όσα μάθαμε από τους leaders του εξωτερικού

Περίληψη: Έχεις ηλεκτρονικό κατάστημα και θέλεις να κάνεις το επόμενο βήμα για την επιχείρησή σου; Το Public Marketplace είναι η πλατφόρμα που θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας με τους πελάτες που καμία επιχείρηση λιανικής δεν μπορεί να αγνοεί σήμερα. Αυτό έχει γίνει ακόμα πιο εμφανές την περίοδο της πανδημίας, όπου οι επιχειρήσεις με ψηφιακή παρουσία μπόρεσαν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πελάτες τους. Ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες, το e-commerce αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος των πωλήσεων που πραγματοποιούνται στη χώρα. Αυτό το νούμερο όλο και μεγαλώνει όμως, οπότε το ηλεκτρονικό εμπόριο παρέχει πολλές ευκαιρίες για ανάπτυξη. Είτε έχετε, είτε δεν έχετε ακόμα e-shop, η επόμενη κίνησή σας στο μέτωπο του e-commerce πρέπει να γίνει με το Public Marketplace. Ας δούμε το γιατί.

Ο βασικός λόγος για να ενταχθείτε στην πλατφόρμα του Public Marketplace είναι για να μεγαλώσετε το κοινό που βλέπει τα προϊόντα της επιχείρησής σας. Ο καταναλωτής, τελικά, δεν ενδιαφέρεται από που θα αποσταλεί το προϊόν του, αρκεί να το παραλάβει στην τιμή και τη χρονική περίοδο που το θέλει. Άρα, η παρουσία σας στο Public Marketplace θα του δώσει τη δυνατότητα να σας ανακαλύψει ευκολότερα. Επίσης, ειδικά αν δεν έχετε ακόμα e-shop, το Public Marketplace σας παρέχει έτοιμες υποδομές, χωρίς να χάνετε καθόλου τον έλεγχο. Εσείς ορίζετε την τιμολογιακή σας πολιτική και διαχειρίζεστε το κατάστημά σας, το Public Marketplace σας βοηθά να βρεθείτε άμεσα και γρήγορα online.

Τη μεγάλη αξία της συμμετοχής σε Marketplace αναδεικνύουν και παραδείγματα από το εξωτερικό, όπου ανεξάρτητα e-shops έχουν ταυτόχρονα παρουσίες σε πλατφόρμες όπως το Amazon. Συγκεκριμένα, παίρνουμε παράδειγμα το Amazon Αγγλίας και τα επιτυχημένα e-shops της πλατφόρμας, τα οποία έχουν προσελκύσει επενδύσεις ή έχουν εξαγοραστεί από μεγαλύτερες εταιρίες. Τι είναι αυτό που κάνει τα Amazon stores μία πιο ξεχωριστή περίπτωση σε σχέση με ένα απλό e-shop;

Ένας από τους λόγους που τα Marketplace e-shops είναι πιο δελεαστικά είναι τα μεγαλύτερα περιθώρια εξέλιξης. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως μέσω της παρουσίας σε ένα μεγάλο marketplace, οι πιθανοί καταναλωτές που μπορεί να προσεγγίσει ένα e-shop είναι πολλαπλάσιοι σε σχέση με ένα αυτόνομο ηλεκτρονικό κατάστημα. Επιπλέον, Marketplaces όπως το Amazon παρέχουν τεχνογνωσία που δεν χρειάζεται να απασχολήσει τον ιδιοκτήτη μίας επιχείρησης. Από τη στιγμή που η συνεργάτιδα πλατφόρμα θα αναλάβει τομείς όπως η επεξεργασία και η ασφάλεια των online πληρωμών, μία μικρή επιχείρηση δεν χρειάζεται να ξοδέψει πόρους σε αυτό το κομμάτι και μπορεί να αφοσιωθεί στο όραμά της. Αυτοί οι παράγοντες αυξάνουν τις προοπτικές για μία επιχείρηση, η οποία μπορεί να μεγαλώσει πολύ πιο γρήγορα μέσω της συνεργατικής σχέσης με ένα Marketplace.

Οι κινήσεις του Public τον τελευταίο χρόνο επιβεβαίωσαν για ακόμα μία φορά το πόσο σημαντικός παράγοντας επιτυχίας είναι το e-commerce, με το Public Marketplace να αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της προσπάθειας. Η πανδημία όχι μόνο δεν επιβράδυνε τα σχέδια του Public, αλλά επιτάχυνε το σχεδιασμό για το Marketplace. Στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής ενισχύθηκε το ανθρώπινο δυναμικό, έγιναν νέες συνεργασίες και πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επενδύσεις.

Εκμεταλλευθείτε, λοιπόν, την ευκαιρία που δημιουργεί η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα για να επισπεύσετε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της επιχείρησής σας. Το Public Marketplace είναι η πλατφόρμα που θα σας βοηθήσει να κάνετε το επόμενο βήμα.