Το Public στηρίζει τη δράση του προγράμματος «ΔΕΣΜΟΣ για τα Σχολεία»

Περίληψη: Και φέτος Public και ΔΕΣΜΟΣ συνεργάστηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες μαθητών σε όλη τη χώρα, συνδυάζοντας τα προγράμματα «Ψηφιακή Μέριμνα» και «ΔΕΣΜΟΣ για τα Σχολεία».

Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες γονείς να αποκτήσουν υπολογιστή ή tablet για τους μαθητές της οικογένειάς τους. Το Public βοήθησε και αυτό με τη σειρά του στη συρρίκνωση του τεχνολογικού χάσματος μεταξύ των μαθητών όλης της χώρας στηρίζοντας το πρόγραμμα «ΔΕΣΜΟΣ για τα Σχολεία» του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου ΔΕΣΜΟΣ.

Συγκεκριμένα, όσοι γονείς επέλεξαν το Public για να αξιοποιήσουν τα κουπόνια του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» βοήθησαν μέσω της αγοράς του τη δράση του σωματείου ΔΕΣΜΟΣ. Μέρος των αγορών συγκεντρώθηκε ως δωρεά για το πρόγραμμα «ΔΕΣΜΟΣ για τα Σχολεία». Συνολικά, το Public προχώρησε στην αναβάθμιση των υποδομών 11 σχολείων της χώρας, προσφέροντας τεχνολογικό εξοπλισμό αξίας 30.000 ευρώ. Αίθουσες πληροφορικής στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα, τη Λέσβο, την Πάρο και τη Σάμο εκσυγχρονίστηκαν και θα προσφέρουν καλύτερες συνθήκες μάθησης σε 2.398 μαθητές.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΔΕΣΜΟΣ και του Public ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη στήριξη παιδιών σε όλη την Ελλάδα. Η Public-MediaMarkt και ο ΔΕΣΜΟΣ έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν για να υποστηρίξουν 21 δομές προστασίας και φιλοξενίας παιδιών σε όλη την Ελλάδα, ενώ τον Απρίλιο του 2020 η συνεργασία συνεχίστηκε και είχε σαν αποτέλεσμα τη δωρεά 3.320 συσκευών τεχνολογίας, όπως laptop και tablet, σε δημόσια σχολεία για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19.

Το πρόγραμμα «ΔΕΣΜΟΣ για τα Σχολεία» βρίσκεται φέτος στην έκτη χρονιά υλοποίησής του. Μέσα σε αυτά τα έξι χρόνια έχει καταφέρει να βελτιώσει την σχολική ζωή 12.000 μαθητών, καλύπτοντας άμεσες ανάγκες ή αναβαθμίζοντας τις σχολικές εγκαταστάσεις 116 σχολείων σε 53 περιοχές της Ελλάδας.