YouTube AR ads: Πώς να δοκιμάσεις makeup πριν το αγοράσεις!

Περίληψη: Μέχρι πρόσφατα η επαυξημένη πραγματικότητα -ή AR για συντομία- χρησιμοποιούταν κυρίως σε παιχνίδια όπως το...

Μέχρι πρόσφατα η επαυξημένη πραγματικότητα -ή AR για συντομία- χρησιμοποιούταν κυρίως σε παιχνίδια όπως το Pokémon Go ή εφαρμογές όπως το Snapchat και το Instagram.

Πέρα όμως από την... παιχνιδιάρικη φύση αυτών των λειτουργιών, το Augmented Reality αρχίζει να χρησιμοποιείται και για ακόμα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά.

Πρόσφατα η Google παρουσίασε τη δυνατότητα εμφάνισης AR οδηγιών στο Google Maps, ενώ τώρα οι λειτουργίες AR θα σε βοηθούν να δοκιμάσεις εικονικά τα προϊόντα που σε ενδιαφέρουν πριν τα αγοράσεις. Η νέα αυτή λειτουργία θα προστεθεί στο YouTube και αρχικά θα χρησιμοποιείται για τη δοκιμή makeup.

Μέσα από το AR οι εταιρίες προϊόντων ομορφιάς μπορούν να φτιάξουν ειδικά φίλτρα που θα σου επιτρέπουν να δοκιμάσεις το προϊόν που βλέπεις σε κάποιο βίντεο. Σκέψου πως βλέπεις μια διάσημη beauty vlogger να παρουσιάζει ένα νέο κραγιόν, εκτός από το κλασικό link στην περιγραφή θα μπορείς τώρα να δεις πώς θα δείχνει το κραγιόν πάνω σου!

Οι διαδραστικές εμπειρίες δεν σταματούν εκεί, καθώς πέρα από το AR Beauty Try-On, η Google υποστηρίζει πλέον και τη δημιουργία 3D διαφημίσεων. Εκεί που πριν έβλεπες μια στατική εικόνα ή ένα δισδιάστατο βίντεο, τώρα θα μπορείς να δεις ένα προϊόν με προοπτική 360 μοίρες. Και όχι μόνο να το δεις, αλλά και να αλληλεπιδράσεις με αυτό, βλέποντάς το από όποια γωνία θες εσύ!

Οι λειτουργίες αυτές βρίσκονται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο, αλλά η πλήρης κυκλοφορία των 3D και AR διαφημίσεων προγραμματίζεται για το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία για το πότε μπορούμε να περιμένουμε τις διαφημίσεις να... ζωντανέψουν μπροστά μας, αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα φαίνεται πολύ πιο ενδιαφέρον από ό,τι έχουμε συνηθίσει.