Η χαρά κρύβεται στο βιβλίο! Ανακάλυψε funny fiction με το κουίζ μας!

Περίληψη: Σε έριξε ο χειμώνας; Υποδέξου την άνοιξη αφήνοντας τα βιβλία να σου ανεβάσουν τη διάθεση! Κάνε το κουίζ μας για να βρεις happy stories που σου ταιριάζουν!

Ο φετινός χειμώνας μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα βαρύς, δεν παύει να είναι όμως η πιο «σκοτεινή» περίοδος του χρόνου. Και φέτος ήταν και κατά μία μέρα μεγαλύτερος! Δεν σε αδικούμε λοιπόν αν νιώθεις λίγο down αυτή την περίοδο. Έχουμε όμως τη λύση που θα σου φτιάξει τη διάθεση και αυτή δεν είναι άλλη από τα βιβλία! Η εαρινή ισημερία είναι εδώ για να φέρει την άνοιξη και εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να ανακαλύψεις την χαρά στο βιβλίο σου με βιβλιοπροτάσεις και κουίζ! Όλα αυτά σε περιμένουν παρακάτω οπότε συνέχισε να διαβάζεις!

Άνοιξη με shiny happy stories 

Για αυτό το μήνα, έχουμε πάρα πολλές ιστορίες για να περάσεις πραγματικά καλά παρέα με ένα βιβλίο, από feel good stories μέχρι φιλοσοφία για αρχάριους. Σήμερα όμως θα εστιάσουμε σε Funny Fiction βιβλία, δηλαδή μυθιστορήματα με πνευματώδεις χαρακτήρες και έξυπνο χιούμορ που θα σε κάνουν να χαμογελάσεις χωρίς να το καταλάβεις.

Κλασικές ιστορίες που σου φτιάχνουν τη διάθεση

Η πρώτη μας επιλογή είναι το επικό, σατυρικό μυθιστόρημα του Douglas Adams «Γυρίστε τον γαλαξία με οτοστόπ». Μπορεί να κυκλοφόρησε στα τέλη της δεκαετίας του 1970, αλλά ο δηκτικός σχολιασμός της κοινωνίας μας παραμένει επίκαιρος ακόμα και σχεδόν 50 χρόνια αργότερα! Έχουμε ακόμα περισσότερο βρετανικό χιούμορ άμα θες! Οι «Καλοί οιωνοί» μπορεί να πραγματεύονται το τέλος του κόσμου, αλλά η ιδιοφυής πένα των Terry Pratchett και Neil Gaiman βρίσκει σε αυτό το σενάριο την τέλεια ευκαιρία για κωμωδία. Πρωταγωνιστές ένας άγγελος κι ένας δαίμονας που έχουν καλομάθει με τη ζωή τους στην Αγγλία και προσπαθούν να αποτρέψουν την Ημέρα της Κρίσης.

Σύγχρονα μυθιστορήματα με αναπάντεχους πρωταγωνιστές

Όταν οι πιο απίθανοι άνθρωποι βρίσκονται στις πιο απροσδόκητες καταστάσεις, το γέλιο έρχεται φυσικά. Κι αυτό ακριβώς κρύβει στις σελίδες του το μυθιστόρημα «Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε»! Ο τίτλος τα λέει σχεδόν όλα, αλλά αν θες να μάθεις λίγες παραπάνω λεπτομέρειες, τα πράγματα είναι πολύ απλά: ένας γέρος 100 ετών αποφασίζει να το σκάσει από το γηροκομείο και να ταξιδέψει όπου τύχει. Για κακή – ή μήπως καλή; – του τύχη όμως, άθελά του διαπράττει μία κλοπή! Η περιπέτειά του δεν γίνεται να μην σε κάνει να γελάσεις!

Χιούμορ, δράση και φαντασία συνδυάζει και το μυθιστόρημα της Κατερίνας Μανανεδάκη «Τη μέρα που πήρα τα βουνά», και για μπόνους έχει και πολλές εκπλήξεις κι ανατροπές! Πρωταγωνίστριες τρεις γυναίκες, η Νέλλη, η Νίκη και η Νένα, που οι καταστάσεις τις φέρνουν κοντά. Η σύγχρονη – οριακά παρανοϊκή – καθημερινότητα που ζουν τις οδηγεί σε κωμικοτραγικές στιγμές που βγάζουν έντονο γέλιο. Ακόμα και οι αστείες στιγμές του βιβλίου, όμως, κρύβουν συναίσθημα και σε βάζουν σε σκέψεις, δίνοντας έτσι έναν στοχαστικό τόνο στις κωμικές καταστάσεις που διαδραματίζονται κατά τη διάρκεια του μυθιστορήματος.

Happy stories για όλες τις ηλικίες

Έπειτα έχουμε μία πολύ σουρεάλ κατάσταση, μία γάτα που μιλά! Ο «Τσίτσος, η γάτα που μιλούσε πολύ» είχε συνηθίσει να ζει μία άνετη ζωή με τον άνθρωπο-υπηρέτη του να φροντίζει κάθε του ανάγκη. Μόνο που μία μέρα η σχέση του με τον χούμαν του άλλαξε, γιατί ανακάλυψε ότι μπορεί να μιλάει! Και έτσι οι καθημερινοί διάλογοι έδιναν κι έπαιρναν. Επειδή δεν γίνεται να είναι πάντα όλα ωραία και καλά όμως, μία νέα απειλή από την Άπω Ανατολή έρχεται να βάλει σε κίνδυνο την καθημερινότητα του γάτου! Παιδιά αλλά και μεγάλοι, ζωόφιλοι και μη, είναι βέβαιο ότι θα γελάσουν με την ιστορία του Τσίτσου!

Και θα κλείσουμε με τις διαχρονικά αστείες, καυστικές και αγαπημένες δημιουργίες του Αρκά! Οι Χαμηλές Πτήσεις είναι μία από τις κορυφαίες σειρές του και το «Μπαμπά, πετάω!» θα σου θυμίσει με τον καλύτερο τρόπο γιατί τα κόμικς του λατρεύονται από κάθε γενιά! Πρωταγωνιστές δύο σπουργίτια, ένας πατέρας και ο γιος του, που χάρη στον κυνισμό και την στοχευμένη ειρωνεία του μικρού βγάζουν αυθεντικό γέλιο.

Κουίζ για να βρεις την χαρούμενη ιστορία σου

Ποιο από όλα αυτά τα βιβλία να διαλέξεις όμως; Αν δυσκολεύεσαι να διαλέξεις, κάνε το κουίζ μας και βρες την απάντηση!