Αποκαλυπτήρια για το Indiana Jones, ημερομηνία για το Hellblade 2

Περίληψη: Με το reveal του νέου Indiana Jones και updates για πολλούς από τους πολυαναμενόμενους τίτλους του 2024 έκλεισε ακόμα μια gaming εβδομάδα.

Χορταστικό και με το παραπάνω ήταν το πρώτο Developer_Direct του 2024 με το οποίο κλείνει ακόμα μια gaming εβδομάδα. Για άλλη μια φορά το Xbox event που διοργάνωσε η Microsoft ήταν πλούσιο σε ειδήσεις, ανακοινώσεις, teasers και αποκαλυπτήρια. Μετά από μεγάλη αναμονή είδαμε και επίσημα την παρουσίαση του επερχόμενου Indiana Jones που αναπτύσσει η MachineGames, το πρώτο video game της σειράς μετά από πολλά χρόνια. Νεότερα είχαμε επίσης και για το πολυαναμενόμενο Senua’s Saga: Hellblade 2 της Ninja Theory αλλά και ημερομηνίες κυκλοφορίας για πολλούς από τους τίτλους που θα μας απασχολήσουν μέσα στη χρονιά. Ας δούμε αναλυτικά τα σημαντικότερα gaming news των τελευταίων ημερών.

Αποκαλύφθηκε επιτέλους το Indiana Jones and the Great Circle

H MachineGames παρουσίασε το πρώτο full trailer του νέου Indiana Jones video game, με τον πρωταγωνιστή να έχει την μορφή του ηθοποιού Harrison Ford και την φωνή του ηθοποιού Troy Baker. Το παιχνίδι θα ονομάζεται Indiana Jones And The Great Circle και θα μας στέλνει χρονικά κάπου ανάμεσα στα γεγονότα του Raiders Of The Lost Ark (πρώτη ταινία) και του Indiana Jones And The Last Crusade (τρίτη ταινία). Ο Edward Curtis-Sivess μίλησε εκ μέρους του developer και σημείωσε πως στην αρχή του παιχνιδιού ο πρωταγωνιστής εργάζεται στο Κολλέγιο Marshall και ξυπνάει από τους ήχους μιας παραβίασης και έτσι ξεκινάει μια περιπέτεια για ένα αντικείμενο μεγάλης αξίας που πέφτει στα χέρια ληστών. Το ταξίδι θα στείλει τους παίκτες σε πολλές περιοχές, όπως το Βατικανό, την Αίγυπτο και τα Ιμαλάια και στο μεγαλύτερό του μέρος θα προσφέρει προοπτική πρώτου προσώπου. Σε διάφορες σκηνές (πχ. σκαρφάλωμα) και στα cut scenes, η κάμερα θα αλλάζει σε τρίτου προσώπου. Το Indiana Jones And The Great Circle αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2024 για PC και Xbox Series X/S.

Video Duration
13:41

To Hellblade 2 έρχεται στις 21 Μαΐου

Επιτέλους έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας για το Senua’s Saga: Hellblade 2! Η Ninja Theory αποκάλυψε πως το δεύτερο παιχνίδι της αγαπημένης σειράς (που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα Game Awards του 2019) βρίσκεται σε συνεχή φάση ανάπτυξης την τελευταία τετραετία και θα κυκλοφορήσει λίγο πριν τις αρχές του καλοκαιριού και συγκεκριμένα στις 21 Μαΐου. Ο Dom Matthews μίλησε εκ μέρους της Microsoft και σημείωσε πως ο τίτλος είναι στα τελευταία στάδια ανάπτυξής του, με την Senua να προσπαθεί να σταματήσει τους vikings που επιτέθηκαν στο χωριό της. Η ίδια φαίνεται να έχει ωριμάσει ως προς τις φωνές που άκουγε και τα οράματα που έβλεπε και είναι πλέον μια διαφορετική πρωταγωνίστρια. Τα γεγονότα του παιχνιδιού θα μας στείλουν στην Ισλανδία του 9ου αιώνα.

Video Duration
8:12

Μέσα στο 2024 η κυκλοφορία του Avowed

H Obsidian παρουσίασε νέο gameplay υλικό από το επερχόμενο video game της με τίτλο Avowed. Κατά τη διάρκεια του Developer_Direct των Microsoft και Bethesda, το γνωστό studio έδειξε υλικό που βλέπουμε για πρώτη φορά και εστιάζει αρκετά στο σύστημα μάχης. Οι παίκτες θα μπορούν να επιλέξουν από μια πληθώρα όπλων και μαγικών και μάλιστα θα μπορούν να συνδυάσουν διάφορους τύπους επιθέσεων για να τα βγάλουν πέρα με κάθε αντίπαλο. Για παράδειγμα, θα μπορούν να παγώνουν κάποιον με το ειδικό ξόρκι πάγου και στη συνέχει να τον καταστρέφουν με το σπαθί τους. Ακόμη, στο video είδαμε το πως λειτουργεί το σύστημα διαλόγων και αρκετά από τα περιβάλλοντα του παιχνιδιού. Το Avowed διαδραματίζεται στο σύμπαν του Pillars of Eternity, του προηγούμενου RPG της Obsidian, και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.

Video Duration
7:42

Το καλοκαίρι η κυκλοφορία του Visions of Mana

Το action RPG Visions of Mana θα κυκλοφορήσει το φετινό καλοκαίρι για PC, PS4, PS5 και Xbox Series X/S, όπως ανακοίνωσε η Square Enix. Η αποκάλυψη έγινε στο πλαίσιο του Developer_Direct του Xbox, με τον παραγωγό Masaru Oyamada και τον δημιουργό Koichi Ishii να προσφέρουν μια αναλυτική ματιά στην πρόοδο που έχει γίνει στην ανάπτυξη, αλλά και το gameplay. Οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να ρίξουν μια ματιά στα τέρατα και τον κόσμο του Visions of Mana, ενώ έγινε ανακοίνωση και για το σύστημα μάχης, όπου πλέον έχουμε τις εναέριες επιθέσεις που μπορούν να κάνουν οι ήρωες. Έχουμε ακόμη την επιστροφή των Elementals, τα οποία βοηθούν στη μάχη με τη μορφή specialized αντικειμένων και κάθε ένα από αυτά έχει και διαφορετική επίπτωση. Για πρώτη φορά είδαμε και τα νέα companions που έχουν την ονομασία «pikuls». Το παιχνίδι θα έχει ένα track list 100 κομματιών στο λανσάρισμα, με γνωστούς δημιουργούς της σειράς να επιστρέφουν (αναφέρθηκαν οι Hiroki Kikuta, Tsuyoshi Sekito και Ryo Yamazaki).

Video Duration
6:52

STALKER 2: νέα καθυστέρηση και τελική ημερομηνία κυκλοφορίας

H GSC Game World ανακοίνωσε μία ακόμη καθυστέρηση στην κυκλοφορία του STALKER 2: Heart of Chornobyl. Το παιχνίδι ήταν αρχικά προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στο πρώτο τρίμηνο του 2024, ωστόσο η εταιρεία φαίνεται πως χρειάζεται κάποιο χρόνο ακόμη για να το ολοκληρώσει. Το post-apocalyptic first person shooter θα κυκλοφορήσει πλέον στις 5 Σεπτεμβρίου 2024 και η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά το feedback που υπήρξε από αρκετούς παίκτες που συμμετείχαν σε διάφορες δοκιμαστικές εκδόσεις του. Το STALKER 2 ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο ο πόλεμος της Ουκρανίας το πήγε πιο πίσω και η GSC Game World αναγκάστηκε να μετακομίσει στο Κίεβο και την Τσεχία για να μπορεί να συνεχίσει να δουλεύει πάνω στο game. To STALKER 2: Heart of Chornobyl θα κυκλοφορήσει για PC, Xbox Series Χ/S.

Video Duration
0:34

H 2K ανακοίνωσε την επιστροφή του Top Spin με το Top Spin 2K25

Η 2K μπαίνει ξανά σε ένα ακόμη άθλημα και συγκεκριμένα στο τένις, επαναφέροντας στο σήμερα τη σειρά Top Spin. Η γνωστή εταιρεία επιβεβαίωσε τις φήμες που τη θέλουν να έχει αναθέσει το reboot σε ένα από τα studio της και πλέον έχουμε την ανακοίνωση του Top Spin 2K25. To πρώτο teaser trailer λέει ότι το game θα κυκλοφορήσει σύντομα και το είδαμε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Αυστραλιανού Open. Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να έχουμε σύντομα, με το παιχνίδι να βρίσκεται ήδη στα ηλεκτρονικά καταστήματα του PlayStation και του Xbox, επιβεβαιώνοντας την κυκλοφορία σε PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S. Το τελευταίο Top Spin κυκλοφόρησε το 2011 για τα PS3, Xbox 360 και Wii.

Video Duration
0:21

Νέες πληροφορίες για τη συλλογή Tomb Raider I-III Remastered

Η Aspyr έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από πληροφορίες για την επιστροφή των πρώτων Tomb Raider σε ένα πακέτο. Το Tomb Raider I-III Remastered ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο και έρχεται στις 14 Φεβρουαρίου για PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S και οι παίκτες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο settings ελέγχου: το original του PSOne και το πιο μοντέρνο που θα βασίζεται στη δουλειά που έγινε στα Legend, Anniversary και Underworld. Τα bosses θα έχουν πλέον health bar και τα in-game items όπως τα health και ammo kits θα είναι τρισδιάστατα αντί για δισδιάστατα. Θα υπάρχουν συνολικά 200 Trophies στις εκδόσεις του PlayStation, καθώς και ένα photo mode.

Video Duration
0:39