H γυναικεία πλευρά της pop δηλώνει παρούσα!

Περίληψη: Οι βασίλισσες της pop επιστρέφουν με ολοκαίνουρα albums και τραγούδια που θα μπουν για τα καλά στις λίστες μας στο Spotify!

Κάθε νέα χρονιά φέρνει στους απανταχού μουσικόφιλους μια γλυκιά ανυπομονησία για όλες τις φρέσκες κυκλοφορίες που πρόκειται να έρθουν! Κάποιες τις γνωρίζουμε από πριν, ενώ άλλες ανακοινώνονται απρόσμενα, σκορπίζοντας χαρά στους fans του εκάστοτε καλλιτέχνη! Το ενδιαφέρον με τη χρονιά που διανύουμε είναι πως βιώνουμε την πτώση του rap από την κορυφή, αφού σύμφωνα με έρευνα που έγινε με βάση τα Billboard Charts, από το 2020, όταν και το ευρύτερο hip-hop είχε ένα ποσοστό παρουσίας της τάξης του 58%, στα τέλη του 2023 έπεσε στο 27%!

pop-nees-kyklofories-04

Έτσι, έρχεται στα ίδια ποσοστά παρουσίας στα charts με την pop, η οποία, έχει μείνει ακλόνητη μέσα στα χρόνια. Έτσι, από ό,τι φαίνεται, οι αντίστοιχοι καλλιτέχνες ετοιμάζουν τη μουσική τους «αντεπίθεση» ώστε να εκμεταλλευτούν αυτό που συμβαίνει και να δημιουργήσουν μια νέα τάση. Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα είχαμε την επανένωση των N’Sync και την τρομερή εμφάνιση του Justin Timberlake στο Tiny Desk του NPR και το γεγονός πως η pop αρχίζει να απασχολεί και πάλι!

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχουμε τις δισκογραφικές επιστροφές κάποιων εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων της γυναικείας πλευράς της popular μουσικής. Από τεράστια ονόματα με ιστορία, μέχρι νεαρές popstars που έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια, οι pop καλλιτέχνιδες έρχονται να μας δώσουν νέες δουλειές και τραγούδια που υπόσχονται να κολλήσουν στο μυαλό μας! Στο παρόν κείμενο συγκεντρώσαμε κάποιες από τις σημαντικότερες νέες κυκλοφορίες, που, είτε έχουν έρθει μέσα στο 2024 είτε αναμένονται σύντομα! 

Taylor Swift - The Tortured Poets Department

pop-nees-kyklofories-03Γνωρίζαμε ότι κάτι ετοιμάζει, όμως, μάθαμε περισσότερες λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια της βράβευσής της - για το Midnights- στα φετινά βραβεία Grammy όπου και ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου της album. Στις 19 Απριλίου λοιπόν, θα έχουμε τη χαρά να ακούσουμε νέο υλικό από την Taylor Swift. Υλικό το οποίο δούλευε κρυφά κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους τoυ υπερεπιτυχημένoυ - και λίγα λέμε - the Eras Tour. Η ίδια έχει δηλώσει ότι πρόκειται για έναν δίσκο που είχε ανάγκη να γράψει και μάλιστα, άρχισε να τον συνθέτει αμέσως μετά την παράδοση του προηγούμενου στη Republic Records. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι αποτελείται από 16 τραγούδια και θα περιέχει συμμετοχές από τον φοβερό και τρομερό Post Malone και τους μαγευτικούς Florence and the Machine!

Ariana Grande -  Eternal Sunshine

Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες φωνές της νέας γενιάς της pop! Η χροιά και ο τρόπος που τραγουδάει η Ariana Grande έχει κάτι κλασικό και ίσως γι’αυτό στο Eternal Sunshine, το οποίο κυκλοφόρησε στις 8 Μαρτίου, να ακούμε ένα αποτέλεσμα που συνδυάζει την pop της Mariah Carrey - η οποία συμμετέχει στο album - με μια μοντέρνα παραγωγή. Υπεύθυνος για το ηχητικό αποτέλεσμα είναι μεταξύ άλλων και ο «συνήθης ύποπτος» Max Martin, ο οποίος έχει δουλέψει με καλλιτέχνες όπως η Britney Spears, οι Backstreet Boys, η Katy Perry και η Taylor Swift. Ένα υπέροχο album που ακούγεται εύκολα και προτείνεται για χαλαρά απογεύματα στο σπίτι! 

Dua Lipa - Radical Optimism

pop-nees-kyklofories-01Ένα από τα album που περιμένουμε πώς και πώς! Στη σχετική ανακοίνωση διαβάζουμε: «Εμπνευσμένο από την εξερεύνηση του εαυτού της Dua, το Radical Optimism είναι ένα album που αξιοποιεί τη χαρά και την ευτυχία του να έχεις διαύγεια σε καταστάσεις που κάποτε φαινόταν αδύνατο να αντιμετωπίσεις. Τα σκληρά αντίο και τα δύσκολα νέα ξεκινήματα τα οποία παλαιότερα θα απειλούσαν να συντρίψουν την ψυχή σου, γίνονται ορόσημα καθώς επιλέγεις την αισιοδοξία και αρχίζεις να προχωράς με χάρη μέσα στο χάος». Ένα όμορφο μήνυμα από την Dua Lipa, η οποία δήλωσε ότι ο νέος της δίσκος θα έχει στοιχεία από trip hop, britpop και ψυχεδελικές στιγμές. Αυτό, δικαιολογεί και τη συμμετοχή του Kevin Parker των Tame Impala στη θέση του παραγωγού.

Jennifer Lopez - This Is Me... Now

Κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο και πρόκειται για τον πρώτο δίσκο της JLO από το A.K.A. του 2014 - και ένατο της καριέρας της. Μπορεί να μην «σάρωσε», όντας η πρώτη της δισκογραφική δουλειά που δεν έφτασε στο Top 20 των Billboard Charts, όμως, η ιστορία που κουβαλάει το όνομά της είναι αρκετή για να δώσεις στο This Is Me... Now μια ευκαιρία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι συνοδεύεται και από μια αυτοβιογραφική ταινία, βασισμένη στην ιστορία της Lopez μέσα από τη δική της οπτική.  

Beyoncé – Cowboy Carter

pop-nees-kyklofories-02

Σίγουρα από τις πιο πολυσυζητημένες κυκλοφορίες της χρονιάς. Κάτι που δεν αναφέραμε σχετικά με την έρευνα που έγινε στα Billboard Charts, είναι πως παρατηρήθηκε μια ραγδαία άνοδος στην country μουσική. Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος που η Beyoncé αποφάσισε να δοκιμαστεί και σε αυτό το είδος. Το Cowbοy Carter έχει προκαλέσει ήδη πολλές συζητήσεις και διαδικτυακές διαφωνίες. Είτε κερδίσει το στοίχημα είτε το χάσει, δεν μπορείς να πεις ότι δεν προσπάθησε.