Πού θα βγεις το ΣΚ: Λέμε αντίο στις Απόκριες με πάρτι & events!

Περίληψη: Ο Μάρτιος συνεχίζει απτόητος με ακόμα ένα ΣΚ γεμάτο αποκριάτικα events και πολλές ακόμη εκδηλώσεις από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.

Τελευταία εβδομάδα των Αποκριών και το ΣΚ έρχεται να ρίξει αυλαία στη φετινή καρναβαλική περίοδο. Προτού στρώσεις το σαρακοστιανό τραπέζι και ετοιμάσεις τον αετό της Καθαράς Δευτέρας είναι ώρα για ένα τελευταίο αποκριάτικο πάρτι, δε νομίζεις;. Ήδη έχουμε δει πολλά από τα events που περιμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες μέρες. Τώρα ήρθε η ώρα να προσθέσουμε μερικές ακόμη προτάσεις στην πορτοκαλί μας ατζέντα. Τριήμερο έρχεται άλλωστε, οπότε έχεις άπλετο χρόνο να οργανωθείς όπως πρέπει για να αποχαιρετήσεις τις Απόκριες με τον καλύτερο τρόπο.

Αποχαιρετούμε τις Απόκριες με carnival parties!

Το καρναβάλι της Βενετίας είναι η εμβληματικότερη ίσως αποκριάτικη εκδήλωση στον κόσμο. Το Σαββατοκύριακο μπορείς να πάρεις μια γεύση, χωρίς να χρειαστεί να φύγεις από την πόλη. Στο νεοκλασικό του Ξενοδοχείου Μπάγκειον σε περιμένει ένα ακόμα Hideout party και μια καρναβαλική νύχτα γεμάτη μουσική και χορό μέχρι τελικής πτώσης! Επτά από τους σπουδαιότερους DJs της Αθήνας δίνουν το ρυθμό, αποχαιρετώντας τις φετινές Απόκριες. Αυτό το Σάββατο!

pou-tha-vgeis-91-01

Ψήνεσαι μήπως για ένα special αποκριάτικο ροκ event; To ΚΑΨΙΜΙ, η μεγαλύτερη γνωστή/άγνωστη ομάδα, φίλων του «σκληρού» ήχου στη χώρα μας διοργανώνει την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς ένα ακόμα από τα φημισμένα του πάρτι με την υποστήριξη της διαβόητης… Επιτροπής Σωτηρίας. Οι ΚΨΜ The Band και ένα πολύωρο DJ set με τους μεγαλύτερους heavy metal ύμνους περιμένουν όσους βρεθούν στο Arch Club και το μεγαλύτερο meeting point όλων των επί γης χατζημεταλλάδων!

Οι Απόκριες είναι η χαρά των παιδιών με τα μασκαρέματα, τα παιχνίδια, και τη διασκέδαση να συνιστούν συνώνυμα του καρναβαλιού. Με όχημα τη φαντασία και σκοπό το απόλυτο αποκριάτικο ξεφάντωμα, τα «Καρναβάλια του Κόσμου» ζωντανεύουν στο Paradise Park. Βιωματικές δράσεις, εργαστήρια, χορός, διαγωνισμοί, εκπλήξεις και πολύ παιχνίδι συνθέτουν το απόλυτο αποκριάτικο πάρτι που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια!

pou-tha-vgeis-91-02

Θέατρο, συναυλίες ή βόλτα στο σινεμά;

Φυσικά, και αυτό το ΣΚ βρίσκουμε ενδιαφέρουσες προτάσεις από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού. Οι «Τσέντσι» του Percy Shelley, του μεγάλου Βρετανού εκπροσώπου του ρομαντισμού, ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά σε σκηνοθεσία Μαριλίτας Λαμπροπούλου. Διακόσια χρονιά μετά τη συγγραφή του, το έργο του Shelley που περιγράφει την τραγική ιστορία της αρχοντικής ιταλικής οικογένειας παραμένει το ίδιο σοκαριστικό. Το ιδιο εμπνευσμένο. Το ίδιο επίκαιρο.

Επιστρέφουμε στο κέντρο της Αθήνας και το Θέατρο Άλφα. Το «Φακντ απ» του Τάσου Ιορδανίδη ρίχνει μια ενδελεχή ματιά στη ζωή των millennials και της gen Z. H παράσταση που σκηνοθετεί η ταλαντούχα Θάλεια Ματίκα σπάει το κατεστημένο και μιλάει στη γλώσσα των εφήβων σκιαγραφώντας με ρεαλισμό τα προβλήματά τους. Χωρίς κλισέ τσιτάτα και υπερβάλλοντες λαϊκισμούς. Με την Αφροδίτη Λιάντου και τον Διονύση Παπανδρέου.

Video Duration
0:34

Στις αρχές του 2000 μια νεαρή κοπέλα από την Βέροια εξαφανίζεται μυστηριωδώς, ενώ ο σύντροφός της, δηλώνοντας συντετριμμένος πως δε γνωρίζει τίποτα, την αναζητεί. Η υπόθεση απασχολεί έντονα την ελληνική κοινή γνώμη και δεν αργεί να αποκαλυφθεί πως ο θύτης δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον άνθρωπο που την ψάχνει. «Ο συνεργός», η παράσταση που τιμήθηκε με το 1ο βραβείο σκηνοθεσίας και το 2ο καλύτερου νεοελληνικού έργου στα περσινά Θεατρικά Βραβεία Κοινού επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Επί Κολωνώ.

Τα αποκριάτικα events του ΣΚ συνεχίζονται με προορισμό το αγαπημένο μας Gazarte. Από την Παρασκευή έως την Κυριακή θα στηθεί ένα τριήμερο πάρτι μασκέ και ένα guilty pleasure μουσικό υπερθέαμα. Οι 48 ΟΡΕΣ, οι Onirama, ο Κώστας Μπίγαλης και οι Swingin’ Cats παίρνουν θέση και μας απογειώνουν με τους ξέφρενους ρυθμούς τους. Dress code «90s gymnastics». Και αυτές τις Απόκριες δίνουμε ραντεβού στο roof stage του Gazarte!

pou-tha-vgeis-91-03

Συνεχίζουμε με μια πρόταση για όσους αγαπούν την καλή μουσική και δη το καλό hip-hop. Οι φίλοι της ελληνικής σκηνής δίνουν ραντεβού το ερχόμενο Σάββατο στο Gagarin 205. Η περιοδεία των Joker/Two-Face συνεχίζεται με μια στάση στη σκηνή του ιστορικού venue αυτό το Σάββατο. Το ταλαντούχο δίδυμο των Tsaki & Styl εκπροσωπεί επάξια τη νέα γενιά της ελληνικής ραπ με αιχμηρό στίχο και δυνατά beats. Μην το χάσεις!

Προ ημερών είχαμε τη φετινή μεγάλη απονομή των Όσκαρ οπότε δε θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε μια πρόταση για τους φίλους του σινεμά. Η «Ζώνη Ενδιαφέροντος», το ιστορικό δράμα του Βρετανού Jonathan Glazer, ήταν μεταξύ των μεγάλων νικητών, με πέντε βραβεία και σίγουρα αξίζει μία θέση στην λίστα μας με τα events του Σαββατοκύριακου.

Video Duration
1:01

Αυτές είναι οι δικές μας προτάσεις για να αποχαιρετίσεις τις Απόκριες και να υποδεχτείς σιγά σιγά την άνοιξη! Μη ξεχάσεις να κάνεις μια στάση στο Public Tickets για να κλείσεις εισιτήρια, αλλά και να ψάξεις ακόμα περισσότερα events για το τριήμερο!

Καλά να περάσεις ;) !