Πού θα βγεις: ΣΚ με νέες ταινίες, φεστιβάλ μαγείας & «μαγικά βουνά»!

Περίληψη: Δεν έχεις ακόμα πλάνα για το ΣΚ; Έχουμε εμείς! Δες τις εκδηλώσεις που περιμένουμε με αγωνία για να πεις αντίο στον Μάρτιο με την πιο fun διάθεση!

Μπορεί το (δεύτερο) τριήμερο να πέρασε πιο γρήγορα απ' όσο θα θέλαμε, αυτό όμως δε σημαίνει πως είμαστε «καλυμμένοι», όσον αφορά τις εξόδους μας. Το αντίθετο μάλιστα! Η πόλη ντύνεται στα χρώματα της άνοιξης και ο καιρός προσφέρεται για απογευματινές και βραδινές βόλτες με την παρέα ή και σόλο. ΣΚ έρχεται άλλωστε, ευκαιρία επομένως να «χτενίσουμε» και πάλι την ατζέντα μας για να σου προτείνουμε τα πιο ενδιαφέροντα events που μπορείς να απολαύσεις. Θεατρικές παραστάσεις, βραδιές μουσικής και ακόμα περισσότερα δρώμενα σε περιμένουν τις επόμενες μέρες. Ώρα να τα εξερευνήσουμε παρέα!

Από τον Τσέχωφ στο αντιστασιακό θέατρο

Για ακόμα μια εβδομάδα στην κορυφή της ατζέντας μας βρίσκουμε θεατρικές παραστάσεις. Ξεκινάμε από το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, όπου αυτό το Σαββατοκύριακο ανεβαίνει η παράσταση «Πλατόνοφ». Ο παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης Adolf Shapiro σκηνοθετεί ένα από τα πρώιμα έργα του Άντον Τσέχωφ, στο οποίο κυριαρχούν οι προβληματισμοί που θα απασχολήσουν στην ωριμότητά του τον μεγάλο Ρώσο συγγραφέα. Πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Χριστοδούλου, Παναγιώτα Βλαντή και Όμηρος Πουλάκης.

pou-tha-vgeis-sk-93-01

Μία κωμωδία «ψευδώς ρομαντική, τρυφερά σκληρή αλλά κυρίως θλιβερή» ανεβαίνει στο Aπό Μηχανής Θέατρο. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο η παράσταση «Ζαν και Βεατρική» που σκηνοθετεί η Βάσια Αργέντη δίνει νέα διάσταση στο βραβευμένο θεατρικό της Carole Fréchette. Μια μοιραία συνάντηση ανάμεσα σε μια γυναίκα που κυνηγά τη συγκίνηση του έρωτα και της αγάπης κι ενός άντρα που αγαπά τη συγκίνηση του κυνηγιού έρχονται να απαντήσουν στο μεγάλο ερώτημα του «πού μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος για να μη μείνει μόνος».

Επόμενη στάση η περιοχή της Πλάκας. Η θεατρική ομάδα The Young Quill επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Μπέλλος για να απευθύνει το νευραλγικό ερώτημα «Τι θεωρείται πρόοδος τον 21ο αιώνα». Και τη φετινή σεζόν, η Αικατερίνη Παπαγεωργίου σκηνοθετεί το έργο του Ρουμάνου Ματέι Βίζνιεκ «Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» το οποίο έχει αποσπάσει παγκόσμια αναγνώριση για το πολιτικό και κοινωνικό του χαρακτήρα που αποτυπώνει τη φρίκη το πολέμου και της ανθρώπινης εκμετάλλευσης.

pou-tha-vgeis-sk-93-02

Από τη νεότερη ιστορία εμπνέεται και η παράσταση «Τα μαγικά βουνά» η οποία ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Ο Δημήτρης Αγαρτζίδης και η Δέσποινα Αναστάσογλου φέρνουν στο φως το έργο του Γιώργου Κοτζιούλα, του ανθρώπου που ίδρυσε την περίοδο της Αντίστασης το Θέατρο του Βουνού με ηθοποιούς τους ίδιους τους αντάρτες και τις αντάρτισσες. Τα «Μαγικά βουνά» μιλούν για την ιστορία του «αντάρτικου θεάτρου», στο οποίο «θήτευσαν» και πολλοί γνωστοί μετέπειτα ηθοποιοί.

Σαββατοκύριακο μετά μουσικής!

Συνεχίζουμε την περιήγησή μας με συναυλιακά δρώμενα και μουσικές εκδηλώσεις. Αν δηλώνεις fan του επονομαζόμενου και «σκοτεινού ήχου» ο δρόμος αυτό το ΠΣΚ θα σε οδηγήσει στον Κεραμεικό. Οι Soviet Soviet έρχονται αυτή την Παρασκευή στην Αθήνα για μια μεγαλειώδη εμφάνιση στη σκηνή του Gazarte. Το ιταλικό indie συγκρότημα βρίσκεται στο απόγειο της δημιουργικής του περιόδου με μοναδικά post-punk τραγούδια και coldwave ήχους που θα σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή. Το Σάββατο οι Soviet Soviet θα παίξουν μπροστά στο κοινό της Θεσσαλονίκης, στο ιστορικό Mylos Club.

pou-tha-vgeis-sk-93-03

Μια μέρα αργότερα, οι Θεσσαλονικείς Polkar καταφθάνουν στο Gagarin 205 για ένα αλλόκοτο μουσικό υπερθέαμα που δεν έχει προηγούμενο. Καψουροτράγουδα, χάλκινα σε παροξυσμό, εξωφρενικά ρεφρέν και αβάσταχτες ερωτικές ιστορίες διαδέχονται η μία την άλλη, δημιουργώντας ένα συναρπαστικό λαϊκό πρόγραμμα που θα μείνει αξέχαστο. Ιθύνων νους της ξεκαρδιστικής αυτής μπάντας ο ταλαντούχος Γιώργος Παπαγεωργίου.

Όσα χρόνια και αν περάσουν, η μουσική των Pink Floyd θα συνεχίζει να αποτελεί ένα αξεπέραστο δείγμα καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας. Οι Great Gig, η μεγαλύτερη Pink Floyd tribute μπάντα στην Ελλάδα επισκέπτεται αυτό το ΣΚ την Αθήνα για δύο μεθυστικές εμφανίσεις που θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο των Βρετανών θρύλων της ροκ. Τα πάντα διαχρονικά τραγούδια των Pink Floyd θα ακουστούν και πάλι ζωντανά σε ένα τρίωρο φαντασμαγορικό οπτικοακουστικό σόου που δεν πρέπει να χάσεις.

pou-tha-vgeis-sk-93-04

Ένας παραμυθένιος κόσμος που ξεχειλίζει από ομορφιά και φαντασία ανοίγει τις πύλες του στο Θέατρο Παλλάς. Θεαματικές χορογραφίες στον πάγο, ειδικά εφέ, λαμπερά κοστούμια, ακροβατικά που καθηλώνουν και τα αγαπημένα τραγούδια του Frozen 1&2 θα παρουσιαστούν ζωντανά επί σκηνής, από τις 29 Μαρτίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Μετά από μία ευρωπαϊκή περιοδεία σε 14 χώρες, η παράσταση Frozen Queen - The Music Show On Ice έρχεται στην Ελλάδα για να μας ταξιδέψει στον κόσμο της Έλσας, της Άννας, του Κριστόφ και των άλλων ηρώων.

Magic shows και βόλτες στο σινεμά

Αν θέλεις να ζήσεις από κοντά μια πραγματικά μαγική εμπειρία, μη χάσεις την ευκαιρία να επισκεφθείς το Las Vegas Magic Festival. Οι μεγαλύτεροι αλχημιστές της εποχής μας δίνουν ραντεβού αυτό το ΠΣΚ όχι στην «Πόλη της Αμαρτίας» αλλά στο Christmas Theatre! Δεξιοτέχνες illusionists απ' όλο τον κόσμο θα σαγηνεύσουν το κοινό με περίτεχνες ψευδαισθήσεις σε ένα μοναδικό σόου που ξεχειλίζει από μαγεία, χιούμορ και έντονα συναισθήματα!

Video Duration
0:21

Όπως πάντα μία από τις προτάσεις μας είναι αφιερωμένη σε όσους αγαπούν τον κινηματογράφο. Το «Άγνωστοι μεταξύ μας» που σκηνοθετεί ο Βρετανός Andrew Haigh είναι ένα μελαγχολικό δράμα με θέμα το σύγχρονο αστικό τρόπο ζωής και τη σημασία της αποδοχής σε ένα κόσμο που βάλλεται ακόμα και σήμερα από τα ταμπού και το φόβο για το διαφορετικό. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι συμπατριώτες του Andrew Scott και Paul Mescal, με τον τελευταίο να αποδεικνύει για ακόμα μία φορά γιατί συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του.

Ώρα λοιπόν να καλωσορίσεις τον Απρίλιο με ένα πραγματικά συναρπαστικό ΣΚ. Οι επιλογές όπως βλέπεις είναι υπεραρκετές. Σε κάθε περίπτωση να σου θυμίσουμε πως στη διάθεσή σου βρίσκεται και το Public Tickets με ακόμα περισσότερες προτάσεις για μικρούς και μεγάλους!

Να περάσεις υπέροχα!