DIY λαμπάδες: Ιδέες & tips για το πιο δημιουργικό Πάσχα

Περίληψη: Ανοιξιάτικος καιρός, γιορτινή διάθεση και πασχαλινά δώρα για το βαφτιστήρι. Δώσε φέτος το δικό σου touch στο Πάσχα φτιάχνοντας πρωτότυπες DIY λαμπάδες!

Μπορεί να είμαστε ακόμα στα μέσα Μαρτίου, το Πάσχα όμως πλησιάζει και ξέρεις πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός. Από τα βαμμένα αυγά μέχρι το μοσχομυριστό τσουρέκι και το πατροπαράδοτο αρνάκι που κοσμούν το γιορτινό τραπέζι, οι γιορτές του Πάσχα είναι ευκαιρία για να κάνεις ένα break από τους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας. Ευκαιρία επίσης να περάσεις δημιουργικά τις μέρες των γιορτών πλάι στους αγαπημένους σου με ευφάνταστες γαστρονομικές – και όχι μόνο – δημιουργίες. Εννοείται πως από το πασχαλινό σου καλάθι δεν γίνεται να λείπουν οι λαμπάδες. Αντί για την καθιερωμένη «έτοιμη» λαμπάδα, τι θα έλεγες φέτος να δωρίσεις στο αγαπημένο βαφτιστήρι ένα πιο ιδιαίτερο δώρο, όπως μια φανταστική DIY λαμπάδα; Αν δεν το έχεις ξανακάνει, μη φοβού. Απλά διάβασε τα tips μας και δε θα το μετανιώσεις!

Οι DYI λαμπάδες δεν θέλουν κόπο, θέλουν τρόπο

Η ομορφιά των DYI λαμπάδων βρίσκεται στην απόλυτη ελευθερία που σου προσφέρουν. Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις κάποια «πεπατημένη». Βάλε φαντασία, πειραματίσου και αφέσου στη χαρά της δημιουργίας. Πάμε να δούμε τώρα τι θα χρειαστείς. Προφανώς ένα κερί, ψαλίδι, κόλλα και μερικά διαλεχτά αξεσουάρ που θα τοποθετήσεις πάνω στη λαμπάδα σου. Οι επιλογές αμέτρητες. Κορδέλες, φιογκάκια, χρωματιστά σκοινιά, χάντρες, ματάκια, μπρελόκ, μικρές φιγούρες δίνουν παιχνιδιάρικη διάθεση και ανοιξιάτικο χρώμα στη λαμπάδα σου, που σίγουρα θα ενθουσιάσουν το βαφτιστήρι.

diy-lampades-01

DIY λαμπάδα με αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού

Όμορφη, πρωτότυπη και… μυρωδάτη αυτή η λαμπάδα δε χρειάζεται πολλά. Σε ένα καφέ ή κάποιο άλλο κερί σκούρου χρώματος, δέσε με λίγο σπάγκο ένα μεσαίο κουμπί χειροτεχνίας. Με λίγη κόλλα ντεκουπάζ πρόσθεσε πάνω μια φλούδα αποξηραμένου πορτοκαλιού και ολοκλήρωσε το στολισμό της λαμπάδας με μια ασορτί κορδέλα.

DIY λαμπάδα με μπρελόκ για ντεκόρ

Αν δε θες να μπλέξεις με περίτεχνες χειροτεχνίες, ένα όμορφο μπρελόκ είναι αρκετό για να απογειώσει την DIY λαμπάδα σου. Διάλεξε ένα χρωματιστό κερί, και δέσε στο κέντρο ένα λούτρινο μπρελόκ με μια χαριτωμένη κορδελίτσα ή λίγη κόλλα. Αν το βαφτιστήρι λατρεύει τους σούπερ ήρωες μπορείς κάλλιστα να προσθέσεις μια mini φιγούρα, για την πιο epic πασχαλινή λαμπάδα.

DIY λαμπάδα ζωγραφισμένη στο χέρι

Σε περίπτωση που θεωρείς τον εαυτό σου φύσει καλλιτέχνη, τότε μπορείς να μεγαλουργήσεις με «καμβά» το κερί της πασχαλινής λαμπάδας. Εδώ δε χρειάζεσαι παρά μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Προτίμησε πλακέ κεριά και εξοπλίσου με χρώματα ειδικά για κηροπλαστική. Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο και δημιούργησε μια εντυπωσιακή λαμπάδα που θα φωνάζει από μακριά πως είναι δικιά σου.

DIY λαμπάδες και πασχαλινό δώρο 2 σε 1!

diy-lampades-04

Ποιος είπε πως οι πασχαλινές λαμπάδες είναι εκεί μόνο για το βράδυ της Ανάστασης; Μια εντυπωσιακή χειροποίητη λαμπάδα φτιαγμένη με τα χεράκια σου, είναι, εκτός των άλλων, μια εξαιρετική πρόταση διακόσμησης. Τα πολύχρωμα χρώματα, τα όμορφα στολίδια, και, φυσικά, η δική σου προσωπική πινελιά, κάνουν την DIY λαμπάδα ένα πραγματικά ξεχωριστό δώρο για το δωμάτιο του βαφτιστηριού.

Η βασική ιδέα είναι η ίδια με όλες τις χειροποίητες λαμπάδες. Τα διακοσμητικά δωράκια που μπορείς να προσθέσεις πάνω στη λαμπάδα είναι όμως αυτά που κάνουν τη διαφορά. Επίλεξε ανάμεσα σε στιλάτα μικρά στολίδια όπως μαγνητάκια, διακοσμητικά αυτοκόλλητα και συνδύασε τη λαμπάδα με ένα ταιριαστό κηροπήγιο για ένα φανταστικό 2 σε 1 πασχαλινό δώρο.

Δώσε άρωμα στις γιορτές με DIY λαμπάδες

Πάσχα ίσον ευωδιαστές μυρωδιές που κατακλύζουν την ατμόσφαιρα. Θες τα φουρνιστά πασχαλινά γλυκά; Θες τα εδέσματα του γιορτινού τραπεζιού; Απ’ όπου και να το πιάσεις, ελληνικό Πάσχα σημαίνει απολαυστικές γεύσεις και μαγευτικά αρώματα. Οι DIY λαμπάδες που είναι φτιαγμένες από αρωματικά κεριά δίνουν, όπως λέει και το όνομά τους, ανοιξιάτικο άρωμα, κάνοντας το σπίτι να ευωδιάζει Πάσχα. Τα αρωματικά κεριά είναι η τέλεια βάση για την DIY λαμπάδα σου, καθώς μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε εκατοντάδες επιλογές ανάλογα με το προσωπικό σου γούστο αλλά και το γούστο του βαφτιστηριού. Οπότε αφού επιλέξεις μέγεθος, χρώμα και στολίδια, μην παραλείψεις το άρωμα, το στοιχείο που θα δώσει χαρακτήρα στη λαμπάδα σου.

diy-lampades-03

Για όλα τα πασχαλινά έλα στα Public

Το Πάσχα είναι πιο κοντά απ’ όσο φαίνεται. Φέτος εμπνεύσου από τις ιδέες μας και κάνε δώρο στο βαφτιστήρι μια φανταστική λαμπάδα φτιαγμένη από σένα τον ίδιο. Ακόμα καλύτερα, δες το σαν ευκαιρία για να φτιάξετε φέτος από κοινού τη δική σας οικογενειακή λαμπάδα. Άλλωστε αυτό είναι και το πραγματικό νόημα των γιορτών. Να έρθουμε κοντά και να περάσουμε ποιοτικό χρόνο παρέα με τους αγαπημένους. Ακόμα και αν το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο, σημασία έχει να διασκεδάσετε και να απολαύσετε τη χαρά της δημιουργίας. Οπότε, αγαπητέ/η νονέ/α ήρθε η ώρα σιγά σιγά να οργανωθείς. Πρόσθεσε την DIY λαμπάδα στο πασχαλινό καλάθι και όπως κάθε χρόνο πέρνα μια βόλτα από τα Public για να ανακαλύψεις τις καλύτερες πασχαλινές προσφορές!