Back to school: Τα καλύτερα tablets για τους καλύτερους μαθητές!

Περίληψη: Ο πιο καλός ο μαθητής είναι ο... techie! Πώς θα επιλέξουμε ένα εύχρηστο tablet, που θα διευκολύνει τη μελέτη των παιδιών όπου και αν βρίσκονται; Πάμε να δούμε τις προτάσεις μας.

Σχολείο και τεχνολογία πάνε πλέον χέρι-χέρι. Εκτός, λοιπόν, από βιβλία, τετράδια και τα all time classic σχολικά, δεν νοείται μαθητής χωρίς δυνατό laptop, ένα εύχρηστο tablet, εκτυπωτή και περιφερειακά που θα διευκολύνουν τις εργασίες του. Και για τα αναγκαία διαλείμματα ανάμεσα στη μελέτη, φυσικά!

Τα tablets είναι συσκευές με σχετικά μικρή προϊστορία, καθώς η απαραίτητη τεχνολογία για την κατασκευή τους έγινε ευρέως διαθέσιμη πριν από περίπου 15 χρόνια. Τα tablets, στη μορφή που ξέρουμε σήμερα, ήρθαν με διθυράμβους και πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν πως σε λίγο καιρό θα αντικαταστήσουν τα laptops αλλά ακόμη και τα… desktop PCs! Όπως γνωρίζουμε, βέβαια, τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ένα tablet δεν είναι μια πολύ χρήσιμη και βολική συσκευή, ειδικά για παιδιά! Μικρή σε μέγεθος σε σχέση με ένα laptop, προσφέρει τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά ενός smartphone, αλλά με πολύ μεγαλύτερη οθόνη! Αυτό διευκολύνει την ανάγνωση και επιτρέπει να κάνεις πολλές βασικές εργασίες, όπως το να γράψεις ένα e-mail ή κάποιο κείμενο, να διαβάσεις άρθρα στο internet, ή και βιβλία, αλλά και να παίξεις. Σαφώς και είναι ιδανικά για μαθητές δημοτικού, και υπάρχουν πολλά apps για αυτή την εκπαιδευτική βαθμίδα, τα οποία γίνονται άκρως διασκεδαστικά και απολαυστικά στη μεγάλη οθόνη του tablet. Αλλά και για μαθητές γυμνασίου και λυκείου, το tablet μπορεί να αποτελέσει τον ισχυρότερο σύμμαχο!

Το καλύτερο tablet για μαθητές: τι πρέπει να διαθέτει;

Το tablet είναι εσωτερικά σαν ένα smartphone με μεγαλύτερη οθόνη. Όλα τα χαρακτηριστικά που ψάχνουμε σε ένα καλό smartphone, συνεχίζουν και ισχύουν και για το tablet. Δηλαδή:

  • Μνήμη RAM ικανού μεγέθους. Θεωρούμε πως 4GB είναι το κατώτατο όριο για απρόσκοπτη δουλειά και σχολικά apps. Δες για παράδειγμα το Lenovo Tab M10.
  • Μεγάλη οθόνη. Είναι προφανές το γιατί, αλλά εμείς προτείνουμε κάτι στις 10 ίντσες. Για παράδειγμα το Xiaomi Redmi Pad στις 10,61”.
  • Αποθηκευτικό χώρο. Γνωστός και ως «δίσκος», το μέγεθος δεν θα πρέπει να είναι μικρότερο των 64GB, για να χωρά πολλά apps αλλά και φωτογραφίες, μουσική, και βιβλία. Δες για παράδειγμα το Samsung Galaxy Tab A8.
  • Μπαταρία. Η χωρητικότητα της μπαταρίας προσδιορίζει και την αυτονομία του tablet. Τα τρία μοντέλα που προαναφέραμε έχουν ικανή μπαταρία, με το Xiaomi να ξεχωρίζει με τα 8.000mAh χωρητικότητας που διαθέτει η μπαταρία του.

Tablets για μαθητές Δημοτικού

Lenovo Tab M10

Πρώτο και καλύτερο το Lenovo Tab M10, που κοστίζει ελάχιστα αλλά αξίζει πολλά! Με οθόνη 10 ιντσών τεχνολογίας IPS HD, οκταπύρηνο επεξεργαστή και 4GB RAM αποτελεί ίσως την προσιτή λύση.

Samsung Galaxy Tab A8

Ελάχιστα πιο πάνω σε τιμή βρίσκουμε το Samsung Galaxy Tab A8, με οθόνη 10 ιντσών, παρόμοια χαρακτηριστικά με το Lenovo, μεγάλη μπαταρία για πολλές ώρες χρήσης και ό,τι χρειάζεται το παιδί, τόσο για το σχολείο όσο και τα διαλείμματα ανάμεσα στο διάβασμα!

Apple iPad 9th Gen

Αφήνουμε τα budget μοντέλα και περνάμε σε ανώτερη κατηγορία, όπου βρίσκουμε το Apple iPad 9th Gen. Εδώ πράγματι είμαστε μια τάξη μεγέθους πιο πάνω: οθόνη 10,2 ιντσών τεχνολογίας IPS και υψηλότατης ανάλυσης 2160×1620, επεξεργαστής A13 Bionic, 3GB μνήμης, 64GB δίσκο και 12 megapixel στην κάμερα, το iPad δεν είναι απλά tablet... είναι ένα εργαλείο!

Tablets για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να ξεχωρίσει. Η βασική του διαφορά από τα άλλα είναι στις λεπτομέρειες. Εστιάζει στα πολυμέσα, στον τρισδιάστατο ήχο μέσω του Dolby Atmos που διαθέτει ενώ έχει 64GB δίσκο και μεγάλη μπαταρία 7.040mAh.

Lenovo Tab P11 Plus

Εδώ έχουμε ένα πακέτο από τη Lenovo με το tablet μαζί με γραφίδα και εξωτερικό πληκτρολόγιο, για πιο σοβαρή δουλειά! Το ίδιο το Tab 11 Plus είναι εξαιρετικό, με μεγάλη RAM στα 6GB, μπαταρία χωρητικότητας 7.700mAh, και μεγάλη οθόνη 11 ιντσών!

Apple iPad 10th Gen

Κορυφαία η πρόταση της Apple και στα tablet για μαθητές γυμασίου και λυκείου. Το iPad 10ης γενιάς είναι πολύ δυνατό, με πανίσχυρο επεξεργαστή A14 Bionic, 64GB δίσκο, οθόνη 10,9 ιντσών πολύ μεγάλης ανάλυσης και υψηλότατης ποιότητας, και βέβαια απρόσκποπτη συνεργασία με όλες τις άλλες συσκευές Apple που έχεις.

Top tablets για top μαθητές, μόνο στα Public!

Απλά μπες στο Public.gr και θα βρεις δεκάδες από τα καλύτερα tablets της αγοράς να σε περιμένουν για να διαλέξεις αυτό που τσεκάρει όλα τα κουτάκια των απαιτήσεών σου και να το κάνεις δικό σου στην καλύτερη τιμή – και με τον τρόπο πληρωμής που σε εξυπηρετεί καλύτερα! Αλλά μπορείς και να περάσεις από το κοντινότερό σου κατάστημα για να τα δεις από κοντά! Γιατί στα Public έχουμε ετοιμαστεί για τη νέα σχολική χρονιά και σε περιμένουμε!