Let's get physical: 4+1 Android εφαρμογές για active lifestyle

Περίληψη: Μπορεί να κατηγορούμε πολύ συχνά την τεχνολογία ότι ενώ μας διευκολύνει μας κάνει... τεμπέληδες, εντούτοις...

Μπορεί να κατηγορούμε πολύ συχνά την τεχνολογία ότι ενώ μας διευκολύνει μας κάνει... τεμπέληδες, εντούτοις τα smartphones (και τα wearables), αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχο για να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση.

Εκτός όμως από το smartphone, θα χρειαστείς και τις κατάλληλες εφαρμογές για να μπορέσεις να πας την προπόνησή σου στο επόμενο επίπεδο. Για να σε βοηθήσουμε να ξεκινήσεις άμεσα, χωρίς να ξοδέψεις χρόνο στο ψάξιμο, διαλέξαμε 5 από τις καλύτερες εφαρμογές fitness που μπορείς να βρεις ανάμεσα στις χιλιάδες του Play Store.

RunKeeper

Σχεδιασμένη για τους ανθρώπους που ασχολούνται με το τρέξιμο και το περπάτημα (και δευτερευόντως με την ποδηλασία και το σκι) η RunKeeper της Asics μπορεί να κρατήσει τα δεδομένα των διαδρομών σου, να σου δίνει ενημερώσεις για την πορεία σου, να παίζει μουσική (μέσω του Spotify), ενώ, αν αποφασίσεις να πληρώσεις και την προαιρετική συνδρομή για την RunKeeper Go,μπορείς να έχεις αναλυτικά στατιστικά της προόδου σου, προγράμματα προπόνησης και live tracking.

Strava

Αντίστοιχη εφαρμογή με την RunKeeper, με τη διαφορά ότι η Strava εστιάζει στην ποδηλασία – αν και η λίστα των υποστηριζόμενων δραστηριοτήτων επεκτείνεται συνεχώς και περιλαμβάνει από γιόγκα μέχρι αναρρίχηση. Για εσένα, που είσαι ποδηλάτης, η Strava καταγράφει αναλυτικά τις διαδρομές σου, σου επιτρέπει να συγκρίνεις τα στατιστικά και τις επιδόσεις σου με άλλων χρηστών, ενώ με την προαιρετική συνδρομή μπορείς να έχεις πρόσβαση σε προγράμματα προπόνησης, live feedback και σε ακόμα πιο αναλυτικά στατιστικά.

Fitness Point

Διαθέσιμη σε δωρεάν και επί πληρωμή έκδοση (Fitness Point Pro) η εν λόγω εφαρμογή εστιάζει σε όσους προπονούνται με βάρη, προσφέροντας μια αναλυτική βάση δεδομένων με διαφορετικές ασκήσεις για όλα τα μέρη του σώματος, ενώ υπάρχουν και ενότητες για  ασκήσεις καρδιαγγειακής ενδυνάμωσης και διατάσεις. Κάθε άσκηση διαθέτει τη δική της περιγραφή και animation για την ορθή εκτέλεση, ενώ μπορείς να δημιουργήσεις και να αποθηκεύσεις τα δικά σου προγράμματα προπόνησης και να καταγράφεις την πρόοδό σου.

MyFitnessPal

Καλή η άσκηση και η άθληση όμως αν θέλεις βέλτιστα αποτελέσματα πρέπει να προσέχεις και τη διατροφή σου. Η MyFitnessPal είναι μια εφαρμογή που θα σε βοηθήσει να φτιάξεις και να παρακολουθείς το διαιτολόγιό σου, να έχεις αναλυτικές πληροφορίες για τη διατροφική αξία αυτών που τρως, να περνάς εύκολα προϊόντα του supermarket που καταναλώνεις συστηματικά σαρώνοντας τα barcodes, να χρησιμοποιείς τους φίλους σου για να σε ελέγχουν, ενώ μπορεί να συνεργαστεί με άλλες εφαρμογές, αυτές της λίστας, και με τα δημοφιλέστερα smartwatches και activity trackers.

Google Fit

Από αυτή τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η επίσημη εφαρμογή fitness του Android, η Google Fit. Η εφαρμογή της Google είναι σχεδιασμένη για να καταγράφει τη δραστηριότητά σουείτε απευθείας μέσω του κινητού σου είτε μέσω του smartwatch σου (αρκεί να χρησιμοποιεί το Wear OS), ενώ σε ανταμείβει με Heart points ανάλογα με την ένταση της δραστηριότητάς σου και με Move Minutes ανάλογα με το πόσο περπατάς ή κινείσαι. 

Αν πάλι είσαι εξοικειωμένος με τις εφαρμογές, αλλά ψάχνεις για νέο smartphone, στο public.gr θα βρεις τη μεγαλύτερη γκάμα Android smartphones, συμπεριλαμβανομένων των Xiaomi Mi A2 Lite, Huawei Mate 20 Lite, Xiaomi Mi Mix 3Huawei Mate 20 Pro και των ολοκαίνουργιων Samsung Galaxy S10 και S10+, ώστε να διαλέξεις τη συσκευή που ταιριάζει στις ανάγκες, το στιλ και το budget σου!