A better you: Wearables & gadgets για να πιάσεις κορυφή!

Περίληψη: Η άνοιξη μπήκε, η μέρα μεγαλώνει, το καλοκαίρι πλησιάζει και η ώρα που θα απλώσεις...

Η άνοιξη μπήκε, η μέρα μεγαλώνει, το καλοκαίρι πλησιάζει και η ώρα που θα απλώσεις το κορμί σου στην παραλία δεν είναι και τόσο μακριά. Αν η ιδέα σε αγχώνει, τώρα είναι η πλέον κατάλληλη εποχή για να ενεργοποιηθείς και να αρχίσεις να ασχολείσαι με τη φυσική κατάσταση και τη διατροφή σου, ώστε όταν έρθουν οι διακοπές να είσαι καλύτερος/η από ποτέ.

Για ακόμα μια φορά η τεχνολογία -κυρίως τα smartphones και τα wearables -, θα γίνουν ο κύριος σύμμαχός σου σε αυτή την προσπάθεια, ώστε και από τους στόχους σου να μην αποκλίνεις και για να γίνει η όλη διαδικασία πιο ευχάριστη και αποτελεσματική. Αν πάλι είσαι ήδη fit, τα ίδια προϊόντα θα σε βοηθήσουν να... ανεβάσεις επίπεδο στην προπόνηση και την φυσική σου κατάσταση.

Από πού ξεκινάς; Μα φυσικά από ένα καλό activity tracker ή ένα καλό smartwatch. Εδώ τρεις εταιρείες έρχονται πρώτες στο μυαλό: η Apple, η Fitbit και η Garmin. Για την Apple δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Η 4η γενιά του Apple Watch είναι η πιο ισχυρή και ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα. Θα σε ακολουθήσει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα σε στεριά και νερό, θα καταγράψει τα στατιστικά σου, θα μετρήσει με ακρίβεια τις κινήσεις σου και θα σε βοηθήσει να φτάσεις πιο εύκολα στους στόχους σου.

Για σένα, που θέλεις κάτι πιο απλό Charge 3 της Fitbit, θα καταγράψει όλες σου τις κινήσεις, τις θερμίδες που καις, την ποιότητα του ύπνου σου και τα στατιστικά σου, με τη δωρεάν συνοδευτική εφαρμογή να υποστηρίζει 15 διαφορετικά στυλ άθλησης, από τρέξιμο μέχρι yoga.

H Garmin μπορεί σου δώσει λύση είτε ψάχνεις για smartwatch είτε για activity tracker. Το fenix 5 ενσωματώνει GPS, αισθητήρα καρδιακών παλμών, αλτίμετρο, βαρόμετρο, πυξίδα, μετρητή βημάτων και δυνατότητα παρακολούθησης του ύπνου και μπορεί να παρακολουθήσει κάθε είδους προπόνηση (μέχρι και κωπηλασία), ενώ προσφέρει κάποιες από τις βασικές λειτουργίες ενός smartwatch. Tο Forerunner 235 προσφέρει αντίστοιχες δυνατότητες καταγραφής, ενώ συνεργάζεται με την εφαρμογή Garmin Connect για να παρακολουθείς τα στατιστικά σου.   

Και επειδή προπόνηση χωρίς μουσική δεν γίνεται, ένα ποιοτικό σετ ασύρματων ακουστικών, όπως τα Creative Outlier Sports, είναι ιδανικά ώστε και τη μουσική σου να ακούς και να έχεις τη λειτουργικότητα του hands free και να μη σενοιάζει πόσο θα ιδρώσεις, αφού είναι αδιάβροχα με πιστοποίηση IPX4.

Για σένα, που θέλεις να έχεις το κινητό σου πάντα μαζί σου, ένα περιβραχιόνιο όπως το Belkin Universal Sports Armband, θα σου επιτρέψει να κουβαλάς το iPhone σου στην προπόνηση, έχοντας τα χέρια σου ελεύθερα και χωρίς να ανησυχείς μήπως σου φύγει από την τσέπη, ενώ μπορεί να δεχθεί όλα τα μοντέλα από iPhone 6 μέχρι iPhone 8.

Τέλος, για να παρακολουθείς τα αποτελέσματα της διατροφής και της προπόνησής σου, η έξυπνη ζυγαριά της Xiaomi, η Mi Body Composition Scale, θα σου επιτρέψει να έχεις εικόνα όχι μόνο το βάρος σου, αλλά και για την μυϊκή σου μάζα και το ποσοστό του λίπους,  κρατώντας αναλυτικά τα στατιστικά σου στη δωρεάν εφαρμογή Mi Fit.