Activity Trackers και… καλοκαίρι για πάντα!

Περίληψη: Καλά, καλά, μη σε παίρνει από κάτω. Μπορεί ο Αύγουστος να φτάνει στο τέλος του,...

Καλά, καλά, μη σε παίρνει από κάτω. Μπορεί ο Αύγουστος να φτάνει στο τέλος του, αλλά ας είμαστε σοβαροί, στην Ελλάδα ζούμε, όπου έχουμε κατακαλόκαιρο μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου… τουλάχιστον. Έχουμε ακόμη πολλές πολλές μέρες με λιακάδα, ζέστη και πολλές ευκαιρίες για να κάνουμε μπάνια και εξορμήσεις στην εξοχή. Και βέβαια, πολλές ευκαιρίες για να αθληθούμε!

Λοιπόν, για να το κάνεις πιο σωστά και να παρακολουθείς την πρόοδο του σώματός σου, αλλά και για να μην το παρακάνεις και πάθεις και καμιά ζημιά, χρειάζεσαι ένα activity tracker!

Μη νομίζεις πως θα πρέπει να… ξεψιλιαστείς για να πάρεις ένα. Εδώ που έχει φτάσει η τεχνολογία, ένα activity tracker κοστίζει ελάχιστα παραπάνω από… τις πίτσες που θα παραγγείλεις για να δεις την Εθνική Ελλάδος και τον Γιάννη να παίζουν μπάσκετ! Για να μη σε πιάνει ντροπή, όμως, βλέποντας τους παιχταράδες μας να ιδρώνουν και να τα δίνουν όλα, ενώ εσύ καθαρίζεις μια περιποιημένη πεπερόνι-μανιτάρια-κρεμμύδι, βάλε στο χέρι σου ένα activity tracker και ξεκίνα τις αθλοπαιδιές.

Το πρώτο και άκρως οικονομικό μοντέλο είναι το Xiaomi Mi Band 3, το οποίο μπορεί να καταγράφει βήματα, θερμίδεςπαλμούς καρδιάς, ακόμη και την ποιότητα του ύπνου σου! Και μην το κοροϊδεύεις που είναι μικρό, γιατί θα φωνάξει τον μεγάλο του αδερφό.

Σε λίγο πιο μεγάλο κόστος βρίσκουμε το Samsung Galaxy Fit E, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να καταγράφει τα πάντα σε σχέση με τη φυσική σου κατάσταση, αλλά και να μένει απαρατήρητο– αν το θες. Αν δεν το θες, έχει και σε χρώματα που δε γίνεται να μην τα δεις.

Ορίστε, κορόιδεψες το μικρό Xiaomi και ήρθε ο μεγάλος του αδερφός, το Xiaomi Mi Band 4 να καθαρίσει. Λίγο πιο ακριβό αλλά με μεγαλύτερη οθόνη, έγχρωμη και αφής, μπορεί να σου δείξει και τις κλήσεις του κινητού, και να προβάλλει ειδοποιήσεις, και να παίξει μουσική. Και βέβαια να καθοδηγήσει τη γυμναστική σου, έτσι ώστε να γίνεις μεγάλος και δυνατός, όπως κι αυτό!

Δεν είναι ρολόι. Είναι κόσμημα. Είναι όμως και activity tracker. Σε μοντέρνα γραμμή αλλά με ντεκόρ άψογης αισθητικής, το Huawei Band 3 Pro σε χρυσό και με λευκό λουράκι, δεν είναι απλά ένα activity tracker, αλλά ένα έργο τέχνης για το χέρι σου. Και διαθέτει εξελιγμένους αλγόριθμους ανάλυσης κίνησης, έτσι ώστε να μην ασκείσαι στην τύχη.

Τέλος, έχουμε το Garmin Vivosmart 4, το οποίο… είναι κάτι παραπάνω απ’ όλα τα προηγούμενα. Είναι activity tracker, αλλά είναι κομψό. Είναι σκληροτράχηλο και άθραυστο, αλλά είναι και όμορφο. Είναι αυτό που χρειάζεσαι στο χέρι σου, τόσο όταν «γράφεις» το 5ο χιλιόμετρο κολύμπι στη θάλασσα, όσο και όταν «γράφεις» στο φακό της κάμερας μπαίνοντας στο Galaxy Bar του Hilton.

Για ό,τι άλλο θες για activity trackers και όχι μόνο, έλα σε ένα κατάστημα Public ή μπες στο public.gr!