International Moment of Laughter Day: Σήμερα γελάμε δυνατά!

Περίληψη: Σήμερα είναι η International Moment of Laughter Day! Το γέλιο είναι υγεία οπότε επιβάλλεται να γιορτάσεις την ημέρα γελώντας και κάνοντας τους γύρω σου να γελάσουν!

Η χαρά και η ευτυχία που νιώθουμε όταν γελάμε είναι ένα συναίσθημα που όλοι λατρεύουν (εκτός ίσως από την Angela από το The Office). Πώς θα μπορούσε να μην έχει και το γέλιο τη δική του παγκόσμια ημέρα λοιπόν; Όχι μία, αλλά πολλές και σήμερα είναι μία από αυτές. Στις 14 Απριλίου κάθε χρονιάς γιορτάζεται η International Moment of Laughter Day. Εκμεταλλεύσου την ημέρα λοιπόν και γέλασε δυνατά ή κάνε τους γύρω σου να γελάσουν. Πιστεύουμε πως όλοι χρειαζόμαστε περισσότερο γέλιο στη ζωή μας!

International Moment of Laughter Day – Ιστορία

Η ιστορία της International Moment of Laughter Day ξεκινά το 1997. Την ημέρα αυτή εμπνεύστηκε ο ψυχολόγος και συγγραφέας Izzy Gesell με σκοπό να προσκαλέσει όλο τον κόσμο να γελάσει, μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με τον Gesell, το γέλιο είναι το ίδιο σημαντικό όσο η αναπνοή και μέσα από το γέλιο μπορεί κάθε άνθρωπος να δει πιο θετικά τη ζωή του και να διώξει το άγχος που μπορεί να έχει. Η φράση «το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο» φαίνεται πως εκφράζει απόλυτα το στόχο αυτής της ημέρας.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του γέλιου

Οι ισχυρισμοί του Izzy Gesell έχουν επιστημονική βάση. Το γέλιο μπορεί να μας χαλαρώσει, ενεργοποιώντας τις αντιδράσεις του οργανισμού κατά του άγχους. Το γέλιο μπορεί επίσης να τονώσει την κυκλοφορία και να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες. Το γέλιο κάνει καλό λοιπόν, οπότε την International Moment of Laughter Day πρέπει να βρεις τρόπο να γελάσεις δυνατά!

Το γέλιο είναι πολύ χρήσιμο και στην επαγγελματική καθημερινότητά μας, όπως μας διδάσκει και η International Fun at Work Day. Ο Izzy Gesell, δημιουργός της International Moment of Laughter Day, εξειδικεύεται στο κομμάτι αυτό. Συχνά δίνει ομιλίες και παρουσιάσεις που στόχο έχουν να βοηθήσουν εργαζομένους και επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ένα πιο υγιές και παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον μέσα από το χιούμορ.

Fun facts… για γέλια

Μιας και σήμερα είναι η International Moment of Laughter Day, ψάξαμε και βρήκαμε μερικά ενδιαφέροντα fun facts για το γέλιο! Για δες:

  • Το ρεκόρ για το μεγαλύτερης διάρκειας γέλιο ανήκει στον David Scott (καμία συγγένεια με τον Michael Scott άραγε;) Ο Scott κατέχει το ρεκόρ αυτό καθώς γελούσε συνεχόμενα για 40 λεπτά!
  • Το γέλιο καίει θερμίδες! Άμα γελάσεις για 10 με 15 λεπτά θα κάψει 40 θερμίδες.
  • Το 1962, ένα χωριό στην Τανζανία υπέφερε από μία… επιδημία γέλιου! Στις 31 Ιανουαρίου 1962, στο χωριό Kashasha, τρεις μαθήτριες σε ένα σχολείο άρχισαν να γελούν ασταμάτητα! Τα συμπτώματα σύντομα μεταδόθηκαν σε χιλιάδες άτομα!
  • Η μελέτη του γέλιου λέγεται γελωτολογία!

Γιόρτασε την International Moment of Laughter Day με ένα βιβλίο!

Μόλις μιλήσαμε για την μελέτη του γέλιου, οπότε το πρώτο βιβλίο που θα σε βάλει στο κλίμα της ημέρας δεν είναι άλλο από το «Γελωτολογία». Στόχος του βιβλίου είναι να σε βοηθήσει να χρησιμοποιήσεις το γέλιο και το χιούμορ ως εργαλεία για να βελτιώσεις τη ζωή σου! Για να προσθέσεις ακόμα περισσότερο χιούμορ στη ζωή σου εμπιστέψου τους μετρ του είδους, του επαγγελματίες κωμικούς. Το «Τετράδιο κωμωδίας» του Λάμπρου Φισφή σχολιάζει εξαιρετικά εύστοχα (και αστεία) όσα συμβαίνουν γύρω μας και γίνεται έτσι ένα εγχειρίδιο κατά της μελαγχολίας.

Στόχος της ημέρας είναι μέσα από το γέλιο να βελτιώσεις τη ζωή σου, να διώξεις το άγχος και να ζήσεις πιο ευτυχισμένα. Οπότε μαζί με το γέλιο, πιστεύουμε πως ένα εργαλείο για να το πετύχεις αυτό είναι το βιβλίο των Ichiro Kishimi και Fumitake Koga «Τόλμησε να είσαι ευτυχισμένος». Εξαιρετικά επίκαιρο είναι και το βιβλίο του Δρ. Tal Ben-Shahar «Ευτυχισμένοι ό,τι κι αν συμβεί», που γράφτηκε με σκοπό να καλλιεργήσει την ελπίδα, ακόμα και όταν οι καιροί είναι δύσκολοι.

Ανήμερα της International Moment of Laughter Day λοιπόν, βγάλε στην επιφάνεια το παιδί που κρύβεις μέσα σου και γέλασε δυνατά! Το γέλιο κάνει καλό!