Αστυνομικά… αλλιώς: 4+1 audiobooks από τους μετρ του είδους

Περίληψη: Όπου κι αν πας διακοπές, ένα βιβλίο πάντα σε ακολουθεί. Φέτος ήρθε η στιγμή να πάρεις audiobooks και εννοείται πως αυτό πρέπει να είναι αστυνομικό μυθιστόρημα.

Αστυνομικά μυθιστορήματα και καλοκαίρι. Δύο πράγματα που πάνε μαζί όπως το καρπούζι και η φέτα – ναι, αυτά τα δύο πάνε τέλεια μαζί, δεν θέλουμε αντιρρήσεις. Μιας και είμαστε στην αρχή του καλοκαιριού λοιπόν, όλοι σκεφτόμαστε τις διακοπές και άρα τα βιβλία που θα πάρουμε μαζί. Στην παραλία, στο καράβι, στο αεροπλάνο, στο μπαλκόνι, σίγουρα θα έχεις πολλές ευκαιρίες να βυθιστείς στο μυστήριο ενός καλού αστυνομικού βιβλίου. Εμείς όμως σου έχουμε μία λίγο διαφορετική πρόταση για φέτος: Audiobooks! Γιατί audiobooks; Οι λόγοι είναι πολλοί και αφού μιλήσουμε γι’ αυτούς, σου προτείνουμε 5 κορυφαία audiobooks αστυνομικών μυθιστορημάτων για το καλοκαίρι σου, τα οποία πλέον είναι διαθέσιμα και μέσω του Public.gr χάρη στη συνεργασία μας με το Bookvoice.gr!

Γιατί αστυνομικά audiobooks φέτος το καλοκαίρι;

Λατρεύουμε τις ιστορίες μυστηρίου για την ικανότητά τους να μας μεταφέρουν σε έναν κόσμο εκπλήξεων, ανατροπών και αποκαλύψεων. Όσο διαβάζουμε προσπαθούμε να λύσουμε τους γρίφους που αντιμετωπίζουν οι πρωταγωνιστές και να μαντέψουμε την επόμενη κίνησή τους. Και ακριβώς επειδή θέλουμε να νιώσουμε κι εμείς κομμάτι της ιστορίας σου προτείνουμε ένα audiobook. Η αφήγηση δίνει χρώμα και ζωή στις σελίδες και σε βοηθά να βιώσεις κάθε σκηνή πιο έντονα, κάνοντας πιο συναρπαστικές τις δυνατές στιγμές ενός βιβλίου. Και κάπως έτσι θα πιάσεις τον εαυτό σου να «καταβροχθίζει» το ένα κεφάλαιο μετά το άλλο, μέχρι να φτάσεις στο τέλος του βιβλίου. Τα audiobooks έχουν την ικανότητα να σε μεταφέρουν με ακόμα πιο ρεαλιστικό τρόπο στον κόσμο ενός βιβλίου και γι’ αυτό πρέπει να τα προσθέσεις στην αναγνωστική σου λίστα οπωσδήποτε.

Αστυνομικό audiobook #1: Η Νυχτερίδα

Προφανώς ξεκινάμε από Σκανδιναβία. Οι χώρες του Ευρωπαϊκού Βορρά έχουν συνδέσει το όνομά τους με την αστυνομική λογοτεχνία και η πρώτη πρότασή μας για το καλοκαίρι σου είναι η πρώτη περιπέτεια του Χάρι Χόλε. «Η Νυχτερίδα» του Jo Nesbø θα σου συστήσει τον προβληματικό αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικό ντετέκτιβ από το Όσλο, μέσα από την αφήγηση του ηθοποιού Νίκου Κουρή. Η πρώτη του μεγάλη υπόθεση θα τον φέρει αρκετά μακριά από την βάση του καθώς θα ταξιδέψει στο Σύδνεϋ για να εξιχνιάσει το φόνο μίας εικοσιτριάχρονης Νορβηγίδας. Εκεί θα ανακαλύψει μία σειρά από φόνους που κανείς δεν έχει καταφέρει ακόμα να λύσει.

Αστυνομικό audiobook #2: Κόκκινη Μαδρίτη

Επανερχόμαστε στην Ευρώπη για να ακολουθήσουμε την έρευνα της αστυνόμου Έλενα Μπλάνκο. Η «Κόκκινη Μαδρίτη» σε πάει στην πρωτεύουσα της Ισπανίας. Αν έχεις ταξιδέψει στη Μαδρίτη, η αφήγηση της Κατερίνας Λέχου θα σου ξυπνήσει μνήμες από τις περιπλανήσεις σου στην πόλη, με το μυθιστόρημα να σε ταξιδεύει σε πολλές γειτονιές της. Η αστυνόμος πρέπει να λύσει το μυστήριο ενός φρικιαστικού φόνου με θύμα μία νεαρή τσιγγάνα που ετοιμαζόταν να παντρευτεί. Το πιο τρομακτικό όμως είναι ότι η αδερφή του θύματος είχε πεθάνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, επτά χρόνια πριν. Ο ένοχος για τον πρώτο φόνο βρίσκεται στη φυλακή, άρα ποιος είναι ο δολοφόνος αυτή τη φορά;

Αστυνομικό audiobook #3: Ο Άνθρωπος Κιμωλία

Αν ψάχνεις κάτι που θα σε κρατήσει κολλημένο με τα ακουστικά σου, τότε το αστυνομικό audiobook που θα επιλέξεις για φέτος το καλοκαίρι πρέπει να είναι το «Ο Άνθρωπος Κιμωλία», στο οποίο δανείζει τη φωνή του ο Κώστας Νικούλι. Ένα μυθιστόρημα που αν δεν ξέρεις ποιος το έχει γράψει θα νόμιζες ότι είναι του Stephen King! Πρόκειται όμως για το μυθιστορηματικό ντεμπούτο της C.J. Tudor. Εδώ η ιστορία θα σε πάει μερικές δεκαετίες πίσω, στην Αγγλία, όπου το καλοκαίρι του 1986 μερικοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Το 2016, οι αναμνήσεις που μένουν ακόμα ζωντανές είναι τα περιγράμματα από κιμωλία.

Αστυνομικό audiobook #4: Σε είδα

Από τη Βρετανία έρχεται και η επόμενη πρότασή μας, το «Σε Είδα» της Clare Mackintosh. Ένα διαφορετικό θρίλερ, με πρωταγωνίστρια μία καθημερινή γυναίκα που βρίσκεται ξαφνικά στη μέση μίας τρομακτικής περιπέτειας. Όλα ξεκινούν όταν βλέπει το πρόσωπό της σε μία αγγελία στην εφημερίδα. Πώς βρέθηκε εκεί; Από σύμπτωση ή κάτι άλλο συμβαίνει; Άσε την αγωνία του μυθιστορήματος να σε συνεπάρει, με την αφήγηση της Νικολέτας Κοτσαηλίδου.

Αστυνομικό audiobook #5: Ο Γελαστός Ρινόκερος

Αφού γυρίσαμε τον κόσμο, θα κλείσουμε τις προτάσεις μας με ελληνική αστυνομική λογοτεχνία. Το noir μυθιστόρημα «Ο Γελαστός Ρινόκερος» είναι γραμμένο από δύο συγγραφείς, κάτι σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα. Το έργο των Βαγγέλη Τσουράπα και Χρυσόστομου Καλαντζή αφηγείται ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, σε μία ιστορία που θα σε πάει στο Πήλιο, την Αθήνα, αλλά και τον Μέλανα Δρυμό. Κοινό σημείο ένα αποτρόπαιο έγκλημα, σε ένα μυθιστόρημα αντίρροπων δυνάμεων. Η αγάπη απέναντι στο μίσος, ο πλούτος κόντρα στη φτώχεια, η ζωή που παλεύει με το θάνατο.

Απόκτησε τα αγαπημένα σου audiobooks από τα Public

Στα βιβλιοπωλεία των καταστημάτων μας βρίσκεις πάντα τα αγαπημένα σου βιβλία. Τώρα όμως μπορείς να αποκτήσεις και audiobooks από τα Public, μέσα από τη συνεργασία μας με το Bookvoice.gr! Απλά αντί για «Προσθήκη στο καλάθι», κάνεις κλικ στο «Θέλω το Audiobook» στη σελίδα του βιβλίου στο Public.gr και από εκεί μπορείς να αποκτήσεις το βιβλίο που σε ενδιαφέρει σε μορφή audiobook, από τη σελίδα του Bookvoice! Με τόσα αστυνομικά ήδη διαθέσιμα με αφήγηση στα ελληνικά, φέτος το καλοκαίρι επίλεξε audiobooks για τις διακοπές σου!