Βιβλία του φανταστικού που τα παιδιά δεν θα αφήσουν από τα χέρια τους

Περίληψη: Τα παιδιά λατρεύουν τις ιστορίες φαντασίας και η λογοτεχνία του φανταστικού έχει εξαιρετικές επιλογές για όλες τις ηλικίες.

Η λογοτεχνία του φανταστικού είναι ένα από τα αγαπημένα μας είδη, μιας και μας επιτρέπει να αποδράσουμε σε μία άλλη πραγματικότητα. Γι’ αυτό και όλος ο Νοέμβριος είναι αφιερωμένος σε fantasy και sci-fi βιβλία. Κι επειδή η αγάπη για το διάβασμα δε γνωρίζει ηλικία, τα βιβλία φαντασίας είναι μία τέλεια επιλογή για τους μικρούς αναγνώστες της ζωής σου!

Σκέψου απλώς πως δεν υπάρχει παιδί που δεν θα ήθελε να πάει σχολείο στο Hogwarts, να μάθει να πετά με μαγικές σκούπες και να κάνει ξόρκια με το μαγικό του ραβδί. Η μαγεία είναι απούσα από την πραγματικότητά μας, όχι όμως και από τα βιβλία του Χάρι Πότερ, που θα ταξιδέψουν τα παιδιά σε έναν κόσμο γεμάτο περιπέτειες, μυθικά πλάσματα και μαγεία, καλή και κακή. Με το που τα παιδιά διαβάσουν το πρώτο βιβλίο της σειράς, είμαστε σίγουροι πως θα περιμένουν πως και πως το γράμμα τους από το Hogwarts στα 11α γενέθλιά τους!

Τα παιδιά μπορούν ακόμα και να πετάξουν στην πλάτη εντός δράκου, όπως ο Έραγκον. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανακαλύψουν τυχαία ένα αυγό δράκου! Εντάξει, αδύνατο να γίνει αυτό, αλλά μπορούν τουλάχιστον να διαβάσουν και να ταξιδέψουν μέσα από τις σελίδες σε έναν κόσμο που οι δράκοι υπάρχουν και οι καβαλάρηδές τους κρατούν τη μοίρα μίας ολόκληρης αυτοκρατορίας στα χέρια τους. Για ένα πολύ μακρινό ταξίδι ξεκινά και η Λύρα, με συνοδοιπόρους τα παιδιά που θα διαβάσουν το βιβλίο «Το αστέρι του βορρά». Σε αυτό, ο κόσμος μοιάζει πολύ με τον δικό μας, με κάποιες σημαντικές διαφορές. Μία από τις πιο πρωτότυπες είναι πως υπάρχουν πολικές αρκούδες με πανοπλία που μιλούν σαν άνθρωποι!

Οι μαγικοί κόσμοι δεν τελειώνουν ποτέ. Το Νέβερμορ είναι μία μυστική, μαγική πόλη στην οποία θα αποδράσει η Μόριγκαν Κρόου. Αν τα παιδιά την ακολουθήσουν στην περιπέτειά της θα μάθουν αν τελικά κατάφερε να ξεφύγει από την κατάρα που την κυνηγούσε μία ζωή κι αν έγινε μέλος της Αδελφότητας Γούντερ. Οι δοκιμασίες της Μόριγκαν Κρόου είναι μία φρέσκια προοπτική στον κόσμο της μαγείας και του φανταστικού και είναι ιδανική για την επόμενη γενιά αναγνωστών.

Η λογοτεχνία του φανατικού εκπροσωπείται φαντασιακά και από Έλληνες συγγραφείς! Η μαγεία μπορεί να συμβαίνει ακόμα και στη διπλανή πόρτα όπως μας αποδεικνύουν οι μάγισσες που δεν πιστεύουν στα δάκρυα! Παρέα με τη Ρεγγίνα, τη Ρόζα και τη Νόρα, τα παιδιά θα νιώσουν ακόμα πιο κοντά την ιστορία του βιβλίου, μιας και οι περιπέτειες των μικρών μαγισσών συμβαίνουν στη σύγχρονη Ελλάδα. Από την παιδική λογοτεχνία του φανταστικού δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα ταξίδια στο χρόνο. Για τα παιδιά που έχουν λατρέψει από μικρή ηλικία τη sci-fi λογοτεχνία, ο Θωμάς Q.Bit είναι ένας χαρακτήρας που θέλουν σίγουρα να γνωρίσουν.

Τα βιβλία φαντασίας μεταφέρουν τα παιδιά σε νέους, συναρπαστικούς κόσμους, εμπλουτίζουν και ζωντανεύουν τη φαντασία τους και είναι ένα τέλειο δώρο για κάθε ηλικία. Αυτό το Νοέμβριο λοιπόν, που είναι αφιερωμένος στη λογοτεχνία του φανταστικού, χάρισε βιβλία fantasy και sci-fi στους μικρούς σου φίλους.