Διαγωνισμός: Ο «Δανεικός Χρόνος» της Κ. Πλουμιδάκη γίνεται δικός σου

Περίληψη: Στο ημιαυτοβιογραφικο μυθιστόρημα, η Κατερίνα Πλουμιδάκη αναζητά το νοήμα και την ουσία της ζωής, στοχαζόμενη το δικό της «δανεικό χρόνο».

Υπάρχουν βιβλία που διδάσκουν, βιβλία που ψυχαγωγούν και βιβλία που διασκεδάζουν. Υπάρχουν όμως και βιβλία τα οποία στην πραγματικότητα είναι αυτό που λέμε κατάθεση ψυχής. Σκέψεις, εμπειρίες, βιώματα, τραύματα, όλα αποτυπωμένα σε μερικές σελίδες χαρτί. Κάθαρση και εξιλέωση για τον δημιουργό τους. Μία τέτοια περίπτωση μυθιστοριογράφου είναι η Κατερίνα Πλουμιδάκη. Η επιτυχημένη συγγραφέας των βιβλίων «Πάλι χώρισα» και «Άντρες έχουμε… γυναίκες ψάχνουμε» αναζητά το δικό της νόημα στη ζωή με το βιβλίο «Δανεικός Χρόνος». Στο βιβλίο, η Κατερίνα Πλουμιδάκη αναφέρεται στο δικό της «δανεικό» χρόνο, όσο καιρό βρισκόταν αντιμέτωπη με μια σπάνια ασθένεια. Μια ασθένεια η οποία λίγο έλειψε να της στοιχίσει την ίδια της τη ζωή.

«Δανεικός Χρόνος»: Όταν η δίψα για ζωή ξεπερνά κάθε εμπόδιο

«Όλοι ζούμε με δανεικό χρόνο και περπατάμε με νοικιασμένα παπούτσια. Αν αυτά ξεθωριάσουν, δεν πειράζει. Γιατί θα έχουμε αγαπήσει, θα έχουμε αγαπηθεί, θα έχουμε γελάσει και θα έχουμε συγχωρέσει και συγχωρεθεί». Αν μπορούσαμε να συνοψίσουμε σε λίγες μόνο λέξεις το συγκινητικό «Δανεικό Χρόνο», αυτές θα ήταν «ένα κάλεσμα για να απολαύσουμε τη ζωή». Να αγκαλιάσουμε τη ζωή με τις χαρές και τις λύπες, τις επιτυχίες και τις απογοητεύσεις, τα πάνω και τα κάτω της. Να δεχθούμε όσα καλά και κακά επιφυλάσσει το μοναδικό αυτό ταξίδι για τον κάθε έναν από εμάς. Άλλοτε με ενθουσιασμό και άλλοτε στωικά.

Όπως και τα άλλα έργα της Κατερίνας Πλουμιδάκη, έτσι και ο «Δανεικός Χρόνος» είναι μια λογοτεχνική εξομολόγηση, βγαλμένη μέσα από τη ζωή και τις εμπειρίες της. Τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε η Κατερίνα Πλουμιδάκη, στάθηκαν αφορμή για να γράψει ένα βιβλίο με αποδέκτη κάθε άνθρωπο εκεί έξω, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και background. Ένα συγκινητικό όσο και ελπιδοφόρο έργο που μιλά για την αξία του να μαχόμαστε κόντρα σε κάθε εμπόδιο και δυσκολία. Ακόμα περισσότερο όταν όλα μοιάζουν να σκοτεινιάζουν και ο χρόνος φαντάζει απλά δανεικός.

daneikos-xronos-01

Κατερίνα Πλουμιδάκη: Μία πραγματική μαχήτρια της ζωής

Δημοσιογράφος, παρουσιάστρια, ηθοποιός, και ειδικός σε θέματα δημοσίων σχέσεων, η Κατερίνα Πλουμιδάκη είναι μια από τις πιο ταλαντούχες Ελληνίδες συγγραφείς που ξεχώρισαν με το έργο τους την προηγούμενη δεκαετία. Εδώ και αρκετά χρόνια εργάζεται στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης αλλά και στην αγγλόφωνη έκδοσή του, The National Herald. Μέχρι στιγμής έχει γράψει πέντε βιογραφίες επιτυχημένων Ελλήνων του εξωτερικού, καθώς και τρία μυθιστορήματα που έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία. Πάνω απ’ όλα όμως, η Κατερίνα Πλουμιδάκη είναι μια πραγματική μαχήτρια της ζωής.

Μετά από δύο σοβαρά προβλήματα υγείας η ζωή της έμελλε να αλλάξει ολοκληρωτικά. Αφού έδωσε με επιτυχία έναν τεράστιο προσωπικό αγώνα, η συγγραφέας του «Δανεικού Χρόνου» κατόρθωσε όχι μόνο να βγει δυνατότερη, αλλά και να βοηθήσει εκατοντάδες αναγνώστες, δίνοντας κουράγιο μέσα από τη δική της δύναμη ψυχής. Όπως έχει πει η ίδια στο παρελθόν, μέσα από τα βιβλία της θέλει να περάσει ενθαρρυντικά μηνύματα, δίνοντας μια θετικότερη νότα στην καθημερινότητά των άλλων ανθρώπων. Άλλωστε για την ίδια, «για να γιάνει το σώμα, πρέπει να είναι καλά η ψυχή».

Διαγωνισμός: «Δανεικός Χρόνος» της Κατερίνας Πλουμιδάκη

Η συνταρακτική ιστορία της Κατερίνας Πλουμιδάκη αξίζει και με το παραπάνω μια θέση στο ράφι σου. Γι’ αυτό και τα Public, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Λιβάνη, δωρίζουν τρία (3) αντίτυπα του βιβλίου «Δανεικός Χρόνος» σε τρεις (3τυχερούς αναγνώστες. Για να κάνεις δικό σου το τελευταίο βιβλίο της Κατερίνας Πλουμιδάκη, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην ειδική φόρμα συμμετοχής και λάβε μέρος στο διαγωνισμό έως τις 6 Ιουνίου. Πολλαπλές συμμετοχές δε θα λαμβάνονται υπόψη. Για ακόμα περισσότερες προτάσεις βιβλίων, μείνε συντονισμένος στο Public Blog!

Καλή επιτυχία και καλή ανάγνωση!