Books of change: 7 βιβλία για να κάνεις φέτος την αλλαγή!

Περίληψη: Ήρθε η ώρα να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Ανακάλυψε 7 best seller βιβλία για να κάνεις αυτή τη χρονιά πραγματικά μοναδική!

«Ο μόνος τρόπος για να ξεκινήσεις κάτι, είναι να σταματήσεις να μιλάς και να αρχίσεις να πράττεις», είπε κάποτε ο Walt Disney. Πόσο εύκολο είναι όμως αυτό όταν τα πράγματα δείχνουν αδύνατον να αλλάξουν; Όταν το βάρος της ευθύνης φαντάζει τεράστιο; Και εδώ το βιβλίο μπορεί να λειτουργήσει λυτρωτικά, χαρίζοντάς μας τη δύναμη και το θάρρος να κάνουμε μια φρέσκια αρχή, ώστε να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο. Δεν υπάρχει άλλωστε τίποτα καλύτερο από ένα βιβλίο που σου ανεβάζει την αυτοπεποίθηση και σε κάνει να πιστεύεις στον εαυτό σου. Ο Ιανουάριος στα Public είναι αφιερωμένος σε βιβλία και ιδέες που έχουν αυτή τη δύναμη. Γι' αυτό και εμείς ψάξαμε και σου προτείνουμε 7 βιβλία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις τους στόχους πραγματικότητα. Όποιοι και αν είναι αυτοί!

Βοοk of change #1: «Ένα τίποτα μπορεί να αλλάξει τα πάντα» - James Clear

Τι κοινό έχουν οι μεγάλοι αθλητές, οι βραβευμένοι καλλιτέχνες και τα κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων; Όπως δείχνει ο James Clear στο βιβλίο του «Ένα τίποτα μπορεί να αλλάξει τα πάντα», η επιτυχία τους οφείλεται πρώτα απ' όλα στη δύναμη της συνήθειας. Η προσήλωση στο στόχο και η νοοτροπία «ένα βήμα τη φορά» είναι σύμφωνα με τον βραβευμένο συγγραφέα το μυστικό για την κατάκτηση της κορυφής. Είτε αυτή αφορά την επαγγελματική καταξίωση, είτε τη βελτίωση της καθημερινής ζωής, η διαμόρφωση ωφέλιμων συνηθειών και η επιμονή είναι τα στοιχεία που φέρνουν τα μέγιστα αποτελέσματα και ανοίγουν το δρόμο προς την επιτυχία.

books-of-change-02

Βοοk of change #2: «Όλα είναι σκέψεις» - Ελευθέριος Ελευθεριάδης

Ένας παράγοντας που στέκεται συχνά εμπόδιο στην αλλαγή είναι το άγχος. Άγχος για το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον. Τί είναι όμως πραγματικά το άγχος; Φέρνοντας μαζί την ψυχολογία με τη θεολογία, στο «Όλα είναι σκέψεις» ο Ελευθέριος Ελευθεριάδης μας καλεί να κατανοήσουμε την πραγματική φύση αυτού του άσπονδου «εχθρού», μέσα από ένα συγγραφικό ταξίδι αυτογνωσίας. Με λογοτεχνική εκφραστικότητα και γνήσιο χιούμορ, ο διακεκριμένος ψυχολόγος μας δείχνει πώς να ελευθερωθούμε από τα αόρατα «δεσμά» του άγχους, ξεπερνώντας τα «παιχνίδια» που παίζει ο ανθρώπινος νους.

Βοοk of change #3: «Σκέψου και πλούτισε» - Napoleon Hill

Εκτός των άλλων, η προσωπική εξέλιξη περνά και μέσα από τα οικονομικά. Εδώ και σχεδόν ένα αιώνα, το βιβλίο «Σκέψου και πλούτισε» του Napoleon Hill, έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βάλουν σε τάξη όχι μόνο στα οικονομικά τους αλλά και να οργανώσουν τη ζωή τους προς το καλύτερο. Για τον συγγραφέα, το μεγαλύτερο asset κάθε ανθρώπου αποτελεί το μυαλό του. Από εκεί ξεκινά κάθε ταξίδι αυτοπραγμάτωσης και επιτυχίας, όσο πελώριες και αν φαίνονται αρχικά οι δυσκολίες.

Βοοk of change #4: «Green Κούκμπουκ» - Madame Ginger

Στις γιορτές όλοι λίγο πολύ το παρακάναμε με το φαγητό, τώρα όμως ήρθε η ώρα να μπούμε σε πρόγραμμα! Άλλωστε ξέρεις πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή στη σωματική αλλά και πνευματική ευεξία. Δε χρειάζεται όμως να στραφείς σε στερητικές δίαιτες, ούτε να πεις αντίο στην απόλαυση του φαγητού. Στο «Green Κούκμπουκ» η Madame Ginger μοιράζεται πάνω από 120 απολαυστικές vegan συνταγές και μιλάει για τα οφέλη μιας διατροφής χωρίς κρέας. Αν ψάχνεις λοιπόν έναν οδηγό για να φροντίσεις το σώμα σου και ταυτόχρονα το περιβάλλον, το «Green Κούκμπουκ» είναι ειδικά για σένα! 

Βοοk of change #5: «Ζήσε σαν καλλιτέχνης» - Austin Kleon

Τι σκέφτεσαι όταν ακούς τι λέξη «ρουτίνα»; Πιθανότατα κάτι τετριμμένο, βαρετό ίσως και κουραστικό. Δεν είναι απαραίτητα έτσι όμως. O Austin Kleon μετά την τεράστια επιτυχία του «Κλέψε σαν καλλιτέχνης» και «Πούλα σαν καλλιτέχνης» επιστρέφει με ένα βιβλίο αφιερωμένο στην παρεξηγημένη έννοια της ρουτίνας. Στο βιβλίο «Ζήσε σαν καλλιτέχνης», ο συγγραφέας παρουσιάζει δέκα τρόπους για να ζούμε ως καλλιτέχνες. Γεμάτοι δημιουργικότητα και φαντασία, βρίσκοντας το νόημα της ζωής στην κάθε μας μέρα!

books-of-change-01

Βοοk of change #6: «Lonely Planet's Best in Travel 2022»

Δεν υπάρχει κάτι πιο αναζωογονητικό από τα ταξίδια στις χώρες του κόσμου. Γνωρίζεις νέες κουλτούρες, περιηγείσαι σε μαγευτικά τοπία, συναντάς καινούριους ανθρώπους, μαθαίνεις για τον πολιτισμό και την ιστορία κάθε λαού. Συναρπαστικές εμπειρίες ζωής με λίγα λόγια. Το «Lonely Planet's Best in Travel 2022» είναι ο απόλυτος ταξιδιωτικός οδηγός για να οργανώσεις το επόμενό σου trip. Στο βιβλίο θα ανακαλύψεις όλους τους hot προορισμούς που έπαιξαν δυνατά την περσινή χρονιά αλλά και προτάσεις για τα μέρη που αξίζει να επισκεφθείς οποιαδήποτε εποχή του χρόνου!

Βοοk of change #7: «O ανήφορος» - Νίκος Καζαντζάκης

Τελευταία μας πρόταση για να κάνεις πραγματικότητα την αλλαγή που ονειρεύεσαι είναι το βιβλίο «Ο ανήφορος». Το μέχρι πρότινος ανέκδοτο διήγημα του Νίκου Καζαντζάκη είναι μια στοχαστική σπουδή πάνω στο ανηφορικό δρόμο που τραβάει κάθε άνθρωπος. Το δύσβατο δρόμο που επιλέγει, για να σταθεί περήφανα όρθιος απέναντι στα ιδανικά και τις αξίες του. Λίγες φωνές στην ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία κινητοποιούν και παροτρύνουν με τη θέρμη του Καζαντζάκη, και «Ο ανήφορος» είναι ακόμα μια απόδειξη για το αδάμαστο πνεύμα του Κρητικού πεζογράφου.

Οι επιλογές, όπως βλέπεις, πολλές και σίγουρα η λίστα μας έχει κάτι και για το δικό σου γούστο. Καλωσόρισε λοιπόν το 2023 με το δικό σου book of change και γίνε ο ίδιος η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο!

Καλή ανάγνωση!