Σχολείο στο σπίτι: Το διάβασμα συνεχίζεται με τους πιο πολύτιμους «βοηθούς»

Περίληψη: Τα περισσότερα παιδιά διαβάζουν από το σπίτι, συνεχίζουν την προσπάθειά τους με μεγαλύτερο σύμμαχο την τεχνολογία και τα βιβλία. Πάμε να τους χαρίσουμε τους καλύτερους «βοηθούς»!

Τα σχολεία έκλεισαν εδώ και καιρό αλλά το διάβασμα στο σπίτι συνεχίζεται με σύμμαχο την τεχνολογία και ρυθμούς κανονικούς. Για να βοηθήσουμε τα παιδιά να μη χάσουν τις συνήθειές τους. στο κομμάτι της μελέτης, τηρούμε ένα καθημερινό σχολικό πρόγραμμα: Προσπαθούμε να το εντάξουμε στις πρωινές ώρες, που είναι πιο παραγωγικές και αποτελεσματικές. Πάμε, λοιπόν, να δούμε με ποια βιβλία θα απασχοληθούν δημιουργικά και θα μάθουν (σχεδόν) παίζοντας!

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας μπορούν να αρχίσουν να μαθαίνουν από 3 ετών κάποια βασικά πράγματα, όπως τα χρώματα ή τα σχήματα. Με το βιβλίο «Είμαι 3 και μπορώ» θα μάθουν ακόμα περισσότερα, όπως τους πρώτους τους αριθμούς ή τα ζώα. Από μικρή ηλικία τα παιδιά μπορούν να εξοικειωθούν και με το αγγλικό αλφάβητο, με το βιβλίο «An Alphabet». Για την εξάσκηση του διαβάσματος ακολουθήστε τις περιπέτειες του Ζαχαρία, του λύκου που θέλει να κάνει το γύρο του κόσμου.

Για παιδιά λίγο μεγαλύτερης ηλικίας, που θα ξεκινήσουν σύντομα το Δημοτικό, χρειάζεσαι βιβλία που να ανταποκρίνονται σε αυτό το επίπεδο. Σε αυτές τις ηλικίες τα παιδιά μαθαίνουν τα γράμματα, οπότε να η ευκαιρία να γίνουν... ξεφτέρια στο αλφάβητο. Ένα ακόμα βασικό μάθημα είναι η αριθμητική και οι πράξεις με αριθμούς. Βοήθησε τα παιδιά να μάθουν πρόσθεση και αφαίρεση με απίθανες δραστηριότητες. Η μάθηση γίνεται ακόμα πιο εύκολη αν περιλαμβάνει δραστηριότητες και το βιβλίο «Ένωσε τις τελείες» έχει μπόλικες από αυτές.

Οι δημιουργικές δραστηριότητες είναι πολύ σημαντικές για τη μαθησιακή ανάπτυξη κάθε παιδιού, οπότε είναι καιρός και για καλλιτεχνικά βιβλία. Ο «Πινέλος το ποντικάκι» απευθύνεται σε παιδιά 3 έως 6 ετών και τα ενθαρρύνει να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν. Μετά τα σχέδια έρχεται η ώρα για τα χρώματα. Οι «Γοργόνες στο βυθό» περιμένουν το παιδί σου να τις ζωγραφίσει ενώ οι «Τερατο-ζωγραφιές και παιχνίδια» συνδυάζουν χειροτεχνίες με παιχνίδι.

Κρατήστε τα παιδιά δραστήρια όσο μένουν στο σπίτι! Βρείτε όλα τα παιδικά βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων στο public.gr και κάντε πιο ενδιαφέρουσα και... εκπαιδευτική τη νέα τους καθημερινότητα!