Διαγωνισμός: Έρωτας & όνειρα στην «Τριλογία του καλοκαιριού» της Jenny Han

Περίληψη: Στην «Τριλογία του καλοκαιριού» της Jenny Han ο έρωτας, η αγάπη και η φιλία γίνονται ένα, χτίζοντας έναν ονειρικό κόσμο που όλα μπορούν να συμβούν!

Οι καλοκαιρινές διακοπές ξεκινούν και, εκτός όλων των άλλων, μας ωθούν να χαλαρώσουμε και να ταξιδέψουμε διαβάζοντας. Ανάμεσα στα βιβλία που θα σου κάνουν παρέα στο νησί, έχουν θέση, φυσικά, και τα ρομαντικά μυθιστορήματα. Ιστορίες για ανεκπλήρωτους ή απαγορευμένους έρωτες που συναρπάζουν, συγκινούν και αψηφούν στερεότυπα, υμνώντας το πιο ευγενές συναίσθημα. Από τους σύγχρονους συγγραφείς ρομαντικής λογοτεχνίας, το όνομα της Jenny Han θα σου είναι σίγουρα γνωστό. «Η τριλογία του καλοκαιριού» ξεχειλίζει από summer vibes και νοσταλγική διάθεση, οπότε αν σε γοητεύει η μαγεία της πιο ερωτικής εποχής του χρόνου, συνέχιζε να διαβάζεις για να δεις πώς θα γίνει δική σου.

«Η τριλογία του καλοκαιριού»: Μια σαγηνευτική ιστορία ενηλικίωσης γεμάτη καλοκαίρι 

«Η τριλογία του καλοκαιριού» αποτελεί ένα παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο με εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Σε μια από τις πιο απολαυστικές coming-of-age σειρές βιβλίων των τελευταίων ετών, οι εφηβικοί έρωτες, τα κρυμμένα πάθη, και οι σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στους χαρακτήρες εναλλάσσονται με αμείωτη ένταση. Τα τρία βιβλία που απαρτίζουν την τριλογία της Jenny Han («Το καλοκαίρι που ξύπνησα όμορφη», «Χωρίς εσένα δεν υπάρχει καλοκαίρι» και «Θα έχουμε πάντα το δικό μας καλοκαίρι») ακολουθούν της περιπέτειες της έφηβης Belly. Σύντροφοι στο ταξίδι της προς την ενηλικίωση, ο Conrad και ο αδερφός του Jeremiah.

h-trilogia-tou-kalokairiou-jenny-han-02

Οι τρεις ήρωες περνούν μαζί τις διακοπές τους στο «σπίτι του καλοκαιριού» δίπλα στη θάλασσα. Σύντομα όμως στο προσκήνιο θα έρθουν φλογερά συναισθήματα, κρυφά μυστικά και οι σχέσεις των ηρώων θα φτάσουν στα άκρα, με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους. «Η τριλογία του καλοκαιριού» συνδυάζει έξοχα το ερωτικό ειδύλλιο και το οικογενειακό δράμα με μια δυνατή ιστορία ενηλικίωσης. Όσο η ιστορία προχωρά, ο μαγικός κόσμος των καλοκαιρινών διακοπών έρχεται σε σύγκρουση με την πραγματικότητα. Η Belly, υπό το βάρος της ενηλικίωσης, θα βρεθεί αντιμέτωπη με σχέσεις σύνθετες και εύθραυστες αλλά και με την άγνωστη αλήθεια που κρύβει η ίδια μέσα της.

«Η τριλογία του καλοκαιριού» έγινε παγκόσμιο best seller, φτάνοντας στις πρώτες θέσεις της λίστας με τα best sellers των New York Times. Σήμερα, η Jenny Han θεωρείται μία από τις σημαντικότερες φωνές όχι μόνο του ρομαντικού μυθιστορήματος αλλά και της σύγχρονης εφηβικής λογοτεχνίας.

«Το καλοκαίρι που ξύπνησα όμορφη»: Η τριλογία της Jenny Han στο Amazon Prime

Πριν λίγες μέρες έκανε πρεμιέρα ο πολυαναμενόμενος δεύτερος κύκλος της σειράς «Το καλοκαίρι που ξύπνησα όμορφη». Η τηλεοπτική μεταφορά της τριλογίας της Jenny Han, σημείωσε από την πρώτη σεζόν τεράστια επιτυχία. Αν και το θέμα της ενηλικίωσης έχει παιχτεί άπειρες φορές σε κινηματογράφο και τηλεόραση, στη σειρά του Amazon Prime αυτό που αρχικά ξεχωρίζει είναι η ατμόσφαιρα. Ειδυλλιακά τοπία, μαγευτικά γαλαζοπράσινα νερά και ένα υπέροχο soundtrack πλαισιώνουν τις τρυφερές περιπέτειες της δεκαπεντάχρονης Belly και των φίλων της, στη μαγευτική παραλία που περνούν τις διακοπές του καλοκαιριού. Όπως και στα βιβλία της Jenny Han, οι τρεις ήρωες βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα ιδιαίτερο romance story, τη στιγμή που προσπαθούν να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και να βρουν την ισορροπία ανάμεσα στα «θέλω» και τα «πρέπει». 

Video Duration
2:53

Η δεύτερη σεζόν της σειράς συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο πρώτος κύκλος, και μέχρι τώρα τα σχόλια στο διαδίκτυο είναι κάτι παραπάνω από ενθουσιώδη. Στη σειρά συμμετέχει ως εκτελεστική παραγωγός και η ίδια η Jenny Han, η οποία λίγο μετά την κυκλοφορία του πρώτου επεισοδίου, είδε τα βιβλία της τριλογίας να εκτοξεύονται στην κορυφή της λίστας με τα best seller της Amazon, 14 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου. «Το καλοκαίρι που ξύπνησα όμορφη» έχει σημειώσει τεράστιο αντίκτυπο και στα social. Αρκεί μόνο να πούμε πως το hashtag #TheSummerITurnedPretty έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,5 δισ. views στο TikTok.

Διαγωνισμός: «Η τριλογία του καλοκαιριού» της Jenny Han

Οι ρομαντικές ιστορίες της Jenny Han αποπνέουν καλοκαίρι και τώρα μπορείς να γίνεις ο τυχερός που θα τις απολαύσει διαβάζοντας πλάι στο κύμα. Τα Public και οι εκδόσεις Πατάκη δωρίζουν ένα (1) αντίτυπο ολόκληρης της «Τριλογίας του καλοκαιριού» σε ένα (1) τυχερό αναγνώστη. Για να κάνεις δικά σου τα βιβλία «Το καλοκαίρι που ξύπνησα όμορφη», «Χωρίς εσένα δεν υπάρχει καλοκαίρι» και «Θα έχουμε πάντα το δικό μας καλοκαίρι», συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην ειδική φόρμα συμμετοχής και λάβε μέρος στο διαγωνισμό έως και την 1η Αυγούστου. Εδώ θα δεις αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού. Για ακόμα περισσότερες προτάσεις βιβλίων που θα σε συντροφεύσουν το φετινό καλοκαίρι, μείνε συντονισμένος στο Public Blog!

Καλή επιτυχία!