Βιβλία για τη μαμά: ένα ξεχωριστό δώρο για τη γιορτή της μητέρας!

Περίληψη: Η γιορτή της μητέρας βρίσκεται κοντά. Καιρός για ένα δώρο, άρα καιρός για ένα βιβλίο! Βρες τα καλύτερα βιβλία για τη μαμά!

Μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη μέρα, αυτή που γιορτάζουμε την Γιορτή της Μητέρας πλησιάζει και είναι η κατάλληλη ευκαιρία να της κάνεις ένα δώρο! Πιο συγκεκριμένα, η εορτή προς τιμήν της μητέρας και της μητρότητας, στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του Μάη. Φέτος λοιπόν, αυτή η μέρα είναι η Κυριακή 8 Μάϊου. Αυτήν την ιστορική ημέρα είθισται να κάνουμε δώρο στις μανούλες λουλούδια και μία κάρτα. Φέτος σου προτείνουμε να της πάρεις ένα ξεχωριστό βιβλίο το οποίο θα της προσελκύσει το ενδιαφέρον. Για αυτό και παρακάτω σου ετοιμάσαμε τις 6+1 προτάσεις βιβλίων για τη μαμά.

1η Πρόταση βιβλίου για τη μαμά

Ξεκινάμε τις προτάσεις με ένα βιβλίο που σχεδόν κάθε γυναίκα θα ήθελε να έχει στη βιβλιοθήκη της. Πρόκειται για το βιβλίο με τίτλο «Τα μικρά βιβλία της μόδας – Chanel» των εκδόσεων Ψυχογιός. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει ακούσει το όνομα Chanel ή, για παράδειγμα, τον όρο little black dress. Η Κοκό Σανέλ ήταν μία γυναίκα που άφησε ιστορία στο χώρο της μόδας αλλά και ως προς τη θέση της γυναίκας. Έχοντας ως βάση της την αντρική γκαρνταρόμπα, ανέδειξε τη θηλυκή δύναμη, παρέχοντας έναν δημοκρατικό κώδικα ενδυμασίας. Το βιβλίο αυτό, λοιπόν, αναλύει την ζωή και το έργο της επαναστατικής σχεδιάστριας, η οποία επαναπροσδιόρισε το χώρο της μόδας.

2η Πρόταση Βιβλίου για τη μαμά

Ένα ακόμη βιβλίο για τη μαμά το οποίο θα προσελκύσει το ενδιαφέρον της, είναι το «Κατά Ιωάννη» του γνωστού συγγραφέα Σπύρου Πετρουλάκη, από τις εκδόσεις Μίνωας. Αυτό το βιβλίο είναι το ένατο μυθιστόρημα του επιτυχημένου συγγραφέα και η ιστορία διαδραματίζεται στα Χανιά, ο οποίος μας μεταφέρει από το 1900 στο σήμερα, καθώς ξετυλίγεται μία απρόσμενη αποκάλυψη. Όλα ξεκινούν από μία αγιογραφία και έναν αιώνα μετά θα βγουν στο φως καλά κρυμμένα μυστικά.

3η Πρόταση Βιβλίου για τη μαμά

Μία πολύ όμορφη ιδέα για δώρο για τη γιορτή της μητέρας, είναι και το βιβλίο με τίτλο «Story Of My Home: The Art of Home». Αυτό είναι ένα βιβλίο γεμάτο συμβουλές και tips για το πως θα αναδειχθεί ο εσωτερικός χώρος του σπιτιού. Κάθε κεφάλαιο είναι αφιερωμένο σε κάθε δωμάτιο παρέχοντας όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να δημιουργηθεί ένα υπέροχο σπίτι.

4η Πρόταση βιβλίου για τη μαμά

Επόμενη ενδιαφέρουσα πρόταση για δώρο-βιβλίο για τη μαμά είναι το «Bittersweet» της best seller συγγραφέως Sousan Cain. Σε αυτό το βιβλίο βλέπουμε τη δύναμη της έννοιας "γλυκόπικρο", της προοπτικής δηλαδή που εκτιμά τις εμπειρίες της απώλειας και του πόνου, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν στην εξέλιξη και την ομορφιά. Η κατανόηση της έννοιας «γλυκόπικρο» μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε, τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούμε και τον τρόπο με τον οποίο αγαπάμε.

5η Πρόταση βιβλίου για τη μαμά

Αν είσαι γιος ή κόρη, τότε το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στη μητέρα σου είναι το βιβλίο με τίτλο «Μια μέρα». Είναι ένα βιβλίο που περιλαμβάνει ό,τι εύχεται και ελπίζει μία μητέρα για το παιδί της για ολόκληρη τη ζωή του. Είναι ένα βιβλίο που υμνεί την ιδιαίτερη σχέση και το δέσιμο της μητέρας με το παιδί της.

6η Πρόταση βιβλίου για τη μαμά

Ένα βιβλίο που αποτελεί έμπνευση για κάθε γυναίκα είναι και το «Μανιφέστο» της Bernardine Evaristo. Αυτό το βιβλίο μιλά για τον ρατσισμό που έζησε από την πρώιμη ηλικία της αλλά και τις δυσκολίες που βίωσε καθώς μεγάλωνε, σχετικά με το φύλο, τη σεξουαλικότητα, την κοινωνική τάξη, τη διαφορετικότητα.

7η Πρόταση βιβλίου για τη μαμά

Τέλος, μία πρόταση που θα ωφελήσει όλες τις πρόσφατες μανούλες είναι το «60 Δραστηριότητες Μοντεσσόρι για το μωρό μου». Πρόκειται για ένα βιβλίο για τη μαμά το οποίο ακολουθεί την παιδαγωγική της Μαρίας Μοντεσσόρι για τα πολύ μικρά παιδιά, από τη γέννηση έως την ηλικία των 15 μηνών, δίνει ιδέες και προτείνει δραστηριότητες ως προς την προετοιμασία του δωματίου του νεογέννητου και τα κατάλληλα υλικά για κάθε φάση της εξέλιξης των αισθήσεών του.