«Ο Σκάνταρ και ο κλέφτης του μονόκερου»: Η νέα σειρά εφηβικής λογοτεχνίας είναι εδώ

Περίληψη: «Ο Σκάνταρ και ο κλέφτης του μονόκερου», κυκλοφορεί σήμερα ταυτόχρονα με 35 χώρες! Μάθε τα πάντα για το πολυαναμενόμενο έπος της νέας σειράς εφηβικής λογοτεχνίας!

Annabel F. Steadman. Ένα όνομα που οι φίλοι της εφηβικής λογοτεχνίας θα ακούσουν σίγουρα αρκετές φορές τα επόμενα χρόνια. Το μυθιστορηματικό ντεμπούτο της Βρετανίδας συγγραφέως υπόσχεται μοναδικές συγκινήσεις για μικρούς και μεγάλους, μεταφέροντας τον αναγνώστη σε έναν φανταστικό κόσμο γεμάτο με αντισυμβατικούς ήρωες, ουράνιες μάχες, και άγριους μονόκερους. Η νέα επική σειρά περιπέτειας είναι ήδη ένα εκδοτικό φαινόμενο. Έσπασε κάθε ρεκόρ πώλησης δικαιωμάτων ενώ η Sony Pictures σχεδιάζει να φέρει τον κόσμο της Annabel F. Steadman στη μεγάλη οθόνη. «Ο Σκάνταρ και ο κλέφτης του μονόκερου» κυκλοφορεί στην Ελλάδα, σήμερα Πέμπτη (28/4), σε μια απολαυστική έκδοση από τις Εκδόσεις Ίκαρος, ταυτόχρονα με άλλες 35 χώρες!

«Ο Σκάνταρ και ο κλέφτης του μονόκερου» – Μονόκεροι όπως δεν τους έχεις ξαναδεί

Στο βιβλίο της Annabel F. Steadman, βλέπουμε τις συναρπαστικές περιπέτειες του Σκάνταρ Σμιθ σε έναν κόσμο όπου κυριαρχούν η σκοτεινή μαγεία, οι αρχέγονες δυνάμεις και τα επτασφράγιστα μυστικά. Ο δεκατριάχρονος πρωταγωνιστής ετοιμάζεται για τις «Εξετάσεις Εκκόλαψης» ώστε να γίνει αναβάτης μονόκερου, ένας από τους εκλεκτούς που συμμετέχουν στους μαγικούς αγώνες του Κυπέλλου του Χάους, και να κερδίσει τεράστια δόξα. Στον κόσμο του Σκάνταρ, οι μονόκεροι δεν είναι τα πανέμορφα, αιθέρια πλάσματα που έχουμε συνηθίσει, αλλά άγρια, αιμοδιψή θηρία με κατακόκκινα μάτια που δε διστάζουν να επιτεθούν στους ανθρώπους. Ενώ το όνειρο του Σκάνταρ μοιάζει να γίνεται πραγματικότητα, όλα παίρνουν μια απίστευτα επικίνδυνη τροπή. Μια μυστηριώδης φιγούρα, γνωστή μόνο με τον προσωνύμιο «ο Πλέκτης», κλέβει τον πιο ισχυρό μονόκερο του Νησιού.  Αυτή η συγκλονιστική τροπή των γεγονότων αλλάζει ολοκληρωτικά τη ζωή του Σκάνταρ. Και καθώς η απειλή ολοένα μεγαλώνει, το αγόρι ανακαλύπτει ένα μυστικό ικανό να διαλύσει τον κόσμο του για πάντα.

Το εφηβικό μυθιστόρημα που έσπασε κάθε ρεκόρ

Η επική σειρά περιπέτειας και της Annabel F. Steadman έκανε νέο ρεκόρ στην κατηγορία της παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, πριν καν κυκλοφορήσει. Για τη συναρπαστική ιστορία φαντασίας του Σκάνταρ Σμιθ, ο γνωστός εκδοτικός οίκος Simon & Schuster προσέφερε στη Βρετανίδα συγγραφέα επταψήφιο ποσό, σπάζοντας κάθε ρεκόρ πώλησης δικαιωμάτων για πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα παιδικού/εφηβικού βιβλίου. «Δεν μοιάζει με τίποτε άλλο που έχω διαβάσει στη ζωή μου», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο Ali Douglas, υπεύθυνος εκδοτικού προγράμματος του Simon & Schuster. «Όταν έμαθα για το περιεχόμενο της συμφωνίας κατέρρευσα στο κρεβάτι μου. Λέω δεν είναι αλήθεια, δεν μπορεί να είναι αλήθεια!» έχει δηλώσει σε συνέντευξή της στο παρελθόν η Annabel F. Steadman.

«Ο Σκάνταρ και ο Κλέφτης του Μονόκερου» δεν έχει τραβήξει μόνο τα βλέμματα των φίλων της εφηβικής λογοτεχνίας και του βιβλίου. Η επική σειρά φαντασίας της Annabel F. Steadman ετοιμάζεται να γίνει ταινία από την Sony Pictures, με την εταιρεία παραγωγής να προσφέρει στην δημιουργό του μαγικού κόσμου του Σκάνταρ επίσης επταψήφιο ποσό. «Αρκούσαν μερικές σελίδες, για να αποφασίσουμε ότι θα μεταφέρουμε και τα τρία βιβλία της σειράς στη μεγάλη οθόνη» ήταν τα λόγια του κινηματογραφικού παραγωγού Peter Pang.

Ποια είναι η Annabel F. Steadman

Η Annabel F. Steadman ήταν μια 22χρονη ασκούμενη δικηγόρος όταν εμπνεύστηκε για πρώτη φορά την ιστορία του Σκάνταρ Σμιθ και των τρομερών μονόκερων. Όπως έχει πει η ίδια η συγγραφέας, «δεν σκεφτόμουν καθόλου να γράψω ένα βιβλίο. Η έμπνευση ήρθε στο μυαλό μου μια μέρα καθώς περπατούσα». Παιδί μονογονεϊκής οικογένειας, η Annabel F. Steadman σπούδασε ξένες γλώσσες και νομική στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Ενώ έκανε την άσκησή της, η γεννημένη στο Canterbury Βρετανίδα συγγραφέας, αποφάσισε να εγκαταλείψει τη δικηγορία και να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην άλλη της αγάπη. Τη λογοτεχνία. Αμέσως γράφτηκε σε ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής, και άρχισε να γράφει πυρετωδώς, πλάθοντας τον θαυμαστό κόσμο των άγριων μονόκερων.

Ο Σκάνταρ και ο Κλέφτης του Μονόκερου – Διαγωνισμός

Το Public, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ίκαρος, χαρίζουν σε τρεις (3) τυχερούς, ισάριθμα (3) αντίτυπα του βιβλίου «Ο Σκάνταρ και ο κλέφτης του μονόκερου». Το μόνο που έχεις για να αποκτήσεις το φαντασμαγορικό μυθιστόρημα της Annabell F. Steadman είναι να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου στη φόρμα συμμετοχής μέχρι τις 5 Μαΐου. Πολλαπλές συμμετοχές δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις από το μυθικό σύμπαν της σειράς, ακολουθήστε τον Σκάνταρ στο Facebook και στο Instagram

Καλή επιτυχία!