Mήνας παιδικής λογοτεχνίας: Προτάσεις για μικρούς και μεγάλους

Περίληψη: Ο Απρίλιος στο Public είναι αφιερωμένος στην παιδική λογοτεχνία. Βρες τις νέες κυκλοφορίες που κέρδισαν κριτικούς και αναγνώστες για να κάνεις στα παιδιά το καλύτερο δώρο. Ένα καλό βιβλίο.

Κάθε στιγμή είναι ιδανική για να δωρίσεις ένα παιδικό βιβλίο. Είτε πρόκειται για παραμύθια με βαθιά νοήματα, είτε για χαριτωμένες μικρές ιστοριούλες είτε για βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων, ένα καλό βιβλίο ανοίγει νέους κόσμους για τους μικρούς μας φίλους, οι οποίοι εκτός από την φαντασία τους αναπτύσσουν το χαρακτήρα και το πνεύμα τους.

Ο Απρίλιος προσφέρεται για να μοιραστείς την αγάπη σου με τα παιδιά, καθώς στο Public είναι μήνας παιδικης λογοτεχνίας! Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του θρυλικού Hans Cristian Andersen. Για να κάνεις στα παιδιά το καλύτερο δώρο, δηλαδή ένα βιβλίο, σου παρουσιάζουμε μερικά μόνο από τα βιβλία που ξεχώρισαν έχοντας κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Μήνας παιδικής λογοτεχνίας με βιβλία για όλα τα γούστα

Με αφορμή τον μήνα παιδικού βιβλίου στο Public, ας δούμε μερικές προτάσεις από καταξιωμένους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας για μικρούς αλλά και μεγάλους. «Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος» του Βρετανού συγγραφέα και εικονογράφου James Norbury, μιλάει στα παιδιά για το πόσο σημαντικό είναι να δείχνουμε δύναμη απέναντι στις δυσκολίες και την αβεβαιότητα της ζωής και να ξεπερνάμε τα εμπόδια που συναντάμε. Επόμενη πρόταση είναι ο νέος τίτλος της best seller σειράς «Το Ημερολόγιο Ενός Σπασίκλα». Στο «Ημερολόγιο Ενός Σπασίκλα 16: Μεγάλη Ευκαιρία» ο πολυβραβευμένος Jeff Kinney περιγράφει με χιούμορ τις περιπέτειες του ήρωα Greg Heffley, ο οποίος προσπαθεί να υπερβάλλει εαυτόν παίζοντας στη χειρότερη ομάδα μπάσκετ που θα μπορούσε να βρεθεί.

Ιδανικό για μικρά παιδιά ηλικίας 3-6 ετών, στην «Κυρία Γενναία» της σειράς «Μικροί Κύριοι – Μικρές Κυρίες», ο Roger Hargreaves μαθαίνει στα παιδιά την αξία της γενναιότητας και της αλληλεγγύης. Στο νέο της βιβλίο «Μια Υπέροχη-Απαίσια Μέρα» η Anastasiya Galkina, μας διδάσκει πώς να διαχειριζόμαστε σωστά τα συναισθήματά μας, καθώς όλα τα πράγματα στη ζωή είναι στην πραγματικότητα θέμα οπτικής. Για τα παιδιά που λατρεύουν εκτός από το διάβασμα και τη μουσική, προτείνουμε τον νέο τίτλο της αγαπημένης σειράς παιδικών ηχητικών βιβλίων, «Ο Ρένος Αγαπά τη Μουσική» της Le Huche Magali.

Νέες κυκλοφορίες που θα λατρέψεις

Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τον «Μικρό Πρίγκιπα Για Μικρά Παιδιά» της Louise Grieg. Η εικονογραφημένη διασκευή του κλασσικού «Μικρού Πρίγκιπα» διδάσκει στα παιδιά τις πανανθρώπινες αξίες που χαρακτηρίζουν το αριστούργημα του Αντουάν Ντε Σεντ-Εξιπερί. Καθώς η μάθηση πρέπει να είναι πρώτα από όλα διασκέδαση, με το «Ψάξε, βρες, πες: Ζώα του δάσους» της Isabel Οtter, τα παιδιά θα μάθουν τα ζωάκια του δάσους με τρόπο διαδραστικό και ταυτόχρονα παιχνιδιάρικο. Στο βιβλιαράκι της Patricia Hegarty «Στην αγκαλιά σου η αγαπημένη μου φωλιά», τα παιδιά θα γνωρίσουν μια γλυκιά ιστορία αγάπης και πάλι με τρόπο διαδραστικό.

Ιδιαίτερα δημοφιλής πρόταση για παιδιά προσχολικής ηλικίας είναι η σειρά «Ιστορίες από το δάσος με τις βελανιδιές». Στο νέο βιβλίο της Julia Donaldson «Η γάτα και το βιβλίο μαγειρικής» βλέπουμε τις προσπάθειες μιας χαριτωμένης γατούλας να βρει τις συνταγές που χρειάζεται. Γυρνώντας τις σελίδες τα παιδιά θα ανακαλύψουν αν τελικά θα τα καταφέρει. Τέλος με το βιβλίο «Πριγκίπισσες-Ντύνω τις Κούκλες» οι μικρές μας φίλες θα διασκεδάσουν γνωρίζοντας και ντύνοντας πριγκίπισσες με υπέροχα αυτοκόλλητα.

Για ακόμα περισσότερα αφιερώματα και προτάσεις παιδικής λογοτεχνίας μείνε συντονισμένος στο Public Blog. Και μιας και ο Απρίλιος είναι μήνας παιδικής λογοτεχνίας, μην ξεχάσεις να κάνεις το quiz που φτιάξαμε για σένα, για να τεστάρεις τις γνώσεις σου.