«Πάγος και Αστροφεγγιά»: Κέρδισε το νέο βιβλίο της Sarah J. Maas

Περίληψη: Το τέταρτο μέρος της βραβευμένης fantasy σειράς «Αγκάθια και Τριαντάφυλλα», κυκλοφορεί τώρα και στα ελληνικά! Ανακάλυψε το «Πάγος και Αστροφεγγιά»!

Ένα λογοτεχνικό είδος που φιγουράρει ψηλά στις λίστες των best-sellers παγκοσμίως είναι αυτό της νεανικής λογοτεχνίας του φανταστικού. Αν και οι προπάτορες του fantasy, όπως ο J.R.R. Tolkien και ο C.S. Lewis, άνοιξαν το δρόμο προς κόσμους μακρινούς γεμάτους με μαγεία και θρυλικά πλάσματα, η νέα γενιά συγγραφέων δίνει με τα βιβλία της το δικό της twist. Και αν λάβουμε υπόψη το hype που βλέπουμε στο #BookTok και τις μεγάλες social πλατφόρμες, τότε το μέλλον δικαιωματικά τους ανήκει.

Μια από τις σπουδαιότερες φωνές στο είδος του young adult fantasy είναι η Sarah J. Maas. Η σειρά «Αγκάθια και Τριαντάφυλλα» της Αμερικανίδας συγγραφέως αποτελεί ένα εκδοτικό φαινόμενο με εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως και ακόμα περισσότερους φανατικούς αναγνώστες. Το «Πάγος και Αστροφεγγιά», το τέταρτο κεφάλαιο στην ιστορία της Feyre, κυκλοφορεί μαζί με όλα τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς σε μια πανέμορφη νέα έκδοση από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ετοιμάσου για ένα ακόμα ταξίδι στα ονειρικά Fae lands!

«Πάγος και Αστροφεγγιά»: Οι σκιές επιστρέφουν στην Αυλή της Νύχτας

Μετά τα συγκλονιστικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο «Φτερά και Ερείπια», το «Πάγος και Αστροφεγγιά» έρχεται για να μας παρουσιάσει τη συνέχεια στην ιστορία της ηρωίδας Feyre, αυτή τη φορά υπό ένα διαφορετικό πρίσμα. Μετά τον καταστρεπτικό πόλεμο για την Prythian, η Feyre, ο Rhysand και οι σύντροφοί τους προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους, τη στιγμή που ο κόσμος γύρω τους έχει αλλάξει σαρωτικά. Η Φθινοπωρινή Ισημερία πλησιάζει και μαζί της φέρνει την ευκαιρία της πολυπόθητης ανάπαυσης για τους ήρωες. Η Αυλή της Νύχτας φοράει τα γιορτινά της και το φως είναι πιο λαμπερό από ποτέ. Ωστόσο, σύντομα θα αποδειχθεί πως δεν είναι αρκετό για να διώξει τις σκιές μακριά. Οι πληγές του πολέμου είναι ακόμα ανοιχτές και η Μεγάλη Αρχόντισσα, θα κληθεί να έρθει αντιμέτωπη με το παρελθόν, το οποίο στοιχειώνει τις ψυχές όλων.

pagos-kai-astrofeggia-sarah-j-maas-01



Στο τέταρτο βιβλίο της σειράς «Αγκάθια και Τριαντάφυλλα», η Sarah J. Maas αφήνει στην άκρη την ακατάπαυστη δράση και αφοσιώνεται στον ψυχισμό των ηρώων. Τα ανεπούλωτα τραύματα του πολέμου, η καταστρεπτική δύναμη του παρελθόντος, ο φόβος για το μέλλον, και οι ταραχώδεις σχέσεις ανάμεσα στους χαρακτήρες βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Επιλέγοντας μια λιγότερο plot-driven κατεύθυνση η Sarah J. Maas ψυχογραφεί εξαιρετικά τους χαρακτήρες, παρουσιάζοντας τις φιλοδοξίες, τους φόβους και τα πάθη τους και μας προετοιμάζει για τα όσα συνταρακτικά πρόκειται να συμβούν στα επόμενα βιβλία της σειράς.

«Αγκάθια και Τριαντάφυλλα»: Η σειρά-σταθμός της fantasy λογοτεχνίας για νέους

Όταν η Sarah J. Maas ξεκινούσε έφηβη ακόμη να γράφει τις πρώτες της fan fiction ιστορίες, δεν περίμενε πως λίγα χρόνια έπειτα το όνομά της θα γινόταν γνωστό παγκοσμίως, ορίζοντας ένα ολόκληρο genre. Η ολοένα και αυξανόμενη δημοφιλία της νεανικής λογοτεχνίας του φανταστικού, οφείλει πολλά στην Αμερικανίδα μυθιστοριογράφο. Η σειρά «Αγκάθια και Τριαντάφυλλα» έφερε κοντά τους μεγάλους συγγραφείς του fantasy, με το παραμυθένιο στοιχείο που βρίσκουμε σε κλασικά παραμύθια όπως «H Πεντάμορφη και το Τέρας» και η «Σταχτοπούτα». Από τις πρώτες σελίδες του «Αγκάθια και Τριαντάφυλλα» με το οποίο ανοίγει η σειρά, βλέπουμε τα δυνατά «χαρτιά» της Sarah J. Maas. Καλογραμμένοι χαρακτήρες, φλογεροί έρωτες, καθηλωτικές ανατροπές και επικές μάχες δίνουν ζωντάνια στον μυθικό κόσμο.

Στο δεύτερο βιβλίο με τίτλο «Οργή και Ομίχλη», η Feyre καλείται να συμβιβαστεί με τις φρικτές πράξεις που έκανε για χάρη του λαού του Tamlin, ενώ αρχίζει να ανακαλύπτει τις πολιτικές ίντριγκες της Prythian. Στο τρίτο βιβλίο «Φτερά και Ερείπια» η Feyre επιστρέφει στην Αυλή της Άνοιξης και σύντομα βρίσκεται μπλεγμένη ανάμεσα στις δολοπλοκίες των Μεγάλων Αρχόντων. Στο σημείο αυτό η ένταση της σειράς κλιμακώνεται, καθώς ο πόλεμος ανάμεσα σε ξωτικά και ανθρώπους γίνεται πλέον αναπόφευκτος. Η ελπίδα όμως μένει ζωντανή καθώς είναι «η μόνη που μπορεί να θερμάνει ακόμα και την πιο παγερή νύχτα».

pagos-kai-astrofeggia-sarah-j-maas-02 - v02

Περιπετειώδης, ανατρεπτική, εμπνευσμένη και συγκινητική, η σειρά βιβλίων «Αγκάθια και Τριαντάφυλλα» θα σε ταξιδέψει σε έναν κόσμο γεμάτο φαντασία, επικές δοκιμασίες και αξέχαστους χαρακτήρες. Αν ψάχνεις ένα βιβλίο φαντασίας χωρίς το φιλολογικό βάρος του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» ή τον ωμό κυνισμό του «Τραγουδιού της Φωτιάς και του Πάγου», αλλά μια σειρά με δυνατή συγκίνηση, περιπέτεια αλλά και φλογερά πάθη, η σειρά της Sarah J. Maas είναι must για τα φετινά Χριστούγεννα.

Διαγωνισμός «Πάγος και Αστροφεγγιά»

Τα Public χαρίζουν πέντε (5) υπογεγραμμένα αντίτυπα του βιβλίου «Πάγος και Αστροφεγγιά» μαζί με συνοδευτικούς σελιδοδείκτες σε ισάριθμους (5) τυχερούς. Για να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό και να διεκδικήσεις ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο μαζί με σελιδοδείκτη, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου στη φόρμα συμμετοχής μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου. Οι τυχεροί νικητές θα αναδειχθούν μετά από κλήρωση. Πολλαπλές συμμετοχές δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!