«Τζέρι»: Το νέο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ κυκλοφόρησε! Κέρδισέ το

Περίληψη: Ο Αύγουστος Κορτώ επιστρέφει με ένα συγκινητικό όσο και αστείο βιβλίο-εξομολόγηση, αφιερωμένο στον «Τζέρι» τον αγαπημένο του τετράποδο φίλο.

Τι μπορεί να περιμένει κανείς διαβάζοντας Αύγουστο Κορτώ; Έργα ευφάνταστα όσο και αληθινά, ιστορίες άτεγκτες, τρυφερές και συνάμα θαρραλέες. Γεμάτες λογοτεχνική μαεστρία και απύθμενη ειλικρίνεια. Με κάθε του βιβλίο, ο κατά κόσμον Πέτρος Χατζόπουλος, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Αύγουστου Κορτώ, καταφέρνει να συμπαρασύρει τον αναγνώστη σε ένα αναγνωστικό ταξίδι, γεμάτο πηγαία συναισθήματα και μοναδική αυθεντικότητα. Το νέο βιβλίο με τίτλο «Τζέρι» είναι ένα από αυτά. Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη, και είναι αφιερωμένο στον τετράποδο φίλο που έχει υιοθετήσει ο συγγραφέας. Έλα να το ανακαλύψουμε.

«Τζέρι»: Μια εξομολόγηση στον πιο πιστό φίλο του ανθρώπου

«Κι έτσι, Τζεράκι, αυτό το βιβλίο είναι δικό σου, κι ας μην το διαβάσεις. Γιατί όποιος αγαπάει, υμνεί. Όποιος αγαπάει, λέει ιστορίες του αγαπημένου. Αν είχαμε όλοι την ψυχή σου, ο κόσμος θα ’ταν Παράδεισος.» Το «Τζεροβιβλίο», όπως αρέσκεται να αποκαλεί το έργο ο δημιουργός του, είναι πάνω απ’ όλα ένα βιβλίο αγάπης. Μια βαθιά εξομολόγηση και μια κατάθεση ψυχής, γραμμένη σε β’ πρόσωπο. Αποδέκτης ο Τζέρι. Απευθυνόμενος στον πιστό του συνοδοιπόρο, ο Αύγουστος Κορτώ άπτεται της ευκαιρίας για να εκφράσει την απέριττη ευγνωμοσύνη που νιώθει προς το πρόσωπο του πιστού του φίλου.

avgoustos-korto-tzeri-02

Καθώς αφηγείται την προσωπική ιστορία του Τζέρι, ο Κορτώ μιλά για τον τεράστιο ρόλο που παίζουν τα κατοικίδια στην ψυχολογία, τη διάθεσή, τη στάση και τις σχέσεις μας. Στις σελίδες του βιβλίου ο συγγραφέας, παρουσιάζει τον Τζέρι όχι απλά ως ένα κατοικίδιο αλλά ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Έναν ήρωα γεμάτο αφοσίωση, καλοσύνη και τρυφερότητα, που στέκεται στο πλευρό του συγγραφέα ακόμα και στις πιο «σκοτεινές» του στιγμές . Από το «Τζέρι» δε λείπουν και οι προβληματισμοί του Κορτώ, γύρω από τα αδέσποτα που ακόμα και σήμερα κατακλύζουν τους δρόμους των μεγάλων πόλεων. Πλάσματα ταλαιπωρημένα και φοβισμένα που αναζητούν μια οικογένεια, ψάχνοντας να χαρίσουν την αστείρευτη αγάπη τους χωρίς όρους και απαιτήσεις.

Γιατί αξίζει να διαβάσεις το «Τζεροβιβλίο»

Το «Τζέρι» δεν είναι απλά ένα ακόμα βιβλίο για τα αγαπημένα μας κατοικίδια. Ανοίγοντας ένα φανταστικό διάλογο με το σκυλάκι του, ο Αύγουστος Κορτώ μετουσιώνει την μακραίωνη σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και τα ζώα σε μια απολαυστική κουβέντα. Μπορεί πολλά από τα διηγήματα του συγγραφέα να πραγματεύονται σκληρά και δύσκολα θέματα («Η καλύτερη χειρότερη μέρα της ζωής σου», «Μικρό χρονικό τρέλας», «Το βιβλίο της Κατερίνας»), εδώ όμως σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η χαρά, η ευτυχία, η αθωότητα, και τα πολύτιμα μαθήματα ζωής που μόνο τα κατοικίδια μπορούν να μας διδάξουν. Ο Αύγουστος Κορτώ έχει χαρακτηρίσει το «Τζέρι» ως «το πιο αθώο βιβλίο που έχει γράψει». Οι ιστορίες όμως που διαβάζουμε στο «Τζεροβιβλίο», καταφέρουν να συγκινούν, να βγάζουν γέλιο και να προβληματίζουν αντανακλώντας τη χαρά της ζωής.

 

 

Διαγωνισμός: «Τζέρι» του Αύγουστου Κορτώ

Η ιστορία αγάπης ανάμεσα στον Αύγουστο Κορτώ και τον παιχνιδιάρη Τζέρι αξίζει και με το παραπάνω μια θέση στο ράφι σου ακόμα και να μην ήσουν ποτέ «σκυλογονιός». Τα Public σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη, δωρίζουν τρία (3) αντίτυπα του βιβλίου «Τζέρι» σε τρεις (3) τυχερούς αναγνώστες. Για να κάνεις δικό σου το νέο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην ειδική φόρμα συμμετοχής και λάβε μέρος στο διαγωνισμό έως τις 29 Μαρτίου. Πολλαπλές συμμετοχές δε θα λαμβάνονται υπόψη. Για ακόμα περισσότερες προτάσεις βιβλίων, μείνε συντονισμένος στο Public Blog!

Καλή επιτυχία και καλή ανάγνωση!