Orange Book Day: Οι άνθρωποί μας συναντούν τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους

Περίληψη: Σε μία γεμάτη εκδήλωση, η Orange Book Day έφερε ανθρώπους από τις ομάδες βιβλίου των καταστημάτων Public δίπλα σε συγγραφείς και εκδότες.

Στα Public αγαπάμε το βιβλίο και σε όλα μας τα καταστήματα θα βρεις παθιασμένους ανθρώπους έτοιμους να σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις τα επόμενα αναγνώσματα που θα προσθέσεις στη βιβλιοθήκη σου. Και ακριβώς επειδή αγαπάμε το βιβλίο, δεν χάνουμε ευκαιρία να συναντήσουμε αγαπημένους συγγραφείς και τα έργα τους, μέσα από τις δεκάδες εκδηλώσεις που διοργανώνουμε κάθε μήνα! Τα event μας σου δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσεις από κοντά Έλληνες και ξένους λογοτέχνες, και τα έργα τους. Για την τελευταία μας βιβλιο-εκδήλωση, όμως, εστιάσαμε στους ανθρώπους μας! Διοργανώσαμε την Orange Book Day, την Τετάρτη 20 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της οποίας συνάδελφοί μας από τις ομάδες των βιβλίων στα καταστήματα Public συνάντησαν Έλληνες εκδότες και συγγραφείς και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να ανταλλάξουν ιδέες, να γνωριστούν καλύτερα.

Οι καλεσμένοι της Orange Book Day

Video Duration
0:52

Ο πρώτος εκδοτικός οίκος που μας τίμησε με την παρουσία του ήταν ο Ψυχογιός. Αρχικά μας μίλησε ο εκδότης κ. Νίκος Ψυχογιός, κάνοντας μίας αναδρομή στην πορεία του εκδοτικού οίκου μέχρι σήμερα. Έπειτα, η κ. Αθηνά Δασκαλέα, Marketing Director, ανάλυσε το τρέχον εκδοτικό πρόγραμμα. Μαζί με τις εκδόσεις Ψυχογιός είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε και τη συγγραφέα Λένα Μαντά, η οποία μας μίλησε για τα βιβλία της και υπέγραψε αντίτυπα σε όσους το επιθυμούσαν.

Video Duration
1:08

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τους ανθρώπους από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Πρώτα γνωρίσαμε τη διαδρομή του εκδοτικού οίκου μέσα από όσα μας είπε η εκδότρια κ. Ελένη Παπαγεωργίου και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κ. Ντόρα Τσακνάκη. Σειρά πήρε μετά ο κ. Κωνσταντίνος Δήμου από το Τμήμα Πωλήσεων του εκδοτικού, που μας παρουσίασε τους πιο “hot” τίτλους του οίκου αυτή τη στιγμή. Η παρουσία των εκδόσεων Μεταίχμιο στα Public ολοκληρώθηκε με παρουσίαση βιβλίου από την κ. Ελένη Ανδρεάδη.

Video Duration
1:11

Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα για φαγητό, τη σκυτάλη πήραν οι εκδόσεις Διόπτρα. Ο εκδότης κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος πήρε το λόγο για να μας μιλήσει για τις σπουδαιότερες στιγμές του εκδοτικού ανά τα χρόνια. Στη συνέχεια υποδεχτήκαμε τον Εμπορικό Διευθυντή κ. Διονύση Παπακωνσταντίνου, τη Διευθύντρια Επικοινωνίας κ. Αλεξάνδρα Αυγερινού και τον Διευθυντή Marketing κ. Γιάννη Πλιώτα, οι οποίοι μας ανέλυσαν τα σημεία-κλειδιά του τρέχοντος εκδοτικού προγράμματος. Για λογαριασμό των εκδόσεων Διόπτρα το παρών έδωσε και ο κ. Γιάννης Ξανθούλης, παρουσιάζοντας το βιβλίο του «Μαρινέλλα».

Video Duration
1:41

Τελευταίο καλωσορίσαμε τον εκδοτικό οίκο Πατάκη! Η εκδότρια κ. Άννα Πατάκη δέχθηκε την πρόσκλησή μας να μιλήσει στην Orange Book Day, όπου και μας παρουσίασε την ιστορία των εκδόσεων Πατάκη μέσα από τα σημαντικότερα σημεία του μακροχρόνιου ταξιδιού του οίκου. Η κ. Πατάκη παρουσίασε, επίσης, στους ανθρώπους μας τα βιβλία ενηλίκων που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αυτή την περίοδο, ενώ για τα παιδικά βιβλία μάς μίλησε ο κ. Δικαίος Χατζηπλής. Η Orange Book Day έκλεισε με παρουσίαση βιβλίου από τον κ. Χρήστο Χωμενίδη και συζήτηση με τον συγγραφέα, όπως συνέβη δηλαδή με όλους τους καλεσμένους της ημέρας. Tον συντονισμό της παρουσίασης ανέλαβε η Κλειώ Ζαχαριάδη, Διευθύντρια Marketing των εκδόσεων Πατάκη.

Ενώνοντας τον κόσμο του βιβλίου με την Orange Book Day

Με εκδηλώσεις όπως η Orange Book Day, η σχέση μας με τους ανθρώπους που δίνουν ζωή στα λογοτεχνικά έργα ενισχύεται ακόμα περισσότερο και η συνεργασία μας γίνεται πιο στενή. Στις 20 Μαρτίου, εκδότες, συγγραφείς και άνθρωποι από τις ομάδες βιβλίου των καταστημάτων Public συναντήθηκαν και μέσα από αυτή τη δράση γίνεται ακόμα καλύτερη και η δική σου εμπειρία τις επόμενες φορές που θα επισκεφθείς τα βιβλιοπωλεία μας.