Black Friday 2023: Οδηγός αγοράς του καλύτερου laptop με έκπτωση!

Περίληψη: Θέλεις νέο laptop; Τώρα που πλησιάζει η Black Friday 2023, θα έχεις την ευκαιρία να βρεις το laptop των ονείρων σου στην τιμή των ονείρων σου! 

Τα laptops έχουν κάνει άλματα και τα τελευταία λίγα χρόνια βλέπουμε laptops με τρομερές επιδόσεις, καλύτερες ακόμη κι από αυτές που θα περιμέναμε από desktop PCs. Εντάξει, τα desktop PCs ακόμη διατηρούν το προβάδισμα, αλλά πλέον μπορείς να βρεις laptop με όχι απλά «αξιοπρεπείς» αλλά πραγματικά κορυφαίες επιδόσεις και χαρακτηριστικά. Αν έχεις ξεμείνει κι εσύ με κάποιο laptop… δεκαετίας, θα πρέπει να σε πληροφορήσουμε πως η διαφορά στις επιδόσεις είναι εξωφρενική, καθώς η σύγχρονη τεχνολογία έχει φέρει μεγάλες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Αν, λοιπόν, έχει έρθει η ώρα για μια ανανέωση στον εξοπλισμό σου, η Black Friday 2023 που πλησιάζει είναι η ευκαιρία που έψαχνες για να την κάνεις! Πάμε να δούμε ευθύς αμέσως τον απόλυτο οδηγό αγοράς laptop για να κάνεις την καλύτερη επιλογή!

Βήμα 1: Μελέτησε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των laptops

black-friday-2023-laptops-02Όπως είπαμε, έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια. Ξεκινώντας από τους επεξεργαστές, πλέον οι 8 πυρήνες είναι σύνηθες φαινόμενο, εκεί που είχαμε κολλήσει στους 4 για πολλά χρόνια. Σε ένα καλό (αλλά όχι κορυφαίο) laptop μπορεί να βρεις 8, 10, 12, 16 πυρήνες, ενώ πλέον έχουμε και διαχωρισμό σε «δυνατούς» και «οικονομικούς» πυρήνες. Ομοίως για τις κάρτες γραφικών: η AMD έχει επεξεργαστές με ενσωματωμένη GPU με πολύ καλές επιδόσεις, η Nvidia έχει κάνει άλματα στις επιδόσεις των εξωτερικών GPUs, ενώ μέχρι και οι ενσωματωμένες GPUs της Intel έχουν πλέον ικανοποιητικές επιδόσεις.

Τις πιο μεγάλες διαφορές όμως τις βρίσκουμε στο μέγεθος, στη μπαταρία, αλλά και στις θύρες. Ξεκινώντας από το τελευταίο, πλέον οι USB type C είναι το στάνταρ, ακριβώς όπως και στα smartphones. Τα laptops είναι πλέον πολύ πιο λεπτά και ελαφριά, παρ' ότι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας από τα παλιά. Εκεί που είχαμε συνηθίσει σε laptops με πάχος 2-3 πόντων, πλέον 1 πόντος θεωρείται «πολύ». Τα νέα laptops είναι, λοιπόν, λεπτά, ελαφριά, η μπαταρία τους κρατά πολύ περισσότερο, ενώ ενσωματώνουν πολύ γρηγορότερο hardware, και καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια. Επομένως, η Black Friday 2023 είναι η ευκαιρία που έψαχνες για να στείλεις το γερασμένο σου laptop στο… ΚΑΠΗ.

Βήμα 2: Κάνε μια λίστα για Black Friday με τα laptop που θα ήθελες

Μπες από τώρα στο Public.gr και τσέκαρε τα μοντέλα που υπάρχουν, τα χαρακτηριστικά τους, τις τιμές τους (προφανώς), δίνοντας βάρος στα χαρακτηριστικά που σε ενδιαφέρουν περισσότερο. Μεγαλύτερη οθόνη, περισσότεροι πυρήνες, μεγαλύτερος δίσκος, δυνατότερη GPU, ή ό,τι άλλο θεωρείς εσύ σημαντικό. Κάνε μια λίστα με όλα τα μοντέλα που καλύπτουν τις δικές σου προδιαγραφές και… GOTO 3!

black-friday-2023-laptops-05Βήμα 3: Φίλτραρέ τα και κάνε short list με τις καλύτερες προσφορές Black Friday

Στο 3ο βήμα θα πρέπει να αρχίσεις να ξεσκαρτάρεις τη λίστα. Μπορεί να έχεις μια ντουζίνα μοντέλα τα οποία καλύπτουν τις προδιαγραφές που έχεις θέσει. Αλλά εδώ θα πρέπει να σκεφτείς και το κόστος, αλλά και το παράπλευρο κόστος. Το πρώτο αφορά το budget σου. Βγάλε όλα τα μοντέλα που ξεπερνούν κατά πολύ το budget σου, ή τουλάχιστον βάλ' τα σε ειδική κατηγορία – γιατί ποτέ δεν ξέρεις με τις προσφορές της Black Friday των Public. Το παράπλευρο κόστος έχει να κάνει με τις ισορροπίες: αν, για παράδειγμα, θεωρείς σημαντικό τον αριθμό των πυρήνων, θα προτιμούσες ένα μοντέλο με τον αριθμό που θες αλλά πιο δυνατή GPU, ή ένα μοντέλο με περισσότερους πυρήνες απ' όσους θέλεις, αλλά με λίγο πιο αδύναμη GPU; Ή μήπως μεγαλύτερη οθόνη, ή ίσως μεγαλύτερο δίσκο; Όλα αυτά θα κρίνουν το ποια μοντέλα θα βάλεις πιο πάνω στη σειρά της προτίμησης.

Βήμα 4: Μπορείς να πάρεις οποιοδήποτε χρώμα, αρκεί να είναι… Black

… Friday, εννοείται! Το διάσημο ρητό του Henry Ford ισχύει κι εδώ, αλλά για το black της Black Friday! Τα laptops βγαίνουν σε διάφορα χρώματα, αλλά τα δύο κυρίαρχα είναι το μεταλλικό/ασημί και το μαύρο. Μπορείς, όμως, να εντοπίσεις κι άλλα χρώματα στον κατάλογό μας, οπότε, αν το χρώμα παίζει μεγάλο ρόλο στην επιλογή σου (δεν κρίνουμε), πράξε αναλόγως!

black-friday-2023-laptops-08

Βήμα 5: Ξεχώρισε το laptop με την καλύτερη Black Friday τιμή 

Για να είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά, γράψου στο newsletter μας και θα παίρνεις πάντα πρώτος την ενημέρωση για προσφορές Black Friday στο e-mail σου, ώστε να ξέρεις ποια laptops βγαίνουν σε έκπτωση, πριν απ' όλους τους άλλους. Δεν χρειάζεται να έχεις ανοιχτό το site του Public.gr και να πατάς κάθε τόσο F5!

Black Friday Tip: Τα κορυφαία laptop brands έρχονται με κορυφαίες εκπτώσεις

Lenovo Laptops, πάντα στην «πρώτη γραμμή» της Black Friday

Για τι φημίζονται: κορυφαία ποιότητα κατασκευής! Τα Lenovo έχουν μακρά παράδοση που φτάνει στα θρυλικά ThinkPads της IBM, παράδοση την οποία διατηρούν στο ακέραιο.

Top μοντέλα: Απλά όλα τα Thinkpad για επαγγελματική χρήση, ενώ για gaming η Lenovo διαθέτει την σειρά Legion η οποία είναι κορυφαία στη δική της κατηγορία!

black-friday-2023-laptops-04Η value for money πρόταση: το Lenovo Legion Pro-5 Ai+ με επεξεργαστή AMD Ryzen τελευταίας γενιάς με 8 πανίσχυρους πυρήνες, Nvidia GeForce RTX 4070 για κορυφαίες επιδόσεις στα γραφικά, 32GB RAM και 16άρα οθόνη!

Τι παίζει με τα HP laptops;

Για τι φημίζονται: Σχεδίαση! Τα laptops της HP έρχονται με πολύ λεπτό σχήμα, πολύ ελαφρά υλικά, αλλά χωρίς αυτό να περιορίζει τις επιδόσεις τους. Και για τις κορυφαίες τους οθόνες!

Top μοντέλα: Γενικά όλα τα Envy, αλλά συγκεκριμένα το HP Envy 16 έρχεται με κορυφαίο επεξεργαστή και πολύ καλές γενικές προδιαγραφές!

Η value for money πρόταση: το HP Omen 16 έρχεται με AMD Ryzen 7, 16άρα οθόνη, GeForce RTX 3050 Ti, και 16GB RAM, για να ικανοποιήσει τον πιο απαιτητικό gamer!

Οι πιστοί των Dell laptops σε ετοιμότητα

black-friday-2023-laptops-09

Για τι φημίζονται: Αντοχή στον χρόνο! Όσοι έχουν laptop της Dell, ξέρουν! Τα Dell είναι τα laptop που θα τα αποστρατεύσεις όχι επειδή χάλασαν, αλλά επειδή τα αντικατέστησες λόγω της προόδου της τεχνολογίας!

Top μοντέλα: Όλα τα Alienware είναι απολύτως κορυφαία για gaming, ενώ τα Inspiron αποτελούν κορυφαίες επιλογές για γενική χρήση. Δες για παράδειγμα το Inspiron 5430 για μεγάλες επιδόσεις σε μικρό μέγεθος.

Η value for money πρόταση: εννοείται το Dell G15 5530 σε προσφορά pre-Black Friday, με κορυφαία GPU και ισχυρό επεξεργαστή, για gaming χωρίς όρια!

Asus Laptops που ξεχωρίζουν

Για τι φημίζονται: Τεχνολογία! Η Asus είναι εταιρεία που έγινε γνωστή επειδή υιοθετούσε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας πιο γρήγορα από τους άλλους, και συνεχίζει να το κάνει!

Top μοντέλα: τα Zenbook Pro είναι μοντέλα με ιδιαίτερα προχωρημένη σχεδίαση και απίστευτη τεχνολογία, ενώ στο gaming ψάξε για το «Republic of Gamers» a.k.a. ROG στο όνομα των μοντέλων!

Η value for money πρόταση: δε μπορούμε να διαλέξουμε, μεταξύ του Strix G16 και του Zephyrus G15, γιατί είναι και τα δύο top, αλλά το Asus TUF A15 είναι ίσως το πιο VFM απ' όλα!

black-friday-2023-laptops-06

MacBook για τους Apple lovers και για τη Black Friday 2023

Για τι φημίζονται: Για… όλα! Για το απολύτως μοναδικό (και πανέμορφο) λειτουργικό τους σύστημα, για την κορυφαία ποιότητα κατασκευής, αλλά και τη μοναδική τους τεχνολογία, η οποία δεν έχει ανάλογο – γιατί η Apple φτιάχνει σχεδόν τα πάντα μόνη της!

Top μοντέλα: όλα τα MacBook Pro είναι τα απολύτως κορυφαία της εταιρείας, ενώ τα MacBook Air είναι κορυφαία στον δικό τους χώρο, αυτόν των υπέρλεπτων και πολύ ελαφρών laptops.

Η value for money πρόταση: Το MacBook Air με τον επεξεργαστή M2 είναι το top deal αυτή τη στιγμή, προσφέροντας άφθονη επεξεργαστική ισχύ και οθόνη απίστευτης ποιότητας σε ένα πολύ ελαφρύ και απίστευτα λεπτό πακέτο!

Βρες το laptop σου με top Black Friday προσφορά και φέτος στα Public

Η Black Friday 2023 έρχεται στις 24 Νοεμβρίου. Στα Public, όμως, είμαστε έτοιμοι από τώρα με συνεχόμενα pre-Black Friday deals. Γι' αυτό τι καλύτερο από το να γραφτείς στο newsletter μας και να τσεκάρεις τις προσφορές στο Public.gr, για να μη χάσεις καμία; 😉