Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ: διαλέγοντας laptop για την τάξη

Περίληψη: Η νέα Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ σου δίνει το μέσο, ενώ πολλά laptops σου κλείνουν πονηρά το μάτι! Διάλεξε το ιδανικό μέσα από τις προτάσεις μας!

Επιστρέφει το άκρως επιτυχημένο πρόγραμμα επιδότησης για αγορά (ή ανανέωση) τεχνολογικού εξοπλισμού, η Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ, και τώρα περιλαμβάνει, εκτός από μαθητές και φοιτητές, και εκπαιδευτικούς. Τώρα είναι η ευκαιρία σου να ανανεώσεις τον εξοπλισμό σου και να πάρεις ένα laptop, desktop PC ή tablet, είτε για να αντικαταστήσεις το γερασμένο σου μηχάνημα, είτε για να κάνεις μια νέα αρχή. Η δεύτερη φάση του προγράμματος, η Ψηφιακή Μέριμνα 2, αφορά δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους που καλύπτουν τα κριτήρια της επιδότησης. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δίνει την απαραίτητη ενίσχυση για να μπεις κι εσύ στον κόσμο της σύγχρονης τεχνολογίας με ένα νέο μηχάνημα. Λοιπόν, μην το σκέφτεσαι γιατί η Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ είναι εδώ… τώρα!

Laptop για φορητότητα

Το laptop είναι η χρυσή τομή μεταξύ φορητότητας και ισχύος. Μπορείς να το μεταφέρεις άνετα από το σπίτι στο σχολείο, χωρίς να ανησυχείς για μεταφορές αρχείων και υποστήριξη, αλλά ούτε καν για το αν υπάρχει διαθέσιμος υπολογιστής στο εκπαιδευτικό ίδρυμα που είτε φοιτάς είτε διδάσκεις, ή πόσο παλιός είναι. Μάλιστα, το laptop σου επιτρέπει ακόμη και να το έχεις στο σπίτι σου χωρίς να πιάνει χώρο, μιας και, όταν δεν το χρησιμοποιείς, μπορείς απλά να το βάλεις σε μια τσάντα ή σε ένα συρτάρι. Δεν είναι "πολυτέλεια", είναι εργαλείο, και θα διαπιστώσεις πόσο σημαντικό είναι το να μεταφέρεις τον ίδιο υπολογιστή από το σχολείο στο σπίτι και απλά να συνεχίζεις την δουλειά σου, χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρεις αρχεία!

Laptop για ισχύ;

Όπως θα δεις πιο κάτω, τα σύγχρονα laptops δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα αντίστοιχα desktop PCs, έρχονται με πανίσχυρους επεξεργαστές και κορυφαίες κάρτες γραφικών, ενώ συγκρινόμενα με τα γνωστά "μεγάλα" PC θα λέγαμε πως υστερούν μόνο αν τα συγκρίνεις με "τέρατα" με ειδικά συστήματα ψύξης με νερό και κολοσσιαίες κάρτες γραφικών. Πλέον, όλα τα laptops είναι πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε υπολογιστή, desktop ή laptop, άνω των 4-5 ετών. Η πρόοδος της τεχνολογίας τα τελευταία 4-5 χρόνια έχει κάνει άλματα και δεν υπάρχει καν σύγκριση, ακόμη και με σύγχρονα laptops χαμηλού κόστους. Τα τωρινά laptops είναι κατά πολύ ανώτερα από οτιδήποτε κυκλοφορούσε πριν λίγα χρόνια. Τόσο σε "ωμή" επεξεργαστική ισχύ, όπου η σύγκριση δεν υφίσταται, μιας και τα σύγχρονα laptops έρχονται με επεξεργαστές έως και οκταπύρηνους (με 16 threads) εκεί που κάποτε είχαμε… διπύρηνους, όσο και σε κατανάλωση, μιας και η πρόοδος της τεχνολογίας μας έχει δώσει υπερ-αποδοτικούς επεξεργαστές που καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια από τους παλιούς, παρά το γεγονός πως μπορεί να έχουν… τετραπλάσιους πυρήνες!

Laptop για Ψηφιακή Μέριμνα πρόταση #1: Asus W202NA

Μοντέλο υπερ-οικονομικό, για όσους θέλουν να παραμείνουν εντός της επιδότησης της Ψηφιακής Μέριμνας ΙΙ, χωρίς περαιτέρω κόστος: το Asus W202NA έρχεται με επεξεργαστή Intel Celeron, διαθέτει 4GB RAM και 128GB σκληρό δίσκο, για να καλύψει τις βασικές ανάγκες, ενώ το μέγεθός του είναι τέτοιο που μπορείς να το μεταφέρεις παντού!

Laptop για Ψηφιακή Μέριμνα πρόταση #2: HP K12

Λίγο πιο πάνω βρίσκουμε το HP K12 το οποίο είναι ελάχιστα πιο ακριβό, αλλά έρχεται με AMD Athlon Gold, 4GB RAM και 128GB SSD, αλλά και πολύ μεγαλύτερη οθόνη 15 ιντσών. Μόνο και μόνο η διαφορά στο μέγεθος της οθόνης αρκεί για να κάνει τη διαφορά.

Laptop για Ψηφιακή Μέριμνα πρόταση #3: Lenovo IdeaPad 3

Για όσους θέλουν κάτι ισχυρό και ικανό να καλύψει κάθε απαίτηση, βρίσκουμε το Lenovo IdeaPad 3, το οποίο έρχεται εξοπλισμένο με έναν κορυφαίο AMD Ryzen 7 (8 πυρήνες, 16 threads), 16GB RAM DDR4, 1 terabyte SSD NVMe και κάρτα γραφικών AMD Radeon! Εδώ δεν έχουμε "περικοπές"· το μοντέλο αυτό είναι "τερματισμένο" και πανίσχυρο!

Laptop για Ψηφιακή Μέριμνα πρόταση #4: Apple MacBook Air

Τέλος, στο πρόγραμμα υπάρχουν και μοντέλα για όσους "ανήκουν" στο οικοσύστημα της Apple, και εκεί βρίσκουμε το εκπληκτικό MacBook Air με τον ισχυρό επεξεργαστή M1 σχεδίασης Apple, 8GB RAM, 512GB σκληρό δίσκο SSD, αλλά και οθόνη Retina! Το MacBook Air είναι ένα laptop το οποίο βρίσκεται στη δική του κατηγορία και δεν μπορεί να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο. Από τη μία οι επεξεργαστές M1 τους οποίους βρίσκουμε μόνο σε υπολογιστές Apple, από την άλλη το λειτουργικό σύστημα της Apple, βάζουν το MacBook Air σε άλλο επίπεδο.

Βέβαια, στις σελίδες του Public.gr θα βρεις πολλά ακόμη μοντέλα, τόσο laptop όσο και desktop, αλλά και tablets, για να διαλέξεις αυτό που καλύπτει τις δικές σου ανάγκες! Απλά μπες στην κατηγορία "Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ" και θα βρεις ό,τι θέλεις!