Πανίσχυρο desktop PC με την Ψηφιακή Μέριμνα II

Περίληψη: Με την Ψηφιακή Μέριμνα II εξοπλίζεις το σπίτι ή το γραφείο σου με ένα desktop PC κορυφαίων προδιαγραφών! Δες τις προτάσεις μας και διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει!

Το Υπουργείο Παιδείας επαναφέρει το άκρως επιτυχημένο πρόγραμμα επιδότησης "Ψηφιακή Μέριμνα II" και μάλιστα με… ενίσχυση! Ενώ πέρυσι το πρόγραμμα επέτρεψε σε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες μαθητών να ανανεώσουν τον τεχνολογικό τους εξοπλισμό, φέτος το πρόγραμμα επανέρχεται αλλά πλέον καλύπτει και εκπαιδευτικούς! Η δεύτερη φάση του προγράμματος καλύπτει, πάλι, πολλές χιλιάδες δικαιούχους οι οποίοι καλύπτουν τα κριτήρια που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση, ενώ για τους εκπαιδευτικούς περιλαμβάνονται τόσο δημόσιων όσο και ιδιωτικών ιδρυμάτων. Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, τώρα, οι οποίοι πρέπει να έχουν εξοπλισμό ικανό τόσο να διεξάγει τις απομακρυσμένες "συνεδρίες" όσο και να διαθέτει την απαραίτητη ισχύ ώστε να επιτρέψει στον κάθε εκπαιδευτικό να προετοιμάσει και να παράξει το απαραίτητο υλικό, τόσο για απομακρυσμένα όσο και για δια ζώσης μαθήματα, ένα desktop PC είναι το ιδανικό εργαλείο.

Desktop για ισχύ

Τα μηχανήματα desktop είναι γνωστά εδώ και δεκαετίες· είναι τα PC που μας συνόδευαν από τα πρώτα χρόνια των υπολογιστών – τη δεκαετία του '80 για όσους τα πρόλαβαν – μέχρι και σήμερα. Όσο κι αν σήμερα πολλοί έχουν περάσει σε laptops, λόγω της φορητότητας και του ελάχιστου χώρου που καταλαμβάνουν στο σπίτι, τα desktop PCs συνεχίζουν και… ευημερούν, νέα μοντέλα εμφανίζονται συνεχώς, ενώ στην κατηγορία "desktop" εμπίπτουν και όλα τα μηχανήματα τα οποία μπορεί να συναρμολογήσει από μεμονωμένα εξαρτήματα, όποιος έχει τα skills και την όρεξη να το κάνει. Ο λόγος είναι η επεξεργαστική ισχύς, η οποία είναι ευθέως εξαρτώμενη από το μέγεθος, όχι επειδή τα πιο ισχυρά τσιπάκια είναι μεγαλύτερα (δεν είναι), αλλά επειδή τα πιο ισχυρά τσιπάκια ζεσταίνονται πολύ περισσότερο. Ενώ τα laptops έχουν ελάχιστο διαθέσιμο χώρο για συστήματα ψύξης, τα desktop PCs έχουν σχεδόν ανεξάντλητο χώρο για μεγάλες ψύκτρες, μεγάλους ανεμιστήρες, ακόμη και ειδικά συστήματα υδρόψυξης με νερό και ψυγεία που μοιάζουν με αυτά των αυτοκινήτων! Με άλλα λόγια, θέλεις ισχύ; Θέλεις desktop!

Desktop για άνεση

Όσο κι αν ακούγεται αντιφατικό, τα laptops μπορεί να πιάνουν περισσότερο χώρο στο γραφείο. Αν είσαι από αυτούς που αρκούνται στην μικρή οθόνη του laptop και στο πληκτρολόγιό του, τότε είσαι κομπλέ. Αν όμως θέλεις να δουλεύεις σε μια μεγάλη οθόνη, έχεις προτίμηση σε πληκτρολόγιο (ίσως κάποιο εργονομικό ή μηχανικό) και θέλεις ξεχωριστό ποντίκι και όχι το touchpad, τότε… εκτός από όλα αυτά, πάνω στο γραφείο σου θα υπάρχει και το ίδιο το laptop, σε μια άκρη, καταλαμβάνοντας επιπλέον χώρο. Το desktop PC, από την άλλη, μπορείς να το κρύψεις κάτω ή πίσω από το γραφείο, αφήνοντας πάνω στο γραφείο σου μόνο τα απολύτως απαραίτητα, δηλαδή οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι. Επίσης μπορείς να έχεις και δύο ή και τρεις μεγάλες οθόνες για να "παίζεις", ενώ τα laptops σπανίως διαθέτουν θύρα για πάνω από μία εξωτερική οθόνη. Παράλληλα, τα desktop PCs διαθέτουν και πολύ περισσότερες επιλογές για επέκταση, παίρνουν πολλούς εσωτερικούς σκληρούς δίσκους, ενώ διαθέτουν και πολλές θύρες USB – πολύ περισσότερες από τις 3-4 ενός laptop.

Ας δούμε μερικές προτάσεις σε desktop PCs που ξεχωρίσαμε για να επιλέξεις ανάλογα τις ανάγκες σου.

psifiaki-merimna-2-desktop-01

Desktop για Ψηφιακή Μέριμνα πρόταση #1 & #2: HP M01 / TP01

Για κάτι οικονομικό, αλλά με δυνατότητες μελλοντικής αναβάθμισης, έχουμε ένα μοντέλο σε δύο παραλλαγές, το HP M01-F1009nv με επεξεργαστή Intel Core i3, και το HP Pavilion TP01-2002nv με επεξεργαστή AMD Ryzen 3. Μπορείς να διαλέξεις ποιο προτιμάς, αν για κάποιο λόγο θέλεις επεξεργαστή Intel ή AMD, αλλά η τιμή τους είναι σχεδόν η ίδια, ενώ έρχονται με ίδιο εξοπλισμό (8GB RAM, 256GB SSD). Έχοντας πει αυτά, και οι δύο υπολογιστές είναι αναβαθμίσιμοι και εδώ ίσως "παίξει" η προτίμηση, μιας και έχεις την δυνατότητα να ανέβεις μέχρι Intel Core i7 από τη μία, ή AMD Ryzen 7 από την άλλη.

Desktop για Ψηφιακή Μέριμνα πρόταση #3: HP Pavilion

Ανεβαίνοντας επίπεδο, βρίσκουμε ένα ακόμη Pavilion, το TP01-2003nv το οποίο έρχεται με τον κορυφαίο AMD Ryzen 7, 8GB RAM, 512GB SSD αλλά και κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX1650! Εδώ έχουμε ένα σύστημα χωρίς περικοπές, με οκταπύρηνο επεξεργαστή AMD, αλλά και κανονική μεμονωμένη κάρτα γραφικών Nvidia!

Desktop για Ψηφιακή Μέριμνα πρόταση #4: Apple Mac Mini

Βέβαια, αν είσαι του "απέναντι" στρατοπέδου, δηλαδή της εταιρείας με το δαγκωμένο μήλο, τότε υπάρχει το νέο και εντυπωσιακό Mac Mini με τον νέο επεξεργαστή της Apple ονόματι M1, 8GB RAM και 512GB SSD! Εδώ δεν χρειάζονται συστάσεις, τα Mac έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους εδώ και χρόνια, ενώ η Apple αποτελεί μόνη της "κίνητρο".

Για ό,τι άλλο χρειαστείς, δες τα μοντέλα που συμμετέχουν στην Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ στην σελίδα του Public και σίγουρα θα βρεις αυτό που σε καλύπτει, μέσα από την τεράστια γκάμα προϊόντων του Public, τόσο σε desktop PCs, όσο και σε laptops αλλά και tablets, μπορείς να διαλέξεις τον εξοπλισμό που θα σε απογειώσει!

Η Δράση Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ υλοποιείται από τα Υπουργεία Παιδείας, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης NextGenerationEU.