Ψηφιακή Μέριμνα II: Voucher 200€ και για τους εκπαιδευτικούς!

Περίληψη: Ως εκπαιδευτικός μπορείς και εσύ να εξαργυρώσεις το voucher των 200€ του προγράμματος Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ για την αγορά καινούριου desktop, laptop ή tablet!

Η πανδημία λειτούργησε ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού στο χώρο της εκπαίδευσης. Η πρωτοβουλία «Ψηφιακή Μέριμνα» του Υπουργείου Παιδείας έθεσε σε προτεραιότητα την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών. Μέσω των τριών πρώτων κύκλων του προγράμματος, χιλιάδες νέοι ηλικίας 4-24 ετών αξιοποίησαν τα πλεονεκτήματα της τηλεκπαίδευσης εξαργυρώνοντας το ειδικό voucher των 200 ευρώ.

Τώρα, η πρωτοβουλία «Ψηφιακή Μέριμνα» επεκτείνεται. Στους δικαιούχους του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα II» εντάσσονται τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, τα οποία θα μπορούν επίσης να εξαργυρώσουν την επιταγή των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Η επέκταση της επιδότησης σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς, έχει ως στόχο την προσφορά ποιοτικότερης εκπαίδευσης αλλά και την ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης. Αναβαθμίζοντας τον τεχνολογικό τους εξοπλισμό, οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν παράλληλα να διευκολύνουν το έργο τους αλλά και να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες των μαθητών τους.

Αν είσαι εκπαιδευτικός και χρειάζεσαι επειγόντως καινούριο desktop, laptop ή tablet παρακάτω θα βρεις όλες τις λεπτομέρειες για την χορήγηση και εξαργύρωση του voucher.

Οι παροχές της «Ψηφιακής Μέριμνας» μέχρι σήμερα

Οι δικαιούχοι φοιτητές και μαθητές του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» έλαβαν πέρσι ειδική επιταγή ύψους 200 ευρώ, την οποία εξαργύρωσαν για την αγορά σταθερού, φορητού υπολογιστή και tablet. Κάθε voucher κάλυψε το σύνολο του κόστους του εξοπλισμού είτε μέρος του συνολικού κόστους, αν η αξία του ήταν μεγαλύτερη από το ποσό που δικαιούσαι. Το πρόγραμμα συνολικού ύψους 140 εκ. ευρώ, εξασφάλισε voucher σε περίπου 560.000 νέους από 325.000 οικογένειες. Μέσα από το περσινό πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» εκδόθηκαν 506.143 επιταγές, ενώ πάνω από 1.000 προμηθευτές συμμετείχαν στον πρόγραμμα. Οι ωφελούμενοι, εξαργυρώνοντας την επιταγή των 200 ευρώ προμηθεύτηκαν 262.031 tablets, 105.127 laptops και 18.265 desktops!

Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ: Ποιοι δικαιούνται το voucher;

Βασικός στόχος του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» είναι η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων της εκπαιδευτικής κοινότητας. Για αυτό το λόγο, δικαιούχοι του φετινού voucher των 200 ευρώ είναι οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής (Εκπαιδευτικό Προσωπικό, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό) που διδάσκουν σε σχολεία του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα. Μάλιστα, οι δικαιούχοι εκπαιδευτικοί θα λάβουν την επιταγή χωρίς κοινωνικά ή άλλα κριτήρια. Στους δικαιούχους εντάσσονται και οι οικογένειες με εξαρτώμενα μέλη που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού. Στην ειδική περίπτωση που το ίδιο φυσικό πρόσωπο είναι δικαιούχος ως εκπαιδευτικός, και ως πυρόπληκτος, μπορεί να καταθέσει διαφορετικές αιτήσεις, μία για κάθε πρόγραμμα.

Πώς κάνω αίτηση;

Για να κάνεις αίτηση για τη χορήγηση της επιταγής ως εκπαιδευτικός θα πρέπει να μπεις στην πλατφόρμα του προγράμματος με τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet και να συμπληρώσεις τα στοιχεία που απαιτούνται για την αυτόματη ταυτοποίησή σου. Στη συνέχεια, θα λάβεις την επιταγή που δικαιούσαι στο προσωπικό σου smartphone, και θα μπορείς άμεσα να την χρησιμοποιήσεις, επιδεικνύοντας το barcode που θα σου έχει αποσταλεί, σε κατάστημα της επιλογής σου.

Πότε ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τους εκπαιδευτικούς;

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τη χορήγηση του voucher των 200 ευρώ στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα από τις 11/5. Χωρίς άλλη καθυστέρηση, οι 200.000 διακαιούχοι θα μπορούν να αναβαθμίσουν τον τεχνολογικό τους εξοπλισμό επιλέγοντας μέσα από μια τεράστια γκάμα σε desktoplaptop ή tablet σε φυσικά καταστήματα αλλά και online.

Ψηφιακή Μέριμνα II: Βρες όλα όσα χρειάζεσαι στο Public!

Στο Public μπορείς να εξαργυρώσεις την ειδική επιταγή, διαλέγοντας ανάμεσα σε χιλιάδες συσκευές από τα πιο αναγνωρισμένα brands ώστε να βρεις ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι και ταιριάζει περισσότερο στο μάθημα και στις ανάγκες σου. Εκτός από τεράστια ποικιλία επιλογών, το Public σου προσφέρει δύο χρόνια εγγύηση και δωρεάν antivirus, για οποιοδήποτε υπολογιστή ή tablet επιλέξεις. Αφού λάβεις το voucher, είναι η ώρα να επισκεφθείς το πλησιέστερο κατάστημα Public, όπου θα βρεις επίσης κορυφαίες προτάσεις σε περιφερειακά και αξεσουάρ με έκπτωση έως -50%! Ποντίκια, πληκτρολόγια, οθόνες και εκτυπωτές θα σε βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στην οργάνωση των μαθημάτων σου. Και φυσικά, μην ξεχάσεις να ρίξεις μια ματιά στους υπολογιστές και τα tablets της Apple. Οι συσκευές της εταιρείας πρωτοστατούν εδώ και δεκαετίες στην υποστήριξη του έργου των εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο! Σε περίπτωση που προτιμάς να εξαργυρώσεις την επιδότηση από την άνεση του σπιτιού σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κανονικά τον κωδικό του voucher για το προϊόν που σε ενδιαφέρει.

Η αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» έχει αρχίσει. Μείνε συντονισμένος στο Public Blog για να μάθεις πρώτος ό,τι χρειάζεται για να κάνεις σωστά την αίτησή σου!

Η Δράση Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ υλοποιείται από τα Υπουργεία Παιδείας, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης NextGenerationEU.