Mac Mini με Apple M1: Ξεπερνά τις προσδοκίες!

Περίληψη: Η τρίτη συσκευή της Apple με Μ1 επεξεργαστή είναι το ανανεωμένο Mac Mini. Τι έδειξαν τα reviews για τις επιδόσεις του;

Η Apple ξεκίνησε τη μετάβασή της στην ARM εποχή (για τα Mac) με την παρουσίαση τριών υπολογιστών. Αυτοί είναι τα MacBook Air, MacBook Pro 13 και Mac Mini. Και οι τρεις εξοπλίζονται με το ίδιο Apple M1 SoC, το οποίο εντυπωσιάζει. Όπως είδαμε και στα review που κυκλοφόρησαν για τα MacBook Air και MacBook Pro, το πρώτο laptop chip της Apple είναι τόσο γρήγορο, που μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμα και πολύ ακριβότερα laptop, ακόμα κι όταν τρέχει εφαρμογές που δεν κατασκευάστηκαν για ARM.

Απόδοση Mac Mini


Με όσα έχουμε δει ως τώρα, δεν θα είναι έκπληξη η απόδοση του M1 στο νέο Mac Mini. Ο επεξεργαστής του μικρού σταθερού υπολογιστή της Apple είναι ο ίδιος που βρίσκεται και στο MacBook Pro. Διαθέτει 8 επεξεργαστικούς πυρήνες, 8 πυρήνες γραφικών και η μνήμη RAM ξεκινά από τα 8GB. Επίσης η συσκευή διαθέτει και ανεμιστήρα. Σαν αποτέλεσμα οι επιδόσεις του είναι ακόμα καλύτερες κι από το MacBook Pro. Αυτό οφείλεται στην ευκολότερη κυκλοφορία αέρα, που επιτρέπει το μεγαλύτερο σασί. Το φαινόμενο του throttling είναι πρακτικά ανύπαρκτο, ακόμα και μετά από συνεχόμενα benchmark, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο ανεμιστήρας χρειάζεται να δουλέψει ελάχιστα. Το Mac Mini δεν είναι μόνο εξαιρετικά γρήγορο, είναι και αθόρυβο!

Στο μέγεθος και την τιμή του Mac Mini οι αντίστοιχου μεγέθους υπολογιστές έχουμε συνηθίσει να είναι πολύ χαμηλότερης απόδοσης. Η έλευση του νέου μικρού σταθερού αλλάζει τα δεδομένα, προσφέροντας ταχύτητα που δεν ήταν μέχρι σήμερα διαθέσιμη στην κατηγορία. Είτε μιλάμε για ARM εφαρμογές, για x86 εφαρμογές ή απλά για αριθμούς σε benchmark, το Mac Mini με Apple M1 φέρνει απόδοση πολύ βελτιωμένη σε σχέση με τον προκάτοχό σου ενώ μπορεί να ανταγωνιστεί πολύ ακριβότερα laptop αλλά και desktop συστήματα.

Ίδιο design, λιγότερες θύρες


Σχεδιαστικά το νέο Mac Mini ακολουθεί το ίδιο μοτίβο με τις άλλες Apple M1 συσκευές. Το εξωτερικό περίβλημα είναι το ίδιο με το περασμένο Mac Mini και έρχεται σε ασημένιο χρωματισμό. Οι μόνες διαφορές που θα εντοπίσεις κρύβονται στην πίσω πλευρά και έχουν να κάνουν με τη συνδεσιμότητα. Το νέο Mac Mini έρχεται με δύο θύρες USB Type-C (με υποστήριξη USB 4) ενώ παλιότερα υπήρχαν τέσσερεις. Η συνδεσιμότητα περιλαμβάνει επίσης θύρα HDMI, δύο θύρες USB-A και θύρα Ethernet 1Gbps. Η συνδεσιμότητα γνώρισε μια σημαντική αναβάθμιση, καθώς το Mac Mini προσφέρει για πρώτη φορά Wi-Fi 6.

Σημαντικοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στα laptop, όπως το μέγεθος, η οθόνη, η webcam και η μπαταρία εδώ δε μας απασχολούν, αφού μιλάμε για ένα desktop μηχάνημα. Από τη στιγμή που η απόδοση είναι τόσο ισχυρή και η συνδεσιμότητα είναι ικανοποιητική για τις ανάγκες σου, μπορείς με ευκολία να επιλέξεις το Mac Mini με Apple M1 για δουλειά, ψυχαγωγία ή για όποιο άλλο λόγο χρειάζεσαι ένα mini desktop στην καθημερινότητά σου!